Muziek uploaden naar Spotify

Inhoudsopgave:

Muziek uploaden naar Spotify
Muziek uploaden naar Spotify
Anonim

Wat te weten

  • Voeg uw externe bron toe onder Instellingen > Lokale bestanden > Toon lokale bestanden > Toon nummers van.
  • Je kunt niet echt muziek uploaden naar Spotify; in plaats daarvan vertel je Spotify om specifieke mappen te bekijken voor geselecteerde muziek van andere bronnen.

Dit artikel legt uit hoe je Spotify je muziek van externe bronnen kunt laten herkennen en vinden.

De functie voor lokale muziekoverdracht werkt alleen op Spotify Premium-abonnementen. U kunt muziek toevoegen in MP3-, MP4- of AAC-indeling.

Nummers toevoegen aan Spotify

Om te verduidelijken wat je hier doet, je uploadt eigenlijk geen muziek in de zin dat je het naar de Spotify-servers stuurt. In plaats daarvan voeg je je lokale muziek toe aan mappen op een desktopcomputer naar Spotify, waarna het die inhoud zal opnemen wanneer het je verzameling weergeeft.

Zodra Spotify deze mappen bekijkt, maakt het automatisch nieuwe nummers die u in die mappen plaatst binnen de applicatie beschikbaar.

  1. Klik op uw gebruikersmenu in de rechterbovenhoek van het app-venster.

    Image
    Image
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Scroll naar beneden naar de Local Files sectie en zet de Show Local Files aan.

    Image
    Image
  4. Een nieuwe sectie, Show songs from verschijnt nu net onder de tuimelschakelaar.
  5. Klik op de Add a Source knop om een directory te selecteren. Spotify scant deze map en alle submappen op ondersteunde muziek- en afspeellijstbestanden, die dan in je Spotify-bibliotheek verschijnen.

    Image
    Image
  6. Herhaal stap 5 zoals gewenst, als je muziek in verschillende mappen hebt.

Lokale Spotify-muziek downloaden voor offline luisteren op andere apparaten

Je kunt niet alleen je lokale muziek afspelen op de machine waar het is opgeslagen, maar je kunt het ook overzetten naar andere mobiele apparaten die zijn aangemeld bij hetzelfde Spotify-account.

De volgende stappen werken op door Spotify ondersteunde versies van zowel iOS als Android, evenals Windows en macOS.

  1. Ten eerste moeten alle nummers die je wilt overzetten in een afspeellijst worden opgenomen. Een gemakkelijke manier om al je muziek op je mobiele apparaat te krijgen, is door een afspeellijst te maken die elk nummer bevat.

    Image
    Image
  2. Start Spotify nu op je andere apparaat en zorg ervoor dat je op hetzelfde lokale netwerk zit als de machine waarop de muziek is opgeslagen.
  3. Desktop- en Android-gebruikers kunnen deze stap overslaan. Als je een iOS-apparaat gebruikt, moet je naar het Settings-scherm gaan en naar beneden scrollen naar het gedeelte Local Files. Tik op de Synchronisatie vanaf bureaublad knop.
  4. Je zou de afspeellijst(en) met de lokale bestanden tussen je andere afspeellijsten moeten zien. U kunt ze misschien identificeren omdat u als 'artiest' wordt vermeld (gefeliciteerd!). Klik op een ervan om het te openen.
  5. Net als de afspeellijsten uit de Spotify-catalogus, zal er een Download schakelknop zijn.
  6. Als u deze tuimelschakelaar inschakelt, wordt de afspeellijst en alle nummers die deze bevat naar uw apparaat gedownload.

    Image
    Image

Als je niet bent verbonden met hetzelfde netwerk als de machine waarop de muziek is opgeslagen, wordt de afspeellijst nog steeds gedownload, maar worden de nummers niet gedownload totdat je verbinding maakt met hetzelfde netwerk.

Aanbevolen: