Warhammer+ kan beter zijn dan verwacht

Inhoudsopgave:

Warhammer+ kan beter zijn dan verwacht
Warhammer+ kan beter zijn dan verwacht
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Warhammer+ bevat geanimeerde shows, game-tutorials en meer voor $ 5,99/maand.
  • Niche-streamingdiensten zijn de afgelopen twee jaar aanzienlijk sneller gegroeid dan hun grotere, meer algemene concurrenten, volgens een recent rapport.
  • Uit een onderzoek uit 2020 bleek dat 55% van de Amerikaanse huishoudens meer dan één abonnement had op Netflix, Hulu of Amazon Prime.
Image
Image

Games Workshop, het bedrijf achter de populaire miniatuur wargaming-franchise Warhammer, creëert zijn eigen streaming-contentplatform genaamd Warhammer+. En het is niet zo'n slecht idee als je denkt.

Wanneer Warhammer+ op 25 augustus wordt gelanceerd, zal het twee nieuwe animatieseries bevatten, samen met geavanceerde tutorials over het schilderen van minifiguurtjes, gameshows en een Warhammer-lore-show. Het biedt ook een back-catalogus van digitale aansluitende romans en uitgaven van White Dwarf-tijdschriften, volledige toegang tot officiële Warhammer-apps en meer.

"Warhammer+ streeft duidelijk naar een zeer nichepubliek, wat moeilijk kan zijn bij streaming", vertelde Stephen Lovely, hoofdredacteur van CordCutting.com, via e-mail aan Lifewire. "Het is aan de onderkant geprijsd op $ 5,99 per maand, wat vrij typisch is voor een nicheservice. Hudder is bijvoorbeeld een horrorservice voor een vergelijkbare prijs. Wat Warhammer+ interessant voor mij maakt, is dat het niet eens gericht is zoiets breeds als een genre - het gaat maar om één specifiek spel."

Niche streamingdiensten groeien

Het is gemakkelijk om te denken dat Warhammer+ vanaf het begin gedoemd is te mislukken. Het is gericht op een zeer klein deel van de bevolking dat zowel online inhoud bekijkt als geniet van tafelspellen, en mensen hebben tegenwoordig keuze te over als het gaat om streamingplatforms. Maar die hyperfocus is misschien wel de sleutel tot het succes. Volgens een recent rapport van Antenna, een bedrijf voor abonnementsanalyse, zijn streaming video-on-demand (SVOD)-services die zich op één bepaald publiek concentreren, aanzienlijk sneller gegroeid dan hun grotere, meer algemene concurrenten in de afgelopen twee jaar.

"Als we kijken naar de groei van het aantal abonnees op jaarbasis voor de 17 diensten die medio 2020 beschikbaar waren, domineren gespecialiseerde diensten", aldus het. De nicheplatforms Sundance Now en Paramount+ groeiden op jaarbasis met respectievelijk 83% en 81%, terwijl het aantal abonnees voor Netflix en Hulu slechts in de enkele cijfers was.

Image
Image

Er zijn ook aanwijzingen dat mensen meer bereid zijn zich aan te melden voor meerdere streamingdiensten tegelijk. Uit een onderzoek van Leichtman Research Group uit 2020 bleek dat van een steekproef van 1.990 Amerikaanse huishoudens 55% meer dan één abonnement had op Netflix, Hulu of Amazon Prime. Ongeveer 43% had meerdere accounts in 2018, terwijl slechts 20% ze had in 2015.

Van een dozijn nieuwere diensten die de afgelopen jaren zijn gelanceerd, zoals HBO Max, BET+ en Disney+, ontdekte Leichtman Research Group dat 82% van alle huishoudens was ondergebracht bij ten minste één, waarbij 49% abonneer op drie of meer.

Maakt Warhammer+ kans?

Natuurlijk hangt het succes op lange termijn van elk streamingplatform af van het vermogen om inhoud te genereren die abonnees willen bekijken. Het magere handjevol geanimeerde shows en schildertutorials die momenteel door Warhammer+ worden aangeboden, zijn misschien niet genoeg om een kijkerspubliek tevreden te stellen dat gewend is om nieuwe inhoud te binge zodra het uit is.

"Niche-streamingservices kunnen zeker gedijen onder hun grotere concurrenten, op voorwaarde dat ze de voortdurende, nieuwe en bijgewerkte inhoud hebben om te overleven", vertelde Justin Rule, eigenaar van het website-bouw- en ontwerpbedrijf Sparrow Websites, Lifewire via e-mail."Helaas zal de Warhammer+-streamingservice niet lang standhouden, waarbij de hoeveelheid inhoud wordt gebruikt als een succes- of mislukkingsmarkering."

Warhammer+ streeft duidelijk naar een zeer nichepubliek, wat moeilijk kan zijn bij streaming.

"Ik denk dat er een kans is dat het goed werkt," zei Lovely. "Het publiek is meer niche dan bij de meeste kleine services, maar het is ook een meer toegewijd soort publiek. Het is gemakkelijk om 'niche-streamingservice' te denken en dit te vergelijken met Shudder of (de inmiddels ter ziele gegane) Seeso, maar gezien de tutorials en tips specifiek voor gaming, zaken als premium abonnementen op gaming-sites zijn hier aantoonbaar betere vergelijkingen voor, zelfs als ze niet per se op streaming zijn gericht.

"Met andere woorden, er is misschien niet per se een markt voor 'niche-streamingdiensten', maar er is een enorme markt voor gaming-inhoud in streaming en daarbuiten. De prijs lijkt hier misschien een beetje hoog, maar niemand heeft ooit Warhammer ervan beschuldigd een budgetvriendelijke hobby te zijn!"

Aanbevolen: