Hoe te voorkomen dat de iPhone-camera automatisch overschakelt naar de macromodus

Inhoudsopgave:

Hoe te voorkomen dat de iPhone-camera automatisch overschakelt naar de macromodus
Hoe te voorkomen dat de iPhone-camera automatisch overschakelt naar de macromodus
Anonim

Wat te weten

  • Om te voorkomen dat de iPhone automatisch overschakelt naar de macromodus, gaat u naar Instellingen > Camera > move Auto Macro schuifregelaar naar uit/wit.
  • Om handmatig een macrofoto te maken, beweegt u de iPhone dicht bij object > in de Camera-app, tikt u op .5x, beweegt u het wiel naar .9x, en maak de foto.
  • In iOS 15.2 en hoger bevat de Camera-app een schakelaar voor de macromodus rechtstreeks in de app.

Dit artikel legt uit wat de macromodus is op de iPhone, hoe dit de iPhone Camera-app beïnvloedt en hoe je die functie kunt bedienen om hem alleen te gebruiken wanneer je maar wilt.

De instructies in dit artikel zijn alleen van toepassing op de iPhone 13 Pro en Pro Max, aangezien dit de enige iPhone-modellen zijn met een macromodus. De instructies zijn ook alleen van toepassing op iOS 15.1 en hoger.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn iPhone-camera niet meer draait?

Als je hebt geprobeerd een foto te maken van een object dat relatief dichtbij is met je iPhone 13 Pro-telefoon, is het je misschien opgevallen dat de afbeelding die je op het scherm ziet subtiel wordt omgedraaid of omgedraaid voordat je de foto nam. Die flip is dat de iPhone automatisch overschakelt van standaard naar macro-fotomodus.

Macro-modus is een functie die betere foto's maakt van objecten die zich heel dicht bij de iPhone-camera bevinden. De iPhone detecteert hoe dichtbij het ding is en schakelt automatisch over naar de macromodus om de best mogelijke foto te maken. Het kan echter zijn dat u liever controle heeft over de macromodus.

Hoe schakel ik de macromodus uit op mijn iPhone?

Wilt u voorkomen dat uw iPhone automatisch overschakelt naar de macromodus wanneer een object zich in de buurt van uw iPhone bevindt? Het is net zo eenvoudig als het wijzigen van een instelling. Volg gewoon deze stappen:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Camera.
  3. Verplaats Auto Macro schuifregelaar naar uit/wit. Als dit klaar is, wordt de automatische macromodus uitgeschakeld.

    Je kunt nog steeds handmatig macrofoto's maken. Bekijk het laatste deel van dit artikel voor instructies.

    Image
    Image

Is er een macro-instelling op de iPhone-camera?

Je zult geen macro-instelling of knop met het label "macro" vinden in de vooraf geïnstalleerde iPhone Camera-app. De enige manier om te controleren of de macromodus automatisch wordt toegepast, is door de stappen in de laatste sectie te gebruiken.

Maar als er geen macroknop is, betekent dat dan dat het uitschakelen van de Auto Macro-instelling je ervan weerhoudt om macrofoto's te maken op de iPhone? Nee! Er is een handmatige manier om dit te doen.

In iOS 15.2 en hoger is een echte "macro"-knop beschikbaar in de interface van de Camera-app om je snelle controle over de functie te geven.

Hoe schakel ik de macromodus in op mijn iPhone?

Als je de Auto Macro-functie van de iPhone Camera-app hebt uitgeschakeld, maar toch de hoogwaardige details van dichtbij wilt zien die worden geboden door de macromodus, volg dan deze stappen:

  1. Open de Camera-app, pak datgene waarvan je een foto wilt maken in je zoeker en plaats de iPhone heel dicht bij het onderwerp.
  2. Houd de .5x knop ingedrukt en beweeg het wiel naar de .9x vergroting.
  3. Als de foto niet helemaal scherp is, beweegt u uw iPhone langzaam terug totdat de afbeelding scherp is (of tikt u op het scherm voor autofocus).

    Image
    Image
  4. Druk op de witte sluiterknop om de foto te maken.

FAQ

    Hoe zet ik de nachtmodus aan op een iPhone-camera?

    Om de nachtmodus op een iPhone-camera te gebruiken, hoef je niets te doen. De nachtmodus op de iPhone werkt automatisch wanneer de camera een omgeving met weinig licht detecteert. Controleer het nachtmoduspictogram in de linkerbovenhoek van het scherm om te zien of de functie werkt.

    Hoe zet ik de nachtmodus op een iPhone-camera uit?

    Om de nachtmodus op een iPhone uit te schakelen voor een individuele foto, tikt u op het nachtmoduspictogram linksboven in het scherm. De nachtmodus wordt uitgeschakeld voor die foto. Om de functie volledig uit te schakelen (iOS 15 en hoger), gaat u naar Instellingen > Camera > Instellingen behoudenen schakel Nachtmodus in. Als u nu de nachtmodus in een afzonderlijke afbeelding uitschakelt, blijft de nachtmodus uitgeschakeld.

    Wat is de live-modus op een iPhone-camera?

    Als je een iPhone-livefoto maakt, neemt de iPhone de 1,5 seconde voor en na het maken van de foto op, zodat je een klein stukje van de actie krijgt. Live-foto's worden op dezelfde manier gemaakt als traditionele foto's. Daarna kun je effecten toevoegen en de live foto delen met vrienden.

Aanbevolen: