Kaspersky Review: bijna perfecte bescherming tegen alle soorten bedreigingen

Inhoudsopgave:

Kaspersky Review: bijna perfecte bescherming tegen alle soorten bedreigingen
Kaspersky Review: bijna perfecte bescherming tegen alle soorten bedreigingen
Anonim

Bottom Line

Kaspersky is een van de best beoordeelde antivirusprogramma's op de markt, en terecht; het beschermt uw pc tegen de meeste bedreigingen die er zijn. Beschuldigingen van banden met de Russische regering en een liberaal beleid voor het verzamelen en delen van gegevens zijn echter een beetje zorgwekkend.

Kaspersky Total Security

Image
Image

Het in Moskou gevestigde Kaspersky biedt enkele van de best beoordeelde antivirusprogramma's op de markt. Kaspersky Total Security test perfect of bijna perfect in alle onpartijdige industriële tests, het werkt op verschillende systemen en het biedt een breed scala aan extra's met een betaald abonnement.

Er zijn echter een aantal gebieden waar Kaspersky tekortschiet. De eerste is in iOS-aanbiedingen. Er zijn een paar tools beschikbaar voor iOS van Kaspersky-Security Cloud, Password Manager, Safe Kids, Safe Browser, Secure Connection en QR Scanner, maar geen antivirusscanner.

Kaspersky heeft ook een rapportagefunctie, Kaspersky Security Network (KSN) genaamd, die liberale rechten neemt met wat het verzamelt en rapporteert over niet alleen de scans die Kaspersky-antivirusproducten uitvoeren, maar ook over uw systeem en de gegevens op uw systeem dat door de applicatie wordt onderzocht. Dit in combinatie met de eerdere beschuldigingen dat Kaspersky banden heeft met de Russische regering, kan voor sommige gebruikers onaangenaam zijn.

Met de bovenstaande informatie in de openbaarheid, hebben we Kaspersky Total Security zelf getest om te zien hoe het deed en of het echt de moeite waard is om jezelf online te beschermen. Lees verder voor onze bevindingen.

Image
Image

Type bescherming/beveiliging: virusdefinities, heuristische monitoring, firewall en meer

Als er één duidelijk voordeel is voor Kaspersky Total Security, dan is het dat Kaspersky bescherming biedt. Het maakt niet uit of u regelmatige antivirusscans, heuristische monitoring voor ransomware-bescherming, een firewall om de perimeter te beveiligen of bescherming voor surfen op het web en online winkelen nodig hebt. Kaspersky heeft u gedekt.

Totale beveiliging wordt geleverd met enkele van de best beoordeelde beveiligingstechnologieën die beschikbaar zijn. Volgens testresultaten van alle onafhankelijke industriële testlaboratoria scoort Kaspersky Total Security perfect of bijna perfect voor elke testcyclus tegen bekende en onbekende bedreigingen. Toen we het testten met ons systeem, met Windows 10, gleed er geen enkele bedreiging voorbij en in feite werden er een paar ontdekt die andere antivirusprogramma's misten. Dus voor basisbeveiliging krijgt Kaspersky de hoogste cijfers.

Total Security wordt ook geleverd met een reeks extra functies die veel gebruikers nuttig zullen vinden.

Soorten bescherming: privacybescherming, veilig geld en ouderlijk toezicht

Onder de extra functies die Total Security-abonnees zullen ontvangen, zijn privacy- en browse-besturingselementen die vergelijkbaar zijn met die in de meeste beveiligingssuites, en een functie genaamd Privacybescherming waarmee gebruikers lijsten met gebruikers kunnen maken om lijsten met vertrouwelijke contacten te maken of te blokkeren inkomende sms- en oproepmeldingen.

Er is ook een set ouderlijk toezicht inbegrepen waarmee gebruikers veiligheidsniveaus voor kinderen kunnen instellen, waaronder het monitoren van internetgebruik en bezochte sites, het gebruik van een GPS-tracker op hun apparaten en bepalen welke sites voor hun kind moeten worden geblokkeerd.

Image
Image

Internet-privacycontroles omvatten privé browsen en online transacties, evenals webcambeveiliging. Interessant genoeg, ondanks het testen van verschillende andere applicaties die beweerden webcambescherming te hebben, was Kaspersky Total Security de eerste die zichtbare waarschuwingen liet zien dat de webcam op ons testsysteem kwetsbaar was. In één geval werden we gewaarschuwd dat iemand buiten ons netwerk toegang tot de camera probeerde te krijgen.

De functie Veilig geld beschermt de online financiële transacties van gebruikers ook tegen phishing en andere aanvallen. Zodra deze functie is ingeschakeld, beschermt Kaspersky gebruikers wanneer ze inloggen op een bankwebsite of een betalingssysteem voor winkelen door ervoor te zorgen dat de site veilig is en door gegevens die worden overgedragen in een extra beveiligingslaag te verpakken.

Voor gebruikers die zich zorgen maken over internetprivacy, financiële veiligheid of ouderlijk toezicht, biedt Kaspersky Total Security een aantal leuke tools en aanpassingsfuncties die u mogelijk niet aantreft bij andere antivirusprogramma's.

Als het gaat om de soorten bedreigingen waartegen Kaspersky uw systeem beschermt, lijkt het erop dat vrijwel alles gedekt is.

Soorten bescherming: bestandsbeveiliging en back-up, met een addertje onder het gras

Een andere leuke functie van Kaspersky die je bij sommige andere antivirusprogramma's op de markt niet zult vinden, is een volledig contingent aan bestandsbeveiligingsfuncties. Met gegevenscodering kunt u specifieke bestanden coderen met AES-codering met een effectieve sleutellengte van 56 bits. Het is niet de sterkste codering op de markt, maar het is voldoende om ervoor te zorgen dat uw bestanden niet worden geopend door onbevoegde gebruikers of cybercriminelen die proberen uw gegevens te stelen.

Een ding over de gegevenscodering die gebruikers moeten weten, is dat gecodeerde gegevens worden opgeslagen in een gegevenskluis waarvoor u het bestand en de mappen moet selecteren die u wilt beschermen en vervolgens de grootte van de kluis definieert die u wilt opslaan in. Als uw bestanden die kluis ontgroeien, moet u een nieuwe maken. Maar je kunt meerdere kluizen hebben, dus je zou alles moeten kunnen beschermen wat je hebt.

Image
Image

Er is ook een bestandsvernietiger die elk bestand dat u niet in verkeerde handen wilt laten vallen, volledig uitwist. Het interessante van Kaspersky is dat je zeven standaarden voor het verwijderen van gegevens hebt waaruit je kunt kiezen wanneer je besluit de papiervernietiger te gebruiken, en sommige daarvan zijn U. S.-militaire kwaliteit shreddernormen.

Ten slotte biedt Kaspersky ook een automatische back-upmogelijkheid, zodat u weet dat uw belangrijke bestanden en mappen altijd kunnen worden hersteld, mocht het ondenkbare gebeuren. Maar er is één voorbehoud: Kaspersky biedt geen enkele vorm van cloudgebaseerde opslag voor die back-ups. In plaats daarvan kun je een FTP-server gebruiken of moet je Kaspersky toegang geven tot je Dropbox-account, wat ons een beetje nerveus maakt, gezien de beschuldigingen van banden met de Russische regering en zorgen over sommige rapportagefuncties.

Scanlocaties: volledige controle over wat wel of niet wordt gescand

Zoals de meeste geavanceerde antivirusprogramma's, biedt Kaspersky u de mogelijkheid om verschillende soorten scans uit te voeren.

  • Een volledige scan scant uw hele computer.
  • Een Quick Scan scant de objecten die bij het opstarten met het besturingssysteem zijn geladen.
  • Met een selectieve scan kunt u specifieke bestanden en mappen scannen.
  • Een externe apparaatscan kan worden gebruikt voor alle soorten aangesloten draagbare schijven.
Image
Image

We kwamen twee problemen tegen bij het installeren en gebruiken van Kaspersky. De eerste is dat Kaspersky Total Security niet automatisch een Quick Scan heeft uitgevoerd toen het voor het eerst op onze testcomputer werd geïnstalleerd. De initiële scan moet handmatig worden gestart. Het tweede probleem was dat de eerste keer dat we de volledige scan uitvoerden, ons systeem volledig vastliep en we de scan moesten annuleren en plannen om deze uit te voeren wanneer het systeem niet in gebruik was. Maar er is goed nieuws, want u kunt uw scans plannen om uit te voeren wanneer uw systeem niet in gebruik is.

Daaropvolgende scans leken sneller te lopen, maar de volledige scan veroorzaakt wel wat bronnen die zware computergebruikers frustrerend zullen vinden. Het wordt aanbevolen om scans te plannen tijdens uren dat de computer niet in gebruik is.

Scanlocaties: applicatiebeheer en systeemopruiming

Kaspersky Total Security bevat beheertools en een scan die veel gebruikers nuttig zullen vinden. Met de hulpprogramma's voor toepassingsbeheer kunt u scannen op verouderde toepassingen die op uw systeem worden uitgevoerd en deze automatisch bijwerken. Aangezien dit een van de gemakkelijkste manieren is voor kwaadwillende aanvallers om toegang te krijgen tot uw systeem, zijn deze tools best handig. U kunt ook een kwetsbaarheidsscan uitvoeren om erachter te komen of een van de kenmerken van uw besturingssysteem u in gevaar brengt.

Er is ook een set afstellingstools waarmee je ongebruikte en ongewenste bestanden van je systeem kunt opschonen om ruimte op de harde schijf vrij te maken. Tot deze tools behoren een privacyopschoningsmiddel dat sporen van je activiteit verwijdert zodat je niet online kunt worden gevolgd, en een browserconfiguratietool (die alleen werkt met Internet Explorer) om je te helpen je browser veilig te configureren om je online bescherming te vergroten.

Helaas zijn deze hulpprogramma's alleen beschikbaar met het Total Security-product en worden ze niet gebundeld met de antivirus- of internetbeveiligingsproducten.

Soorten malware: de beste dekking die u kunt kopen

Als het gaat om de soorten bedreigingen waartegen Kaspersky uw systeem beschermt, lijkt vrijwel alles gedekt te zijn. Van uitstekende antiphishing- en anti-ransomwarebescherming tot bijna perfecte virus-, trojan- en wormcontrole, u kunt niet fout gaan met het gebruik van dit aspect van Kaspersky's antivirussuites, en zelfs de laagste en cloudgebaseerde producten bieden dit bescherming.

Industriële tests via AV Comparatives, AV TEST en andere laboratoria hebben keer op keer bewezen dat Kaspersky de beste is als het gaat om het stoppen van bedreigingen. Kaspersky scoort perfect of bijna perfect in test na test en heeft de mogelijkheid om alles te stoppen, van bestaande malware tot Zero-Day-bedreigingen, en in onze tests gleed geen enkel virus voorbij de re altime bescherming van Kaspersky. We hebben ook geen valse positieven ondervonden tijdens een van de scans die we hebben uitgevoerd, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het per ongeluk verwijderen van bestanden die niet echt schadelijk zijn en die mogelijk nodig zijn voor uw systeem.

Kaspersky beschermt uitstekend tegen allerlei internetbedreigingen.

Gebruiksgemak: niet voor bangeriken

Op het eerste gezicht ziet Kaspersky er redelijk gebruiksvriendelijk uit; en voor het grootste deel is dat zo. Kaspersky heeft echter enkele diepgaande aanpassingsfuncties die gewone gebruikers misschien een beetje intimiderend vinden. Bij het gebruik van de gegevensvernietiger kan een gemiddelde gebruiker bijvoorbeeld de verschillende beschikbare normen voor het vernietigen van bestanden niet begrijpen.

Dus, hoewel Kaspersky een Quick Delete optie biedt die een algoritme gebruikt om twee keer enen en nullen over de gegevens te schrijven om elk elektronisch spoor volledig te vernietigen, zijn er ook andere opties. De GOST R 50739-95 is een Russisch algoritme dat gegevens vervangt door pseudo-willekeurige getallen, en de DoD 5250.22-M is een Amerikaanse militaire standaard dat gegevens drie keer herschrijft (hoewel dit een ouder protocol is dat over het algemeen niet langer wordt aanbevolen). Er bestaan ook verschillende andere protocollen voor het vernietigen van gegevens, die intimiderend kunnen zijn voor gebruikers die niet bekend zijn met deze technologieën.

Sommige labels op het dashboard van Kaspersky kunnen ook een beetje verwarrend zijn. Vooral de labels Veilig Geld en Privacybescherming. Gebruikers moeten dieper in die twee categorieën van bescherming graven om meer te weten te komen over wat ze doen, en zelfs dan zijn sommige systeembeschrijvingen niet definitief en kunnen sommige gebruikers met veel vragen achterblijven over wat een functie is of doet en waarom de gebruiker wil het misschien gebruiken.

Updatefrequentie: cloudgebaseerd, indien nodig

Kaspersky werkt virusdefinities doorgaans één of twee keer per dag bij voor gebruikers, en gebruikers die profiteren van de Kaspersky Cloud hebben re altime toegang tot nieuwe definities zodra deze beschikbaar zijn. Gebruikers hebben ook een dashboardoptie om de definitiedatabase op elk moment met een paar muisklikken bij te werken. Als u op de optie Database-update klikt, wordt ook weergegeven wanneer de laatste keer dat updates zijn gedownload en geïnstalleerd, en wordt bepaald of definities automatisch worden gedownload en bijgewerkt.

Een interessante functie op het scherm Database-update die sommige gebruikers misschien fascinerend vinden, is de link World Virus Activity Review rechtsonder op het scherm. Als u op die link klikt, gaat u naar een pagina op de website van Kaspersky die geografische kaarten van infecties toont, evenals lijsten van de getroffen Toplanden en de Topinfecties die circuleren. De gemiddelde gebruiker zal waarschijnlijk niet veel aan deze informatie hebben, maar het is interessant om te zien, en het zal duidelijk maken hoe gevaarlijk uw systeem zou kunnen zijn, afhankelijk van wat er op dat moment in een bepaald geografisch gebied gebeurt.

Prestaties: Gemiddelde bronafvoer, afhankelijk van instellingen

De meeste gebruikers melden dat Kaspersky Total Security weinig invloed heeft op hun systeem, zelfs niet tijdens een volledige scan. Helaas is dat niet de ervaring die we hadden toen we Total Security op een Windows 10-computer testten tijdens het surfen, downloaden, streamen, documenten maken en e-mails checken. Tijdens de eerste volledige scan op ons testsysteem ondervonden we een aanzienlijke leegloop.

Bij onderzoek ontdekten we dat de afvoer verband hield met een functie genaamd Kaspersky Security Network (KSN). KSN is het rapportage-aspect van de producten van Kaspersky en toen we het onderzochten, waren we enigszins gealarmeerd door de standaardmachtigingen die gebruikers Kaspersky verlenen tijdens de installatie. In wezen verzamelt en rapporteert KSN gegevens over uw systeem waarvan het bedrijf zegt dat ze worden gebruikt om de beveiligingsopties te verbeteren. We vonden die rapportage enigszins opdringerig bij het lezen van de bijbehorende servicevoorwaarden. Het voelde alsof we Kaspersky toestemming gaven om alles te verzamelen en te rapporteren, inclusief de gootsteen.

We vonden het ook vreemd dat Kaspersky niet direct uit de doos een beveiligingsscan uitvoerde, maar het begon wel meteen met het verzamelen en verzenden van gegevens naar Kaspersky. De belasting van dit proces was zo zwaar voor ons systeem dat het meerdere browsercrashes veroorzaakte voordat we de optie uitschakelden. Gelukkig kun je ervoor kiezen om deze functie tijdens de installatie niet toe te staan, of als je het toestaat en in de toekomst van gedachten verandert, kun je het uitschakelen in de instellingen van Kaspersky. We raden u ten zeerste aan de functie niet in te schakelen totdat u de bijbehorende servicevoorwaarden volledig hebt gelezen.

Extra hulpmiddelen: een contingent aan extra hulpmiddelen

Kaspersky Total Security en Kaspersky Security Cloud bieden een breed scala aan extra functies en tools, van gegevensvernietigers tot automatische back-ups, systeemaanpassingen en nog veel meer.

Image
Image

De programma's op een lager niveau bieden niet zoveel, waarbij Kaspersky Anti-Virus alleen elementaire antivirusbescherming en prestatieverbeteringen biedt. U moet naar Kaspersky Internet Security springen om de privacy- en geldbeschermingsmogelijkheden te krijgen. En ouderlijk toezicht, wachtwoordbeheer en bestandsbeveiliging zijn alleen beschikbaar in Kaspersky Total Security en Security Cloud.

Bottom Line

Een mooi voordeel van Kaspersky is dat je de hulp kunt krijgen die je nodig hebt wanneer je die nodig hebt. De Kaspersky-website bevat een handige kennisbank met een community en instructievideo's. Als je daarmee niet de hulp krijgt die je nodig hebt, heb je ook de mogelijkheid om iemand aan de telefoon te spreken, online chat te gebruiken of het e-mailhulpsysteem te gebruiken, allemaal 24/7 beschikbaar.

Prijs: een van de duurdere pakketten

Kaspersky staat bekend om de duurdere antivirusaanbiedingen op internet. Van het standaard antivirusaanbod tot Total Security en Security Cloud, u kunt een hogere prijs verwachten voor Kaspersky. Maar u krijgt ook een betere bescherming met de hoogste branchescores. Afhankelijk van het type bescherming dat u kiest en het aantal apparaten dat u wilt beschermen, kunt u verwachten dat u ergens tussen de $ 30 per maand en meer dan $ 150 per maand beta alt. Zelfs Security Cloud is duur, maar sommige introductieaanbiedingen kunnen uw kosten het eerste jaar een beetje verlagen. Na dat eerste jaar kunt u echter verwachten dat u veel meer beta alt.

Kaspersky biedt ook een gratis proefperiode van 30 dagen zonder creditcard vereist als je het wilt uitproberen voordat je het koopt.

Concurrentie: Kaspersky vs. Bitdefender

Kaspersky en Bitdefender zijn de twee best beoordeelde antivirusprogramma's die op de markt verkrijgbaar zijn. Beide bieden uitstekende bescherming tegen virussen en malware, en beide bieden een groot aantal gratis add-ons met de hoger betaalde abonnementen. Zowel Kaspersky als Bitdefender hebben ook gratis aanbiedingen die alleen de antivirus-engine zijn, die net zo goed presteren als de antivirus-engine in de betaalde versies. Kaspersky heeft echter een gratis Security Cloud-aanbod met een VPN, wachtwoordbeheer, gepersonaliseerde beveiligingswaarschuwingen en online accountbewaking.

Het grootste verschil dat we tussen de twee konden vinden, is dat Bitdefender bij de installatie een automatische virusscan uitvoerde en ons systeem niet vastliep tijdens het scannen, waarbij Kaspersky vereist dat u de scan handmatig start, en onze ervaring was dat het ons testsysteem dramatisch vertraagde tijdens die eerste scan.

Kosten Kaspersky en Bitdefender zijn nek aan nek, maar alleen omdat Kaspersky korting biedt aan nieuwe gebruikers. De normale prijs voor de producten van Kaspersky is ongeveer twee keer zo hoog als die van Bitdefender. Kaspersky's Security Cloud is ook relatief duur, zelfs tegen de gereduceerde prijs.

Ten slotte hangt er een wolk van wantrouwen boven Kaspersky, veroorzaakt door beschuldigingen van banden met de Russische regering en bezorgdheid over de gegevens die worden verzameld en gerapporteerd. Gebruikers kunnen (en moeten) deze instellingen echter aanpassen.

Blijf veilig online met een van de beste antivirusprogramma's die er zijn

Kaspersky is een van de best beoordeelde antivirusprogramma's op de markt. Het beschermt uitstekend tegen alle soorten internetbedreigingen, en het heeft een aantal diepgaande aanpassingsfuncties en extra tools die niet bij andere antivirusprogramma's worden geleverd. De beschuldigingen tegen het bedrijf zijn echter zorgwekkend, dus we raden u aan vertrouwd te raken met de problemen en uw instellingen voor het delen van gegevens driemaal te controleren. Als u op zoek bent naar het beste van het beste, heeft Kaspersky de goederen. Als privacy echter een probleem is, kan Bitdefender een betere optie voor u zijn.

Specs

  • Productnaam Kaspersky Total Security
  • Prijs $49.99
  • Platform(en) Windows, Mac, Android
  • Type licentie Jaarlijks
  • Aantal beveiligde apparaten 5-10, afhankelijk van het geselecteerde abonnement
  • Systeemvereisten (Windows) Windows 7 of hoger, 1 GHz processor, 1 GB vrij RAM
  • Systeemvereisten (Mac) macOS 10.12 (Sierra), macOS 10.13 (High Sierra), macOS 10.14 (Mojave); 1 GB RAM; 900 MB schijfruimte
  • Systeemvereisten (Android) Android 4.2 – 9, Intel Atom x86 of ARM 7 en hoger, 150 MB vrije ruimte in het hoofdgeheugen
  • Systeemvereisten (iOS) Alleen Kaspersky Cloud beschikbaar voor iOS-apparaten met iOS 11.x of hoger.
  • Configuratiescherm/Beheer Ja
  • Betalingsopties Visa, Mastercard, Discover, American Express, PayPal
  • Kost $ 49,99 per jaar tot $ 167,98 jaar

Aanbevolen: