Aliens: Fireteam Elite' is niet geweldig, maar het is goed genoeg

Inhoudsopgave:

Aliens: Fireteam Elite' is niet geweldig, maar het is goed genoeg
Aliens: Fireteam Elite' is niet geweldig, maar het is goed genoeg
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Aliens: Fireteam Elite is een eenvoudige shoot-'em-up waarin jij en maximaal twee vrienden het opnemen tegen zwermen Xenomorph-monsters.
  • Verrassend genoeg heeft het zo lang geduurd voordat iemand zo'n Aliens-spel maakte.
  • De standaardeditie kost slechts $40, dus je krijgt waarschijnlijk waar voor je geld.
Image
Image

Aliens: Fireteam Elite is een solide manier om een weekend met vrienden te vieren, maar zoals elke coöperatieve shooter, verliest het veel als je het alleen speelt.

Gesitueerd in het universum van de Alien-films, 22 jaar na de gebeurtenissen van Alien 3, plaatst Elite je in de rol van een lid van een driepersoonseenheid van koloniale mariniers, die een noodoproep van een raffinaderijstation dat als vernietigd was gemeld.

Natuurlijk, omdat het deze serie is, betekent dat dat iemand met de Xenomorphs heeft geknoeid, en al snel zit je heupdiep in boze, zure moordmachines.

Je kunt Fireteam Elite solo spelen met een team van twee AI-partners - passend, het zullen Android-synths zijn, waardoor ze letterlijk bots worden - maar daar had ik niet veel plezier mee. Het is een intense, strategische third-person shoot-'em-up die je aanmoedigt om elkaar in de gaten te houden, elkaar in leven te houden en een hoog aantal buitenaardse lichamen te verzamelen. Neem vrienden mee of speel helemaal niet.

Het is een geweldig spel met vrienden… je houdt elkaar in leven en deelt middelen om nog even in leven te blijven.

Ze komen uit de muren

Toegegeven, Elite is een beetje repetitief. Elke fase is een reeks schietgalerijen, met af en toe buitenaardse hinderlagen, die op elk moment uit bijna elke richting kunnen komen. Alles wat eruitziet alsof er een buitenaards wezen in zit, doet dat waarschijnlijk, en in de loop van een bepaald niveau zal je team honderden van hen onder ogen zien en vernietigen.

Elite trekt beslist meer op Aliens dan op Alien en hanteert een volledige actiebenadering. Deze versie van de koloniale mariniers van het Aliens-universum weet precies wat de Xenomorphs zijn, heeft een redelijk goed idee van wat ze kunnen doen en heeft geoefend om ze te bestrijden.

De verrassingen zijn weg, wat dit een regelrechte strijd maakt. De Xenomorphs van Elite zijn niet per se meer eng, maar ze zijn nog steeds extreem gevaarlijk.

De uitdaging zit in het reageren op en aanpassen aan elke volgende aanval. Je hebt een breed scala aan klassen in Elite, die gebruik kunnen maken van kenmerkende Aliens-wapens zoals het slimme geweer, en elk heeft zijn eigen tools die het naar de tafel kan brengen.

Image
Image

Technici lijken hier, naar mijn ervaring, bijzonder belangrijk, misschien wel te veel. Ze zijn niet alleen uitgerust met jachtgeweren, wat geweldig is in dit spel, maar technici kunnen naar believen een schildwachttoren inzetten die automatisch buitenaardse wezens opspoort en vernietigt in hun gezichtsveld.

Je doet veel aan puntverdediging in Elite. Andere personages kunnen schildwachttorens gebruiken als verbruiksartikel, maar voor typische runs zag ik geen goede reden om niet gewoon met drie technici naar de club te rollen en de torentjes al het zware werk voor ons te laten doen terwijl we daiquiri's dronken.

Met of zonder technici, dit is echter het soort shooter waarbij je op je back-up wilt kunnen vertrouwen. Het is een geweldig spel met vrienden, vooral met voicechat, omdat je je benaderingen kunt coördineren, elkaar in leven kunt houden en middelen kunt delen om nog even in leven te blijven.

De AI-partners zijn bekwaam, maar zijn gewoon schutters zonder specifieke eigenaardigheden, en ik heb er één meer dan eens een gegooide granaat in me laten stuiteren. Als je Fireteam Elite gaat spelen, wil je het spelen met mensen die je kent.

Grindhouse

Elite is het werk van een relatief nieuwe ontwikkelaar, Cold Iron Studios, uit San Jose, maar je zou het op het eerste gezicht niet weten. Het heeft een aantal relatief saaie omgevingen in zijn eerste missie wanneer je weer een ander dik, vervallen ruimteschip verkent, maar zodra je een beetje verder in het spel bent, worden de beelden beter.

Image
Image

Het is echter sterk afhankelijk van herhaling, omdat er in de loop van het spel veel dingen zijn om te ontgrendelen en te kopen. Dit omvat nieuwe hoeden en outfits voor je soldaten, nieuwe wapens, een breed scala aan mods, waaronder emblemen, en emotes voor je personages, zodat je (een soort van) kunt communiceren zonder voicechat.

Je hebt maar twaalf niveaus, plus een ontgrendelbare, op overleving gebaseerde "Horde-modus", waarmee je al die ervaring en valuta kunt vermalen.

Het hebben van extra moeilijkheidsgraden helpt, net als het af en toe wisselen van personageklassen, maar de langdurige aantrekkingskracht van Fireteam Elite is gebaseerd op het eindeloos opnieuw spelen. (Als de actie op het scherm gamers niet aan Left 4 Dead deed denken, zou de repetitieve missiestructuur dat wel doen.)

Aan de andere kant betekent het kort zijn en gericht op herhaalde runs ook dat het niet opgevuld is, en Elite is relatief goedkoop voor een nieuwe 2021-videogame voor $ 40. Ik weet niet hoe serieus ik zou aanraden om er echt in te duiken, maar voor een paar avonden informeel plezier is het een van de meer aangename verrassingen dit jaar.

Aanbevolen: