XAML-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

XAML-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
XAML-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een XAML-bestand is een Extensible Application Markup Language-bestand.
  • Open er een met Visual Studio of een andere teksteditor.
  • Converteer naar HTML met dezelfde programma's.

Dit artikel legt uit wat een XAML-bestand is, hoe je er een opent op je computer en hoe je er een naar een ander formaat converteert.

Wat is een XAML-bestand?

Een bestand met de XAML-bestandsextensie (uitgesproken als "zammel") is een Extensible Application Markup Language-bestand, gemaakt met de opmaaktaal van Microsoft met dezelfde naam. Een XAML-bestand kan in plaats daarvan de. XOML-bestandsextensie gebruiken.

XAML is een op XML gebaseerde taal, dus. XAML-bestanden zijn in feite gewoon tekstbestanden. Net zoals HTML-bestanden worden gebruikt om webpagina's weer te geven, beschrijven XAML-bestanden gebruikersinterface-elementen in softwaretoepassingen voor Windows Phone-apps, Microsoft Store-apps en meer.

Hoewel XAML-inhoud kan worden uitgedrukt in andere talen zoals C, hoeft XAML niet te worden gecompileerd omdat het gebaseerd is op XML, en dus is het voor ontwikkelaars gemakkelijker om ermee te werken.

Image
Image

Hoe een XAML-bestand te openen

XAML-bestanden worden gebruikt in. NET-programmering, dus ze kunnen ook worden geopend met Visual Studio van Microsoft.

Omdat het echter op tekst gebaseerde XML-bestanden zijn, kunt u er ook een openen en bewerken met Windows Kladblok of een andere teksteditor. Dit betekent ook dat elke XML-editor ook een XAML-bestand kan openen, waarvan Liquid XML Studio een voorbeeld is.

Als een programma standaard XAML-bestanden op uw computer opent, maar u wilt dat een ander programma dit doet, raadpleeg dan onze handleiding Hoe u bestandsassociaties in Windows kunt wijzigen voor hulp.

Een XAML-bestand converteren

Converteer XAML handmatig naar HTML door de XML-elementen te vervangen door de juiste HTML-equivalenten. Dit kan in een teksteditor. Stack Overflow heeft wat meer informatie om dat te doen, wat handig kan zijn. Zie ook Microsoft's XAML naar HTML-conversiedemo.

Als u er een naar PDF wilt converteren, raadpleegt u deze lijst met gratis PDF-makers voor sommige programma's waarmee u het bestand naar een PDF kunt "afdrukken". DoPDF is een van de vele voorbeelden.

Visual Studio zou een XAML-bestand moeten kunnen opslaan in tal van andere op tekst gebaseerde formaten. Er is ook de C/XAML voor HTML5-extensie voor Visual Studio die kan worden gebruikt om HTML5-toepassingen te bouwen met behulp van bestanden die zijn geschreven in de talen C Sharp en XAML.

Kan het nog steeds niet openen?

Sommige XAML-bestanden hebben misschien helemaal niets te maken met deze programma's of met een opmaaktaal. Als geen van de bovenstaande software werkt (bijvoorbeeld als je alleen maar door elkaar gegooide tekst ziet in de teksteditor), probeer dan door de tekst te kijken om te zien of er iets nuttigs is dat je kan helpen erachter te komen in welk formaat het bestand is of welk programma werd gebruikt om dat specifieke XAML-bestand te bouwen.

Als je al deze pogingen om het bestand te openen hebt uitgeput, lees dan de bestandsextensie opnieuw om er zeker van te zijn dat je te maken hebt met een extensie die eindigt op XAML. Sommige bestanden gebruiken een vergelijkbare extensie, ook al zijn de formaten volledig los van elkaar.

XLAM van Microsoft Excel kan bijvoorbeeld lijken op XAML als je alleen naar de bestandsextensie kijkt, maar je hebt Excel op je computer nodig om een van die bestanden te openen. XAIML is vergelijkbaar; deze extensie wordt gebruikt voor XAIML Chatterbot Database-bestanden en vereist Neobot. Nog een ander voorbeeld is te zien met taalbestanden die eindigen op AML; ArcGIS Pro is een voorbeeld van een programma dat dat type bestand gebruikt.

Aanbevolen: