Patchkabeltypes en gebruik

Inhoudsopgave:

Patchkabeltypes en gebruik
Patchkabeltypes en gebruik
Anonim

Een patchkabel is een algemene term voor bekabeling die twee elektronische apparaten met elkaar verbindt, meestal in een netwerk. Deze apparaten kunnen computers en andere hardware bevatten. Patchkabels worden ook gebruikt om telefoon-, audio- en videosignalen over te dragen tussen apparaten in niet-netwerktoepassingen; dit kan apparatuur zijn zoals koptelefoons en microfoons.

Patchkabels worden ook wel patchkabels genoemd. De term patchkabel wordt soms ook gebruikt, maar wordt vaak meer geassocieerd met niet-netwerkkabels, zoals kabels voor het bedraden van stereocomponenten.

Patchkabels verschillen van andere typen doordat ze flexibeler zijn gemaakt dan standaard stijve, omvangrijke koperen kabels. Patchkabels hebben altijd connectoren aan beide uiteinden.

Soorten patchkabels en hun gebruik

Image
Image

Er zijn veel verschillende soorten patchkabels. De meest voorkomende zijn CAT5/CAT5e-ethernetkabels die een computer verbinden met een nabijgelegen netwerkhub, switch of router, een switch met een router, enz.

Ethernet-patchkabels zijn handig voor mensen die thuiscomputernetwerken bouwen. Reizigers die in oudere hotels zonder wifi verblijven, hebben soms patchkabels nodig om bedrade internetverbindingen tot stand te brengen.

Een crossover-kabel is een specifiek type Ethernet-patchkabel die wordt gebruikt om twee computers met elkaar te verbinden.

Niet-netwerkpatchkabels kunnen verlengkabels voor hoofdtelefoons, microfoonkabels, RCA-connectoren, XLR-connectoren, TRS-telefoonconnectorkabels, Tiny-telefoonconnectoren, patchpaneelkabels, enz. zijn. Het kunnen ook dikke "slangenkabels" zijn die zend video en versterkte signalen uit.

Hoe ziet een patchkabel eruit?

Patchkabels kunnen elke kleur hebben en zijn meestal korter dan andere soorten netwerkkabels omdat ze bedoeld zijn om apparaten aan elkaar te "patchen". Meestal gebeurt dat over een korte afstand, dus de meeste zijn niet langer dan twee meter. In feite kunnen ze zelfs zo kort zijn als slechts enkele centimeters. Langere kabels zijn meestal dikker dan hun korte tegenhangers en zijn vaak afgeschermd om elektromagnetische interferentie te voorkomen.

Een patchkabel is normaal gesproken gemaakt van coaxiale bekabeling, maar kan ook bestaan uit glasvezel, afgeschermde of niet-afgeschermde CAT5/5e/6/6A of enkeladerige draden.

Een patchkabel heeft altijd connectoren aan beide uiteinden, wat betekent dat het niet zo'n permanente oplossing is als sommige kabels zoals pigtails of stompe patchkabels. Deze zijn vergelijkbaar met patchkabels, maar hebben aan het ene uiteinde blootliggende draden die bedoeld zijn om direct en permanent op een terminal of ander apparaat te worden aangesloten.

FAQ

    Kan ik een patchkabel gebruiken om verbinding te maken met internet?

    Ja, maar alleen als het een Ethernet-kabel is. Het ene uiteinde moet worden aangesloten op een router of een netwerkhub die is aangesloten op een modem. U kunt Ethernet-patchkabels gebruiken om uw router op een modem aan te sluiten.

    Wat is het verschil tussen een patchkabel en een Ethernet-kabel?

    Ethernet-patchkabels zijn een specifiek type patchkabel die wordt gebruikt voor het verzenden van gegevens via internet. Niet alle patchkabels zijn Ethernet-kabels, maar de meeste Ethernet-kabels kunnen worden beschouwd als patchkabels.

Aanbevolen: