Plaats een afbeelding in tekst met Photoshop

Inhoudsopgave:

Plaats een afbeelding in tekst met Photoshop
Plaats een afbeelding in tekst met Photoshop
Anonim

Voor deze tutorial gebruiken we Photoshop om een afbeelding in tekst te plaatsen. Het vereist een uitknipmasker, dat gemakkelijk te maken is als je eenmaal weet hoe. Photoshop CC 2019 werd gebruikt voor deze screenshots, maar je zou in staat moeten zijn om samen met andere versies te volgen.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Photoshop CC 2019.

Een afbeelding in tekst plaatsen

  1. Open een afbeeldingsbestand in Photoshop.

    Image
    Image
  2. In het deelvenster Lagen, dat zich meestal rechtsonder bevindt, dubbelklikt u op de naam van de laag om deze te markeren en typt u de naam afbeelding.

    Image
    Image
  3. In het Layers paneel, selecteer het oogpictogram om de afbeelding onzichtbaar te maken.

    Image
    Image
  4. Selecteer het Horizontal Type tool in het Tools paneel dat zich meestal aan de linkerkant bevindt, klik eenmaal op de transparante achtergrond en typ een woord in hoofdletters. In deze tutorial gebruiken we Lifewire.

    Voor nu maakt het niet uit welk lettertype we gebruiken of de grootte, aangezien we deze dingen in de komende stappen zullen veranderen. En het maakt niet uit welke kleur het lettertype heeft bij het maken van een uitknipmasker.

    Image
    Image
  5. Het lettertype moet vet zijn, dus we kiezen Window > Character, en met het Horizontal Type tool geselecteerd en de gemarkeerde tekst verandert het lettertype in het Character paneel in Arial Black of een ander groot en vet lettertype.

    Image
    Image
  6. Voer 100 pt in het tekstveld voor lettergrootte in. Maak je geen zorgen als je tekst van de zijkanten van de achtergrond loopt, want de volgende stap lost dit op.

    Image
    Image
  7. Vervolgens moeten we de tracking instellen. Tracking past de ruimte tussen letters in geselecteerde tekst of een tekstblok aan. Voer in het Character paneel -150 in het Set Tracking text veld in. U kunt echter verschillende cijfers typen, totdat de spatie tussen de letters naar wens is.

    Als u alleen de ruimte tussen twee letters wilt aanpassen, kunt u tekenspatiëring gebruiken. Om tekenspatiëring aan te passen, plaatst u een invoegpunt tussen de twee letters en stelt u een waarde in het veld Metrics for Kerning in, dat zich links van de Set Tracking-tekst bevindt.veld.

    Image
    Image
  8. Met de tekstlaag geselecteerd in het Layers paneel, selecteer Bewerken > Vrije transformatie. De sneltoets hiervoor is Ctrl + T op een pc, en Command + T op een Mac. Een selectiekader zal de tekst omringen.

    Image
    Image
  9. Plaats de Pointer tool op een selectiekader, het verandert in een dubbelzijdige pijl die we kunnen slepen om de tekst te schalen. Sleep de handgreep in de rechterbenedenhoek naar beneden en naar buiten totdat de tekst bijna de transparante achtergrond vult.

    Desgewenst kunt u de schaal beperken door de Shift-toets ingedrukt te houden terwijl u sleept. En u kunt binnen het selectiekader klikken en slepen om het te verplaatsen waar u maar wilt. Verplaats het selectiekader om de tekst op de achtergrond te centreren.

    Image
    Image
  10. De lagen moeten in de juiste volgorde staan voordat we een uitknipmasker kunnen maken. Selecteer in het Layers paneel het vierkantje naast de afbeeldingslaag om het oogpictogram weer te geven en sleep de afbeeldingslaag naar de positie direct boven de tekst laag. De tekst verdwijnt achter de afbeelding.

    Image
    Image
  11. Selecteer met de afbeeldingslaag geselecteerd Layer > Create Clipping Mask (Alt + Ctrl + G). Hierdoor wordt de afbeelding in de tekst geplaatst.

    Image
    Image
  12. Met de afbeeldingslaag geselecteerd in het Layers paneel, selecteer de Move tool uit de Toolspaneel. Selecteer de afbeelding en verplaats deze totdat u het leuk vindt hoe deze in de tekst is geplaatst.

    Image
    Image
  13. Je kunt nu File > Save kiezen en het klaar noemen, of doorgaan met het toevoegen van wat finishing touch. Je kunt een gekleurde achtergrond maken, een omtrek aan de tekst toevoegen of allerlei andere effecten toepassen om de afbeelding nog interessanter te maken.

    Image
    Image

Aanbevolen: