ARW-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

ARW-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
ARW-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de ARW-bestandsextensie staat voor Sony Alpha Raw en is daarom een Sony RAW Image-bestand. Het is gebaseerd op het TIF-bestandsformaat en is vergelijkbaar met andere RAW-bestanden van Sony-camera's, zoals SR2- en SRF-bestanden.

Een onbewerkte afbeeldingsindeling betekent alleen dat het bestand op geen enkele manier is gecomprimeerd of gemanipuleerd; het is in dezelfde onbewerkte vorm als toen de camera het voor het eerst vastlegde.

Hoewel het Sony RAW-bestandstype vaker voorkomt, kan een ARW-bestand in plaats daarvan een ArtStudio Scene-bestand zijn.

Image
Image

Hoe een ARW-bestand te openen

ARW-bestanden die van het Sony RAW-beeldformaat zijn (d.w.z. van een digitale camera van Sony) kunnen door verschillende grafische programma's worden geopend. Microsoft Windows Photos en Windows Live Photo Gallery zijn twee voorbeelden.

Andere grafische programma's zoals Able RAWer, Adobe Photoshop, Adobe Photoshop Elements, ACDSee en ImageMagick kunnen er ook een openen.

Afhankelijk van de versie van Windows die u gebruikt, moet u mogelijk Sony RAW Driver installeren voordat de ingebouwde afbeeldingsviewers zoals Photo Gallery het bestand kunnen bekijken.

Je kunt het ook uploaden naar de raw.pics.io-website om het in je browser te bekijken of te bewerken zonder dat je een speciale opener op je computer hoeft te installeren.

Een ARW-bestand dat een ArtStudio Scene-bestand is, kan worden geopend met ArtStudio.

Een ARW-bestand converteren

De beste manier om een Sony RAW Image-bestand te converteren, is door het in een van de bovengenoemde programma's te openen. Photoshop kan bijvoorbeeld een ARW-bestand converteren naar RAW, TIFF, PSD, TGA en een aantal andere formaten, via de File > Safe Asmenu.

Als je het bestand op de raw.pics.io-website converteert, kun je het weer op je computer opslaan als-j.webp

Adobe DNG Converter is een gratis tool voor Windows en Mac die ARW naar DNG kan converteren.

Een andere manier om dit bestandstype te converteren is door een gratis bestandsconverter zoals ARW Viewer of Zamzar te gebruiken. Met Zamzar moet je eerst de afbeelding uploaden naar die website, en dan kun je deze converteren naar JPG, PDF, TIFF, PNG, BMP, AI, GIF, PCX en verschillende andere vergelijkbare formaten.

Als uw ARW-bestand een ArtStudio Scene-bestand is, gebruikt u ArtStudio's File > Export menu om het bestand op te slaan in een BMP, JPG, of PNG-afbeeldingsbestand. U kunt de scène ook exporteren als een EXE-, SCR-, SWF-, geanimeerde GIF- of AVI-videobestand.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Een reden waarom u het bestand niet kunt openen, kan zijn dat u de letters/cijfers achter de bestandsnaam verkeerd leest. Als de bestandsextensie eindigt met iets dat er gewoon uitziet als ARW, verwar je misschien een ander bestandsformaat voor deze, wat betekent dat het echt in een totaal ander programma zou moeten openen.

Uw bestand kan bijvoorbeeld eindigen met de. ARR-bestandsextensie, die veel op ARW lijkt, maar waarschijnlijk alleen werkt in een programma als Clickteam Fusion, aangezien sommige bestanden die die bestandsextensie gebruiken, MultiMedia Fusion Array-bestanden zijn.

Hetzelfde kan gezegd worden voor AWW-bestanden die worden gebruikt met Ability Office, of XAR-bestanden die zijn gemaakt door Microsoft Excel. Andere voorbeelden zijn ARD- en GRD-bestanden.

Als je ontdekt dat je niet echt een ARW-bestand hebt, onderzoek dan de bestandsextensie die je ziet, hier op Lifewire of op Google, om meer te weten te komen over het formaat en welke programma's kunnen openen of converteren het.

FAQ

    Hoe kan ik een voorbeeld van een ARW-bestand op een Mac bekijken?

    Selecteer in Finder het ARW-bestand en selecteer vervolgens Info. Kies Openen met ingesteld op Preview. U kunt ook Imaging Edge Desktop van Sony downloaden om een voorbeeld van ARW-bestanden op een Mac te bekijken.

    Waarom importeert Lightroom mijn Sony ARW-bestand niet?

    Controleer eerst de lijst met camera's die worden ondersteund door Adobe Camera Raw om er zeker van te zijn dat uw Sony-camera wordt ondersteund. Zorg er vervolgens voor dat u over de huidige versie van Lightroom beschikt en installeer indien nodig updates. Als u het bestand nog steeds niet kunt openen, logt u uit bij Lightroom en logt u weer in om de update te voltooien.

Aanbevolen: