MySQL Database Server installeren op Windows 7

Inhoudsopgave:

MySQL Database Server installeren op Windows 7
MySQL Database Server installeren op Windows 7
Anonim

Vanaf januari 2020 ondersteunt Microsoft Windows 7 niet meer. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

De MySQL-databaseserver is een van de meest populaire open-sourcedatabases ter wereld. Hoewel beheerders MySQL doorgaans op een serverbesturingssysteem installeren, is het zeker mogelijk om het op een desktopbesturingssysteem zoals Windows 7 te installeren. Zodra u dit doet, beschikt u over de enorme kracht van de flexibele MySQL relationele database die gratis voor u beschikbaar is.

MySQL is een nuttige database voor zowel ontwikkelaars als systeembeheerders. Het installeren van MySQL op Windows 7 is een bijzonder waardevol hulpmiddel voor diegenen die databasebeheer willen leren, maar geen toegang hebben tot een eigen server. Hier is een stap-voor-stap uitleg van het proces.

MySQL downloaden op Windows 7

Image
Image

Eerst moet u het juiste MySQL-installatieprogramma voor uw besturingssysteem downloaden. Als u een 32-bits versie van Windows gebruikt, moet u het 32-bits Windows MSI-installatiebestand gebruiken. Gebruikers van 64-bits versies van Windows zullen het 64-bits Windows MSI-installatiebestand willen gebruiken.

Of je nu het 32-bits of 64-bits Windows-installatieprogramma gebruikt, sla het bestand op je bureaublad op of een andere locatie waar je het gemakkelijk terug kunt vinden.

Aanmelden met een beheerdersaccount

Image
Image

Log in op Windows met een account met lokale beheerdersrechten. Als u deze rechten niet heeft, zal het installatieprogramma niet goed werken. U hebt ze later niet nodig om toegang te krijgen tot databases op uw MySQL-server, maar het installatiebestand brengt enkele wijzigingen aan in de systeemconfiguratie-instellingen waarvoor verhoogde bevoegdheden nodig zijn.

Start het installatiebestand

Image
Image

Dubbelklik op het installatiebestand om het te starten. Mogelijk ziet u gedurende een korte tijd een bericht met de titel "Bezig met openen…" terwijl Windows het installatieprogramma voorbereidt. Als het klaar is, ziet u de MySQL-installatiewizard.

Accepteer de EULA

Image
Image

Klik op de Next knop om voorbij het welkomstscherm te gaan. Klik op het selectievakje om te bevestigen dat u akkoord gaat met de voorwaarden van de licentieovereenkomst en klik vervolgens op Volgende om verder te gaan dan het EULA-scherm.

Kies een installatietype

Image
Image

De MySQL-installatiewizard vraagt om een installatietype. De meeste gebruikers kunnen eenvoudig op de knop Typical klikken die de meest voorkomende MySQL-databasefuncties installeert. Als u de functies die worden geïnstalleerd of de locatie waar het installatieprogramma de bestanden zal plaatsen, moet aanpassen, klikt u op de knop Aangepast. U kunt ook een volledige installatie van alle MySQL-functies uitvoeren door op de knop Full te klikken.

Begin met de installatie

Image
Image

Klik op de Install knop om het installatieproces te starten.

Voltooi de installatie

Image
Image

Het installatieprogramma toont een advertentie voor MySQL Enterprise Edition en vraagt u om door verschillende advertentieschermen te klikken. Je hebt geen commerciële (betaalde) Enterprise Edition-abonnement nodig om MySQL te gebruiken, dus klik door deze schermen totdat je het bovenstaande bericht ziet dat aangeeft dat de installatie is voltooid. Houd het standaard selectievakje gemarkeerd voor "Launch the MySQL Instance Configuration Wizard" en klik op de Finish knop.

Exemplaarconfiguratiewizard uitvoeren

Image
Image

Na een korte pauze start de MySQL Instance Configuration Wizard. Deze wizard leidt u door het proces van het configureren van uw nieuwe MySQL-databaseserverinstantie. Klik op de Next knop om het proces te starten.

Kies een configuratietype

Image
Image

De wizard vraagt u om ofwel het gedetailleerde configuratieproces ofwel de standaardconfiguratie te kiezen. Tenzij u van plan bent meerdere exemplaren van MySQL op dezelfde machine uit te voeren of een specifieke reden hebt om het anders te doen, kiest u de Standard Configuration en klikt u op de Next knop.

Windows-opties instellen

Image
Image

Selecteer twee verschillende opties. Ten eerste kunt u MySQL configureren om als een Windows-service te worden uitgevoerd. Dit is een goed idee, omdat het programma op de achtergrond wordt uitgevoerd. U kunt er ook voor kiezen om de service automatisch te laten starten wanneer het besturingssysteem wordt geladen. Ten tweede, neem de map met binaire bestanden op in het Windows-pad. Nadat u uw selecties heeft gemaakt, klikt u op de knop Volgende om door te gaan.

Kies een root-wachtwoord

Image
Image

Het beveiligingsscherm vraagt u een root-wachtwoord in te voeren voor uw databaseserver. Kies een sterk wachtwoord dat bestaat uit een mix van alfanumerieke tekens en symbolen. Tenzij je een specifieke reden hebt om dit niet te doen, moet je ook de opties om root-toegang op afstand toe te staan en een anoniem account aan te maken uitgeschakeld laten. Elk van deze opties kan beveiligingsproblemen veroorzaken op uw databaseserver. Klik op de knop Volgende om door te gaan.

Voltooi de instantieconfiguratie

Image
Image

Het laatste scherm van de wizard geeft een samenvatting van de acties die zullen plaatsvinden. Nadat u deze acties hebt bekeken, klikt u op de knop Execute om uw MySQL-instantie te configureren. Zodra de acties zijn voltooid, bent u klaar.

Aanbevolen: