Een podcast uploaden naar Spotify

Inhoudsopgave:

Een podcast uploaden naar Spotify
Een podcast uploaden naar Spotify
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Spotify voor Podcasters website > selecteer Aan de slag > log in > kopieer/plak RSS-feed van podcast > Send Code.
  • Volgende: Kopieer/plak code > per e-mail selecteer Volgende > stel details in > selecteer Volgende > Submit. Acceptatie kan dagen duren.

Dit artikel legt uit hoe je een podcast uploadt en host om op Spotify te zetten.

Image
Image

Hoe krijg ik een podcast op Spotify

Om je podcast op Spotify te krijgen, moet je de RSS-feed en ten minste één aflevering op je website of een podcast-hostingservice hebben. Als je klaar bent, doe je het volgende om je podcast in te dienen bij Spotify.

  1. Open je favoriete webbrowser en ga naar de Spotify voor Podcasters-website.
  2. Selecteer Aan de slag.

    Image
    Image
  3. Log in op je Spotify-account of maak een nieuw account als je er nog geen hebt.

    Image
    Image

    Het is prima om het account dat je gebruikt te gebruiken om naar muziek of podcasts op Spotify te luisteren. Als je echter een podcast met een groep mensen uitvoert, kan het een goed idee zijn om vooraf te bespreken wiens account zal worden gebruikt om de podcastlijst te beheren.

  4. Selecteer Aan de slag.

    Image
    Image
  5. Plak de RSS-feed van je podcast in het beschikbare tekstveld. De website scant automatisch de feed om te controleren of deze geldig is.

    Image
    Image

    Je RSS-feed moet een openbaar e-mailadres bevatten om te worden goedgekeurd. Spotify stuurt een bevestigingscode naar dit e-mailadres om er zeker van te zijn dat je eigenaar bent van deze podcast en deze kunt beheren. Je zou je e-mailadres op openbaar moeten kunnen zetten binnen de instellingen van je podcast-hostingprovider.

  6. Indien geldig, verschijnt er een groen goedkeuringsbericht onder het RSS-feedadres. Selecteer Volgende.

    Image
    Image
  7. Selecteer Send Code.

    Image
    Image
  8. Spotify zal je nu een code e-mailen. Open de e-mail, kopieer de 8-cijferige code, plak deze in het veld op de Spotify-website en selecteer Next.

    Image
    Image
  9. Selecteer uw land, taal, host en categorie met behulp van de vier vervolgkeuzemenu's.

    Image
    Image

    Deze gegevens kunnen worden gebruikt om je podcast aan potentiële nieuwe luisteraars voor te stellen, dus wees strategisch met je keuzes. Als je bijvoorbeeld in Tokio woont, maar je richt je op luisteraars in Sydney, selecteer dan Australië als je land.

  10. De optie om verschillende subcategorieën te kiezen kan verschijnen, afhankelijk van de hoofdcategorie die je voor je podcast hebt gekozen. Kies maximaal drie subcategorieën en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  11. Bevestig dat alle informatie correct is en selecteer Submit. Als u iets wilt wijzigen, selecteert u Ga terug en brengt u de gewenste wijzigingen aan.

    Image
    Image

    Je podcast kan onmiddellijk worden geaccepteerd door Spotify of het goedkeuringsproces kan enkele dagen duren. Als het onmiddellijk wordt geaccepteerd, wordt u hiervan op de hoogte gesteld zodra u Submit selecteert. Zo niet, dan ontvang je een e-mail zodra je podcast live is op Spotify.

  12. Na acceptatie kun je je podcaststatistieken bekijken door in te loggen op de Spotify for Podcasters-website en vervolgens je podcastnaam te selecteren.

    Image
    Image

    Het kan een paar dagen duren, maar uiteindelijk kun je zien hoeveel volgers je podcast heeft, hoeveel luisterbeurten elke aflevering heeft en de leeftijd, het geslacht en de nationaliteit van je luisteraars. Je zou ook moeten kunnen zien welke artiesten het populairst zijn onder je luisteraars.

Verzend je podcast naar Spotify

Het is belangrijk om te beseffen dat Spotify functioneert als een podcast-ontdekkings- en luisterservice, niet als een podcast-hostingservice. Kortom, je kunt je podcastafleveringen niet uploaden naar de Spotify-servers, dus je moet de bestanden op je eigen website hosten of een podcast-hostingprovider gebruiken.

Je kunt je podcast echter naar Spotify verzenden om deze in de directory te laten opnemen en om afleveringen beschikbaar te maken om te streamen of te downloaden via de Spotify-app.

Er is een groot aantal hoogwaardige podcast-hostingservices die zowel gratis als betaalde opties bieden.

Voordelen van het toevoegen van je podcast aan Spotify

Er zijn verschillende redenen waarom podcasters zouden moeten overwegen om hun podcast aan Spotify toe te voegen:

  • Spotify zal je publiek laten groeien: Het is behoorlijk belangrijk dat je podcast door miljoenen luisteraars kan worden gevonden.
  • U behoudt alle rechten: u kunt uw podcast nog steeds weergeven in andere mappen en services, zoals Stitcher, wanneer u op Spotify bent.
  • Krachtige analyses: Spotify geeft je gegevens over naar welke afleveringen wordt geluisterd, hoe lang ze worden beluisterd en wanneer mensen stoppen met luisteren naar een aflevering.
  • Luistergegevens: Spotify kan je ook laten weten in wat voor soort muziek je luisteraars geïnteresseerd zijn, evenals demografische basisstatistieken.
  • Instagram- en Twitter-integratie: beide sociale netwerken bieden audiovoorbeelden van Spotify-podcastafleveringen wanneer ze door gebruikers worden gedeeld.
  • Verdien geld met abonnementen: Spotify ondersteunt abonnementen voor iedereen die podcasts plaatst; je kunt exclusieve afleveringen plaatsen en zelfs inkomsten genereren met je hele feed.

Spotify voor podcasters

Creators die deel uitmaken van het Spotify voor Podcasters-programma kunnen hun podcasts markeren als alleen voor abonnees en inkomsten innen van het platform. De service is gratis voor podcasters, dus ze houden het grootste deel van de winst van hun abonnees. Via Anchor kunnen podcasters ook video's uploaden, polls maken en andere interactieve inhoud toevoegen om met luisteraars in contact te komen.

Aanbevolen: