Chromecast naar een tv

Inhoudsopgave:

Chromecast naar een tv
Chromecast naar een tv
Anonim

Wat te weten

  • Open een Chromecast-compatibele applicatie op je tablet of smartphone.
  • Selecteer het Cast-pictogram en selecteer uw Chromecast in de lijst met opties wanneer daarom wordt gevraagd.
  • Niet alle applicaties ondersteunen Chromecast-casting, maar de meeste grote wel.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je kunt streamen vanaf je telefoon of tablet naar een Chromecast die is aangesloten op je tv.

Chromecast-inhoud naar uw tv

Of je nu een Android-telefoon of een iPhone hebt, volg deze stappen en je verzendt de inhoud van je telefoon in een mum van tijd naar je tv.

  1. Zorg ervoor dat je Chromecast en smartphone beide op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten.
  2. Zet je tv aan en selecteer de juiste HDMI-ingang voor je Chromecast.
  3. Op je telefoon, open de app waarvan je inhoud wilt streamen.
  4. Zoek naar het Cast-pictogram en selecteer het. Het ziet eruit als een rechthoek met afgeronde hoeken met drie gebogen lijnen in de linkerbenedenhoek.

    Image
    Image
  5. Als je de optie krijgt, selecteer je de Chromecast die op je tv is aangesloten. Je telefoon maakt dan verbinding met de Chromecast en begint de door jou gekozen inhoud naar je tv te casten.

Zodra je op deze manier bent verbonden, wordt het Chromecast-pictogram op je telefoon blauw om aan te geven dat casten actief is. Als u op enig moment de verbinding wilt verbreken, tikt u gewoon nogmaals op het pictogram Cast en selecteert u Disconnect.

Wat kun je casten naar Chromecast?

Google houdt een lijst bij met applicaties die compatibel zijn met Chromecast-casting. Hoewel er veel streamingdiensten worden vermeld, moet u er rekening mee houden dat veel van de eigen applicaties van Google ook Cast-compatibel zijn. Dat omvat Google Chrome, waarmee u elke website die u bezoekt via de Chrome-browser op uw telefoon of tablet rechtstreeks naar uw tv kunt casten.

Andere cast-opties zijn onder meer de Foto's-app van Google, waarmee je je foto's en video's rechtstreeks naar de tv kunt casten.

Als je meer geïnteresseerd bent in gamen, kan de Stadia-gamestreamingservice van Google via Chromecast werken om games ook rechtstreeks vanaf je telefoon of tablet naar je tv te streamen.

FAQ

    Hoe cast ik Apple TV naar een Chromecast?

    Als je de streamingdienst van Apple wilt gebruiken met een Chromecast, vermijd dan het gebruik van de Apple TV-app. Ga in plaats daarvan naar de Apple TV+-website in een Chrome-browser en cast deze vanaf daar naar je tv.

    Wat is een Chromecast-tv?

    Sommige high-definition tv's hebben ingebouwde Chromecast-functionaliteit waarmee je je telefoon of laptop kunt streamen zonder een aparte dongle. Deze sets zijn van fabrikanten zoals Sharp, Sony, Toshiba, Vizio en Philips.

Aanbevolen: