GHO-bestand (What It Is & How to Open One)

Inhoudsopgave:

GHO-bestand (What It Is & How to Open One)
GHO-bestand (What It Is & How to Open One)
Anonim

Een bestand met de GHO-bestandsextensie is een Norton Ghost Backup-bestand. Het is een volledige back-up van een volledig apparaat, normaal gesproken een harde schijf, gemaakt met behulp van het nu beëindigde Norton Ghost-programma van Symantec.

Na de stopzetting van de software in 2013 konden GHO-bestanden worden gemaakt met Ghost Solution Suite.

Soms gaat dit bestand vergezeld van GHS-bestanden, dit zijn deelbestanden die worden gebruikt om schijfkopieën op kleinere opslagapparaten op te slaan.

Image
Image

Hoe een GHO-bestand te openen

GHO-bestanden kunnen mogelijk worden geopend met Ghost Solution Suite (die link gaat naar Broadcom.com, de huidige eigenaren van de software), maar de kans is groot dat het programma een nieuwer formaat gebruikt en geen ondersteuning biedt GHO-bestanden meer.

Een gratis alternatief dat waarschijnlijker werkt, is Ghost Explorer. Het is een draagbaar programma dat bepaalde bestanden en mappen uit het Norton Ghost Backup-bestand kan extraheren en ze op een aangepaste bestemming kan opslaan.

Sommige gebruikers hebben gemeld dat Symantec Ghost 11.5 (dat is een archief van de 2008-versie) ook werkt. Het is beschikbaar als een ISO-bestand waarnaar je moet opstarten.

Image
Image

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing, of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, kunt u wijzigen welk programma Windows gebruikt om het GHO-bestand te openen.

Een GHO-bestand converteren

GHO-bestanden kunnen op een computer worden hersteld met behulp van de software waarmee ze zijn gemaakt, zoals Ghost Solution Suite. U kunt het bestand echter niet als een installatieschijf behandelen en het gebruiken om een besturingssysteem te installeren.

Bijvoorbeeld, hoewel een op een schijf gebrand ISO-image kan worden gebruikt om Windows op een harde schijf te installeren, kunt u het GHO-bestand niet converteren naar ISO en het gebruiken om Windows (of macOS, enz.) te installeren.). Met andere woorden, u kunt het bestand niet herstellen door het naar ISO te converteren en er vervolgens naar op te starten zoals u zou doen bij het installeren van een besturingssysteem.

U kunt GHO echter naar VHD converteren als u wilt dat het bestand de bestandsindeling Virtual PC Virtual Hard Disk heeft. Zie hiervoor de tutorial van Simon Rozman.

Kan het nog steeds niet openen?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw bestand eindigt met de. GHO-bestandsextensie, omdat sommige bestanden een zeer vergelijkbare extensie gebruiken.

GHB-bestanden zijn bijvoorbeeld Lego Ghost Path-bestanden die op het eerste gezicht op de een of andere manier verband kunnen houden met GHO-bestanden. Als u echter probeert een GHB-bestand te openen zoals u een GHO-bestand zou doen, zal het niet doen wat u verwacht, en hetzelfde geldt in het omgekeerde, omdat de Lego Racers-videogame (die GHB-bestanden gebruikt) niets te maken heeft met Norton Ghost Backup-bestanden.

GLO is een andere die wordt gebruikt door RoboHelp Glossary-bestanden, dus het openen van een met de hierboven genoemde programma's zou niet nuttig zijn. HGT en HOG (spelgegevens voor afdaling 2) zijn vergelijkbaar.

Als je niet echt een GHO-bestand hebt, controleer dan het achtervoegsel aan het einde van je bestand en onderzoek die letters en/of cijfers om meer te weten te komen over het programma dat je nodig hebt om het te bekijken of te converteren.

Aanbevolen: