DO-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

DO-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
DO-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een DO-bestand is hoogstwaarschijnlijk een Java-servletbestand.
  • Open er een met Apache Tomcat.
  • Converteer naar vergelijkbare formaten met hetzelfde programma.

Dit artikel legt uit wat een DO-bestand is, hoe je er een opent en hoe je er een converteert naar een ander formaat dat misschien gemakkelijker te gebruiken is in het programma van je keuze.

Wat is een DO-bestand?

Een bestand met de bestandsextensie. DO kan een Java-servletbestand zijn. Het wordt gebruikt door Java-webservers om webgebaseerde Java-applicaties te leveren.

Andere DO-bestanden zijn hoogstwaarschijnlijk Stata-batchanalysebestanden. Dit worden meestal do-bestanden genoemd en zijn platte tekstbestanden die een lijst met opdrachten bevatten die samen in een reeks moeten worden uitgevoerd.

Vergelijkbaar met Stata-bestanden is de ModelSim-macrobestandsindeling die dezelfde bestandsextensie gebruikt. In dit soort bestanden worden macro-gerelateerde opdrachten opgeslagen die worden gebruikt met Libero SoC.

Image
Image

Andere kunnen bestanden zijn die gewoon een verkeerde naam hebben gekregen als DO-bestanden, maar in werkelijkheid in een heel ander bestandsformaat bestaan. Dit zijn meestal pdf's die zijn gedownload van een website die om de een of andere reden ten onrechte de verkeerde bestandsextensie hebben gekregen.

dofile is ook een functie die wordt gebruikt bij het compileren en uitvoeren van Lua-programmeercode, maar het is niet gerelateerd aan de bestandsextensie die op deze pagina wordt beschreven. Het is ook een lusopdracht die wordt gebruikt met batchbestanden. DO is ook een acroniem en staat voor domeinobject, digitale uitvoer, digitale bestelling, gegevensbewerking, alleen gegevens en apparaatobject.

Hoe een DO-bestand te openen

Als het een Java-servletbestand is, zou je het moeten kunnen openen met Apache Tomcat, of mogelijk Apache Struts.

Stata Batch-analysebestanden werken alleen binnen de context van een computer waarop Stata wordt uitgevoerd. Een optie om het bestand daadwerkelijk in Stata te gebruiken, is door do in te voeren, gevolgd door de bestandsnaam in het Stata-opdrachtvenster. Bijvoorbeeld do myfile.

Je kunt de meegeleverde Stata Do-File Editor gebruiken om de commando's te lezen en te bewerken, maar elke webbrowser kan ook worden gebruikt om de commando's te bekijken, en een teksteditor zoals Notepad++ kan het DO-bestand bekijken en bewerken. De Stata-editor is ook handig voor het uitvoeren van het bestand; selecteer gewoon Execute do file

Bekijk deze PDF over het maken van Stata-do-files als je hulp nodig hebt. Er is ook meer informatie beschikbaar op de website van Stata.

ModelSim DO-bestanden worden gebruikt met Mentor Graphics ModelSim, dat is opgenomen in de Libero SoC-programmasuite. Dit zijn ook platte tekstbestanden die kunnen worden bekeken en bewerkt met elk teksteditorprogramma.

Als je vermoedt dat je bestand geen DO-bestand zou moeten zijn en in feite een document is, zoals een bankafschrift of een soort verzekeringsgerelateerd document, hernoem het dan zodat het eindigt als. PDF, en kijk of het opent met SumatraPDF, Adobe Reader of een van deze gratis PDF-readers.

Hoe DO-bestanden te converteren

Als een Java-servletbestand naar een ander formaat kan worden geconverteerd, wordt dit hoogstwaarschijnlijk gedaan via de hierboven genoemde Apache-programma's. Open het bestand in de toepassing en zoek naar een soort Opslaan als of Exporteren-menu waarmee u het DO-bestand in een andere bestandsindeling kunt opslaan.

Stata batch-analysebestanden kunnen zeker worden geconverteerd naar andere op tekst gebaseerde formaten zoals TXT, maar het is alleen nuttig als je de commando's wilt lezen. Als je uiteindelijk het bestandsformaat verandert waarin het zich bevindt (naar iets als TXT), en je wilt toch de commando's uitvoeren met Stata, dan moet je de bestandsextensie specificeren in het commando (bijv. do myfile. txt in plaats van do myfile, die het achtervoegsel DO aanneemt).

Hetzelfde geldt voor ModelSim DO-bestanden; probeer het menu in Libero SoC te gebruiken om het bestand te converteren of steek de tekst van de macro in een teksteditor en sla het daar op in een nieuwe op tekst gebaseerde indeling.

Als uw bestand per ongeluk de. DO-bestandsextensie heeft gekregen, maar eigenlijk de. PDF-uitgang zou moeten hebben, hoeft u zich geen zorgen te maken over een conversie. Hernoem in plaats daarvan. DO naar. PDF zodat uw PDF-lezer het bestand zal herkennen.

Hernoemen op deze manier is niet hoe bestandsconversies werken, maar het werkt wel in dit scenario omdat de PDF de DO-bestandsextensie toch niet had moeten gebruiken. Hulpprogramma's voor bestandsconversie worden gebruikt voor echte bestandsconversies.

Kan het nog steeds niet openen?

Een van de redenen waarom een bestand niet kan worden geopend met de hierboven genoemde programma's, is dat het niet in een van deze bestandsindelingen staat. Controleer nogmaals of de bestandsextensie ". DO" is en niet iets soortgelijks zoals OD, DOCX, DOC, DOP, DM, enz.

Deze bestandsextensies, en waarschijnlijk vele andere, behoren tot bestandsindelingen die niets te maken hebben met een van de hier genoemde indelingen, en daarom kunnen ze niet worden geopend met dezelfde software.

Als je in plaats daarvan een van die bestanden hebt, volg dan die links of onderzoek de bestandsextensie voor meer informatie over hoe openen of converteren werkt.

Aanbevolen: