Een Dell-laptop wissen

Inhoudsopgave:

Een Dell-laptop wissen
Een Dell-laptop wissen
Anonim

Wat te weten

  • Zoek naar Reset deze pc of ga naar Instellingen > Herstel >Deze pc resetten.
  • Factory Reset Windows vanaf opstarten met Windows Recovery Environment > Problemen oplossen > Reset deze pc.
  • Open de Windows Herstelomgeving vanuit Instellingen > Herstel > Geavanceerd opstarten >Herstart nu.

Dit artikel laat u de verschillende methoden zien om een Dell-laptop terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, hoewel deze op alle Windows-computers kunnen worden toegepast. De instructies zijn van toepassing op Windows 11 en 10.

Reset de Dell-laptop vanuit Windows-instellingen

Overweeg een Dell-laptop te wissen door deze opnieuw in te stellen wanneer alle andere methoden voor probleemoplossing hebben gefaald. Zo werkt het in Windows 11:

  1. Ga naar het Windows Start Menu en selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Herstel.

    Image
    Image
  3. Selecteer Reset pc.

    Image
    Image
  4. Kies Bewaar mijn bestanden.

    Image
    Image
  5. Kies hoe u Windows opnieuw wilt installeren. Kies Cloud Download of Local Reinstall.

    Image
    Image

    Windows 10

    Hoewel Windows 10 er een beetje anders uitziet, zijn de stappen voor het resetten van je pc in principe hetzelfde.

  6. Selecteer Start en typ "reset" in de zoekbalk.
  7. Selecteer Reset deze pc systeeminstelling in het zoekresultaat. Of ga naar Settings > Update & Security > Recovery.

    Image
    Image
  8. Selecteer onder Deze pc opnieuw instellen de knop Aan de slag.

    Image
    Image
  9. Het dialoogvenster Deze pc opnieuw instellen start het proces van het opnieuw installeren van Windows. Je ziet twee opties. Selecteer Alles verwijderen om de Dell-laptop schoon te vegen en Windows opnieuw te installeren. Deze stap is de nucleaire optie, omdat het uw bestanden, alle aangepaste instellingen en alle apps die uw pc-fabrikant heeft geïnstalleerd, verwijdert. U kunt ook Mijn bestanden behouden selecteren om Windows opnieuw te installeren en uw bestanden te behouden.

    Image
    Image
  10. Vervolgens biedt Windows twee keuzes voor het downloaden van het besturingssysteem. Selecteer Cloud download als je verbonden bent met internet. Clouddownload is handig als uw lokale exemplaar van Windows beschadigd is. Selecteer Local Reinstall om Windows opnieuw te installeren vanaf uw apparaat. Deze optie zorgt voor een snellere installatie waarvoor geen internetverbinding nodig is.

    Image
    Image
  11. Vervolgens verschijnt het Aanvullende instellingen scherm om u te helpen meer keuzes te maken over uw gegevens. Selecteer Instellingen wijzigen.

    Image
    Image

    Als u deze pc opnieuw instelt, worden uw bestanden standaard verwijderd, maar worden ze niet veilig gewist. Het verwijdert ook alleen gegevens van de schijf waarop Windows is geïnstalleerd.

  12. Het scherm Instellingen kiezen verschijnt. Als u de schakelaar Gegevens opschonen? inschakelt, zal Windows alles op de schijf veilig wissen en de kans op gegevensherstel verkleinen. Dit proces kost tijd, maar maakt gevoelige gegevens onherstelbaar. Het is niet nodig als je niet van plan bent je laptop weg te geven.

    Image
    Image
  13. Volg de instructies op het scherm om het resetproces te voltooien. De pc maakt gegevens schoon en vervolgens wordt Windows opnieuw geïnstalleerd. Het kan een uur of langer duren voordat het proces is voltooid en uw computer zal een paar keer opnieuw opstarten om de nieuwe installatie te voltooien.

Als uw Windows werd geleverd met vooraf geïnstalleerde Dell-apps, worden deze fabrikant-apps hersteld.

Reset de Dell-laptop vanuit de Windows Herstelomgeving (WinRE)

Er zijn drie verschillende manieren om de Windows Herstelomgeving te activeren en deze te gebruiken om de pc te resetten.

  • Automatisch: Windows geeft de Windows Herstelomgeving weer als een probleemoplossingsstap na de derde opstartfout.
  • Push-Button Reset: Druk in het inlogscherm op Shift en selecteer de Power -knop > Herstart in de rechterbenedenhoek van het scherm.
  • Instellingen: Ga naar Instellingen > Update & Beveiliging > Herstel > Geavanceerd opstarten. Selecteer de Herstart nu knop.

Windows start op in de Windows Herstelomgeving en bereidt zich voor op verdere keuzes van u.

  1. Op het Kies een optie scherm, selecteer Problemen oplossen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Deze pc resetten.

    Image
    Image
  3. Kies tussen Behoud mijn bestanden of Alles verwijderen.

    Image
    Image
  4. Windows zal u vragen om te kiezen tussen een Cloud download of een Lokale herinstallatie. Net als voorheen is een lokale installatie van Windows sneller en vereist geen internetverbinding.

    Image
    Image

Volg de instructies op het scherm om het resetproces te voltooien. Dit duurt even en je computer zal opnieuw opstarten.

Wat is een fabrieksreset?

Het wissen van een Dell-laptop is de laatste oplossing voor probleemoplossing als er iets misgaat met Windows. Het is ook een aanbevolen stap als je je oude laptop wilt weggeven.

Een fabrieksreset herstelt een pc in dezelfde staat waarin deze zich bevond toen deze uit de assemblagelijn van de fabrikant rolde. Bijna alle elektronische apparaten hebben deze mogelijkheid en je kunt het niet ongedaan maken als je eenmaal bent begonnen. Zorg er dus voor dat u een back-up van uw bestanden maakt. Een Windows-fabrieksreset wist alle geïnstalleerde programma's en bestanden van uw Dell-laptop, zodat u geen gegevens wilt verliezen.

Windows werkt als nieuw zodra alle updates zijn geïnstalleerd. Er zijn twee punten om te overwegen:

  • Een fabrieksreset alleen lost de prestatieproblemen niet op, omdat problemen in de hardware uw nieuwe OS-installatie ook foutgevoelig kunnen maken.
  • Een fabrieksreset wist gegevens van de harde schijf, maar deze gegevens kunnen nog steeds worden hersteld met gespecialiseerde software voor gegevensherstel die door professionals wordt gebruikt.

Hoe verwijder ik alles van mijn Dell-laptop?

De bovenstaande methoden helpen je om je besturingssysteem intact te houden terwijl je de keuze hebt voor een schone Windows-installatie. Er kunnen zich echter situaties voordoen waarin u Windows wilt verwijderen. Misschien staan er gevoelige gegevens op uw Dell pc en wilt u deze onherstelbaar maken voordat u de laptop verkoopt of weggooit. Het schoonvegen van de harde schijf kan ook een van de opties zijn om ransomware van uw besmette pc te verwijderen.

U kunt uw harde schijf wissen met behulp van native en gespecialiseerde tools van derden. Deze extreme stap verwijdert alles van uw laptop en maakt het voor geen enkel programma voor bestandsherstel onmogelijk om de gegevens te reconstrueren. De formatteringsmethoden zijn niet afhankelijk van het merk of model van de Windows-laptop die u bezit.

Houd uw Dell-laptop aangesloten op de stroombron tijdens het hele reset- en herinstallatieproces.

FAQ

    Hoe kan ik mijn Dell-laptop wissen als ik mijn beheerderswachtwoord ben vergeten?

    Voor een Windows 10 of Windows 8 Dell laptop heeft u geen beheerderswachtwoord nodig om het apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Ga vanuit het menu Start naar Reset deze pc en volg de instructies.

    Hoe kan ik een Dell-laptop met Windows 7 wissen?

    Om uw Windows 7 Dell-laptop te wissen en terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, start u het apparaat op en gaat u naar Configuratiescherm > Systeem en beveiliging > Systeem Selecteer Systeembeveiliging > Systeemherstel Kies Aanbevolen herstel om het meest recente herstelpunt te kiezen, selecteer dan Next > Finish Selecteer Yes om het herstel te starten proces.

Aanbevolen: