Het Twitter-tijdlijnalgoritme uitschakelen

Inhoudsopgave:

Het Twitter-tijdlijnalgoritme uitschakelen
Het Twitter-tijdlijnalgoritme uitschakelen
Anonim

Wat te weten

  • Chronologische weergave: Open en log in op Twitter > selecteer Stars icon > selecteer Bekijk in plaats daarvan de laatste tweets.
  • Ongewenste verbergen: Selecteer Lists > Create icon > kies naam/beschrijving > Next > accounts toevoegen > Klaar.

Dit artikel beschrijft de wijzigingen die zijn aangebracht in het algoritme van Twitter en legt uit hoe u uw tijdlijn effectiever kunt beheren.

De chronologische tijdlijn van Twitter inschakelen

Er is een optie waarmee je het algoritme kunt uitschakelen dat tweets in je tijdlijn in de verkeerde volgorde weergeeft en je tweets kunt sorteren op geposte tijd. Hoewel dit je chronologische tijdlijn terugbrengt, zie je nog steeds "In het geval je het hebt gemist", gepromote tweets, gelikete tweets en gespreksthreads. Nadat u bent ingelogd op de Twitter-website, selecteert u het pictogram dat eruitziet als een stelletje sterren Het staat bovenaan uw feed. Selecteer vervolgens Zie in plaats daarvan de laatste tweets

Image
Image

Twitter keert terug naar de algoritmische tijdlijn nadat je een tijdje weg bent geweest. U moet de bovenstaande stappen opnieuw uitvoeren om de chronologische tijdlijn te zien.

Hoe zich te ontdoen van gepromote, gelikete en aanbevolen tweets

Als je de gepromote tweets van Twitter wilt verwijderen, willekeurige tweets die leuk zijn gevonden door mensen die je volgt, gespreksthreads, "In het geval je het hebt gemist", en accountaanbevelingen, is een functie die je moet bekijken Twitter-lijsten. Het zijn verzamelingen accounts die u handmatig kunt toevoegen wanneer u maar wilt. Bij het bekijken van een lijst wordt elke tweet van de toegevoegde accounts chronologisch weergegeven en zonder een van de bovengenoemde functies. Zo maak je er een:

  1. Selecteer Lijsten. Je vindt het in de zijbalk links van je feed.

    Mobiele Twitter-gebruikers moeten mogelijk naar rechts vegen om het zijbalkmenu weer te geven.

  2. Selecteer het Create icoon. Het ziet eruit als een papier met een plusteken.

    Image
    Image
  3. Geef je nieuwe lijst een naam en beschrijving. Je kunt er ook voor kiezen om het privé te maken. Als u klaar bent, selecteert u Volgende.

    Image
    Image
  4. Selecteer Twitter-accounts om aan je lijst toe te voegen. Twitter biedt enkele suggesties, of je kunt de zoekbalk gebruiken om mensen te vinden.

    Image
    Image
  5. Selecteer Klaar om je lijst op te slaan.

Wat is er veranderd?

Toen Twitter voor het eerst werd gelanceerd, was het lezen van de tijdlijn een vrij eenvoudige, gemakkelijk te begrijpen ervaring. Destijds liet de tijdlijn je elke tweet en retweet zien van de accounts die je volgde in chronologische volgorde. Dat was het.

Het heeft sindsdien een algoritme en verschillende systeembrede functies geïmplementeerd die de volgorde hebben veranderd waarin je tweets ziet. Het voegde ook verschillende nieuwe aspecten toe, waardoor het sociale-mediaplatform aanzienlijk veranderde. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen die Twitter sinds de lancering in de tijdlijn heeft aangebracht:

  • Niet-chronologische tijdlijn: Twitter toont gebruikers nu tweets in volgorde van hoe belangrijk het systeem denkt dat ze voor jou zijn. Kortom, als je veel tweets van een specifiek account leuk vindt, toont Twitter je meer tweets van hen, ongeacht wanneer ze ze hebben getweet.
  • "In het geval je het hebt gemist" Tweets: wanneer je Twitter opent nadat je een paar uur weg bent geweest, kun je worden begroet met een verzameling populaire tweets van mensen die je volgt gegroepeerd onder de zin, "In het geval je het gemist hebt."
  • Geliked door tweets: Twitter geeft tweets weer die mensen die je volgt leuk vinden.
  • Twitter Conversations: Oorspronkelijk zou Twitter @-antwoorden op tweets op hun eigen tijdlijn weergeven. Nu bevat een @-antwoord ook een paar van de vorige tweets in het gesprek, ongeacht hoe lang geleden ze zijn gepost.
  • Tweets From Strangers: Af en toe toont Twitter je tweets in je tijdlijn van accounts die je niet volgt, maar het algoritme denkt dat je ervan geniet op basis van je activiteit. Als je bijvoorbeeld tweets over anime leuk vindt of retweet, kan Twitter je aanraden enkele populaire anime-accounts te volgen.
  • Promoted Tweets: je Twitter-tijdlijn bevat tweets die zijn betaald om te worden gepromoot door bedrijven of individuen.

Aanbevolen: