Dit toetsenbord is misschien perfect voor serieuze beginners

Inhoudsopgave:

Dit toetsenbord is misschien perfect voor serieuze beginners
Dit toetsenbord is misschien perfect voor serieuze beginners
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Novation's Launchkey 88 heeft 88 gewogen, aanslaggevoelige toetsen.
  • Het kost slechts $400.
  • Een volledig toetsenbord biedt veel meer expressie dan kleinere apparaten.
Image
Image

Als iemand je een oude piano geeft die op wonderbaarlijke wijze nog steeds gestemd is, kan de beste manier om toetsen te leren de nieuwe Launchkey 88 van Novation zijn.

Vrijwel elke goedkope synthesizer wordt geleverd met een aangesloten toetsenbord, en als je je lokale muziekwinkel binnenloopt, zie je een aantal goedkope MIDI-toetsenborden die kunnen worden aangesloten op een computer of iPad om geweldig te spelen software instrumenten. Die toetsenborden zijn prima voor mensen die gewoon iets kleins en draagbaars nodig hebben of die niet veel anders willen dan notities in een app kunnen invoeren. Maar als je serieus wilt leren spelen, heb je meer nodig.

Als je een beginner bent die muziek maakt in een DAW, zorg er dan voor dat het toetsenbord ingebouwde encoders en faders heeft. Een beginner wil niet veel geld uitgeven voor speciale faders en drumpads bijvoorbeeld. Een midi-controller met een mooi toetsenbed, ingebouwde faders, encoders en drumpads geven je alles wat je nodig hebt om hele tracks te creëren in elk Digital Audio Workstation (DAW),' singer-songwriter Matthew Scott Ragland vertelde Lifewire via e-mail.

Belangrijkste ingrediënten

Er zijn een paar functies die toetsenisten essentieel vinden. Een daarvan is dat de toetsen groot genoeg zijn. Kleinere toetsenborden gebruiken vaak smalle toetsen om meer in de beschikbare ruimte te passen. Een ander is het sleutelgevoel. Toetsen kunnen worden verzwaard, zodat ze aanvoelen als een piano in plaats van als speelgoed. Dit gewicht moet worden gecombineerd met aanslaggevoeligheid, zodat je harder kunt spelen door harder te slaan. Zonder dit is er geen manier om expressie aan je spel toe te voegen.

En tot slot wil je misschien aftertouch, waarbij de voortdurende druk op een toets het geluid beïnvloedt. In een MIDI-toetsenbord kan deze parameter worden toegewezen om allerlei soorten effecten te regelen, van volume tot vibrato tot vrijwel alles wat uw software kan doen.

Novation's Launchkey 88 MIDI-controller heeft een semi-gewogen toetsenbord met instelbare snelheidsgevoeligheid, en het heeft - zoals de naam duidelijk maakt - 88 van hen. Dat is een pianotoetsenbord van volledige grootte.

En dan is er nog het sleutelbed. In een piano is dit de met vilt beklede balk die de toetsen stopt wanneer je ze bespeelt in plaats van hout tegen hout te laten slaan. Op moderne MIDI-toetsenborden is het keybed wat het instrument zijn gevoel geeft, goedkoop of goed en responsief.

"Voor mij wil ik een toetsenbord dat zo dicht mogelijk bij een echte piano ligt. Een mooi keybed trekt een betere en meer organische prestatie uit mij. Alles wat ik op een toetsenbord doe, wordt enorm geholpen door een prettig aanvoelend toetsenbord. Het is een integraal onderdeel van het songwritingproces om het reactievermogen van het instrument te voelen. En dat reactievermogen is wat gewogen toetsen je geven", zegt Ragland.

Maar semi-gewogen toetsen zijn misschien niet de beste optie als je van plan bent in de toekomst echt een echte piano te gaan spelen.

"Ik ben persoonlijk een sukkel voor volledig gewogen toetsen omdat ik in de eerste plaats een pianist en een toetsenist ben", vertelde studio- en touringpianist en toetsenist Summer Swee-Singh via e-mail aan Lifewire. "Als je leert op een semi-gewogen instrument, maar dan moet spelen op een volledig gewogen akoestische piano, zal dat verschil in aanslag voor een beginner - vooral voor een jong kind - in eerste instantie zeer moeilijk te verminderen zijn."

En hier is de kicker: het is maar $400.

Image
Image

Meer MIDI

Als je nu piano wilt leren, heb je alleen dit nodig, plus een exemplaar van de gratis GarageBand-app van Apple op je iPhone, waarin een aantal fantastische piano-instrumenten zijn ingebouwd. Maar zelfs in dat simpele geval profiteer je van alle andere stukjes en beetjes op dit toetsenbord.

Er zijn knoppen en schuifregelaars om software-instrumenten aan te passen zonder naar het scherm te hoeven kijken, plus 16 aanslaggevoelige pads voor het bespelen van drums of soortgelijke taken, pitch- en mod-wielen en transportregelaars voor spelen, stoppen en het opnemen van uw DAW-software, zoals GarageBand of Ableton Live. Het werkt ook op USB-stroom.

Er zijn natuurlijk andere toetsenborden met 88 toetsen die je kunt kopen, maar dit toetsenbord van volledige grootte lijkt te zijn gericht op het midden tot het hoge segment van de markt, vermoedelijk omdat als je in de markt voor een enorm monster met 88 toetsen, je bent niet op zoek naar een goedkoop en vrolijk instapmodel.

En toch is het dat grote canvas met 88 toetsen dat het verschil kan maken voor leerlingen. Als er niets anders is, is dat iets waar u rekening mee kunt houden bij het winkelen, zowel voor gebruikte als nieuwe toetsenborden.

Aanbevolen: