Hoe veelvoorkomende Nintendo Switch-problemen op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe veelvoorkomende Nintendo Switch-problemen op te lossen
Hoe veelvoorkomende Nintendo Switch-problemen op te lossen
Anonim

De release van de Nintendo Switch in 2017 verliep opmerkelijk soepel in vergelijking met de rampen uit het verleden, maar het ging niet zonder een paar problemen. Als je een van deze veelvoorkomende problemen met je Switch ervaart, kun je stappen ondernemen om het zelf op te lossen.

De linker Joy-Con heeft verbindingsproblemen

Een van de meest voorkomende problemen van de Nintendo Switch is een schilferige linker Joy-Con-controller. De Joy-Con werkt meestal naar behoren, maar met tussenpozen wordt de verbinding een paar seconden verbroken. Dit is een groot probleem. Je wilt niet dat de helft van je controller tijdens een gevecht dood gaat.

Image
Image

Dit probleem kan gedeeltelijk zelf worden opgelost. Het gebeurt vaker wanneer de zichtlijn tussen de Joy-Con en de Nintendo Switch wordt belemmerd, dus het verplaatsen van het dock van de Switch naar een plek waar dit onwaarschijnlijk is, kan het probleem in sommige gevallen verhelpen.

Dit is echter onpraktisch voor sommige mensen, en laten we eerlijk zijn, als je ernstige problemen hebt met de linker Joy-Con, wil je de kamer waarschijnlijk niet herschikken als een tijdelijke oplossing totdat je kunt verzenden het binnen voor reparatie.

Nintendo erkende dat een fabricageafwijking de oorzaak van het probleem was en bood een programma aan om je Joy-Con op te sturen om snel te worden gerepareerd en naar je teruggestuurd. Neem contact op met Nintendo-ondersteuning om van dit programma te profiteren.

De Nintendo Switch gaat niet aan of is bevroren

De meest voorkomende reden waarom de Switch niet opstart, is een lege batterij, wat kan worden opgelost door hem lang genoeg in het dock te plaatsen om hem weer aan te zetten. Als uw Switch echter een tijdje in het dock heeft gestaan en nog steeds niet wordt ingeschakeld, kan deze vastlopen met een zwart scherm of vastlopen in de slaapstand.

Je kunt een harde reset doen op de Nintendo Switch door de aan/uit-knop 12 seconden ingedrukt te houden. Als het scherm donker is, kunt u het voor de zekerheid ten minste 20 seconden ingedrukt houden. Wacht een paar seconden nadat u de aan/uit-knop hebt losgelaten om de Switch uit te schakelen en druk vervolgens nogmaals op de aan/uit-knop om hem weer in te schakelen. Die laatste stap kan gemakkelijk worden vergeten als de Switch was vastgelopen met een donker scherm.

De Nintendo Switch laadt niet op

Een probleem dat sommige mensen hebben met de Switch is het onvermogen om op te laden via een batterijpakket. De Switch gebruikt meer spanning dan sommige accu's aankunnen, dus het gebruik van een accu werkt mogelijk niet zo goed als bij het opladen van een smartphone of tablet. Zorg ervoor dat u een USB-C naar USB-C oplaadkabel gebruikt. Sommige accu's kunnen voldoende stroom leveren, maar zonder de juiste kabel laadt de Switch niet snel genoeg op.

Als je problemen hebt met het opladen van de Nintendo Switch thuis, zorg er dan voor dat je oplaadt via de AC-adapter en niet met een USB-kabel die op een computer is aangesloten. Dat is misschien prima voor je smartphone, maar niet voor de Switch. Als je de AC-adapter gebruikt en de Switch niet oplaadt, probeer dan een ander stopcontact in een andere kamer. Als dat niet werkt, voer dan de harde reset uit zoals uitgelegd in de vorige sectie om te zien of het een probleem is met de console zelf. Als beide niet werken, hebt u mogelijk een nieuwe AC-adapter voor het dock nodig.

Als je bijna geen ruimte meer hebt op je Switch, koop dan een standaard microSD-kaart en installeer je nieuwe games erop. De sleuf bevindt zich achter de standaard.

Het dode pixelprobleem van de Nintendo Switch

Als je een probleem hebt met dode pixels, word je niet gerustgesteld door Nintendo's verklaring dat dode pixels een probleem zijn met lcd-schermen en niet als een defect worden beschouwd. Tot op zekere hoogte heeft Nintendo gelijk; LCD-schermen hebben al jaren een probleem met dode pixels.

Dode pixels zijn pixels die zwart blijven wanneer het scherm wordt ingeschakeld of die dezelfde kleur behouden wanneer ze in een andere kleur zouden moeten veranderen. Het zijn pixels die vast komen te zitten op een kleur. Het is een probleem met LCD-schermen omdat elke pixel op zichzelf werkt en elke pixel een storing kan hebben.

Een voorgestelde tijdelijke oplossing van de LCD-monitordagen is om op het scherm te drukken in het gebied met het probleem in de hoop het net genoeg opnieuw uit te lijnen om het probleem te verhelpen. Het is een slecht idee om te hard op een aanraakscherm te drukken, maar een beetje druk uitoefenen kan het probleem verhelpen. Je kunt ook proberen het scherm van de Switch schoon te maken om te zien of dat de situatie helpt.

Als er genoeg dode pixels zijn om zichtbaar te zijn, kun je proberen het apparaat terug te sturen. Hoewel Nintendo misschien geen fout toegeeft, kunnen individuele winkels nog steeds een retour nemen zolang je binnen het tijdsbestek van het retourbeleid van de winkel bent.

Voeg een schermbeschermer toe aan je Switch om de onvermijdelijke krassen te voorkomen die hij krijgt als je hem erin stopt en eruit ha alt.

De Nintendo Switch maakt geen verbinding met internet

Als je eerder je Switch zonder problemen op internet had staan, maar plotseling schreeuwt om DNS-servers, is er een eenvoudige oplossing. U moet de Switch opnieuw opstarten. U kunt dit doen door de aan / uit-knop ingedrukt te houden totdat er een menu verschijnt. Kies Power Settings en vervolgens Restart om de Switch opnieuw op te starten. Je kunt de aan/uit-knop ingedrukt houden om een harde reset uit te voeren, maar het is beter om opnieuw op te starten via het menu wanneer je kunt.

Als je problemen blijft houden om verbinding te maken met internet, kun je de netwerkinstellingen opnieuw doorlopen door naar Systeeminstellingen (het tandwielpictogram op het startscherm) te gaan ente kiezen Internet, en tik vervolgens op Internet Settings Hiermee wordt gezocht naar beschikbare Wi-Fi-netwerken. Je kunt ook problemen met de sterkte van je wifi-verbinding oplossen door de switch dichter bij je router te plaatsen.

Bottom Line

Als de Switch niet onmiddellijk een nieuwe spelcassette herkent die in de poort is geplaatst, raak dan niet in paniek. Wacht een paar seconden en probeer dan de cartridge eruit te halen en opnieuw te plaatsen. Als dat niet werkt, plaats dan een andere spelcassette, wacht tot de Switch deze herkent en vervang die cartridge dan door de cartridge die hij niet herkende. Meestal lost dit het probleem op. Zo niet, probeer dan de harde reset.

De standaard op de Nintendo Switch brak af

De standaard aan de achterkant van de Switch is zo gebouwd dat hij er gemakkelijk af kan worden gehaald. Dit is iets goeds. Het voorkomt dat je de standaard breekt wanneer je te veel druk uitoefent of wanneer je de Nintendo Switch probeert te docken met de standaard uit. U zou de standaard weer op zijn plaats moeten kunnen zetten.

Aanbevolen: