AirPlay van een Mac naar een tv

Inhoudsopgave:

AirPlay van een Mac naar een tv
AirPlay van een Mac naar een tv
Anonim

Wat te weten

  • Kies uw tv uit Control Center > Screen Mirroring, of selecteer de AirPlay-status icoon in de menubalk.
  • Als het AirPlay-pictogram blauw wordt, is AirPlay actief en wordt de door jou geselecteerde Apple of smart TV gespiegeld.
  • Pas de grootte van de spiegelweergave aan via het AirPlay-vervolgkeuzemenu of Systeemvoorkeuren > Beeldschermen.

Dit artikel legt uit hoe je via AirPlay van Mac naar een tv kunt spelen. De instructies zijn van toepassing op Macs met macOS Monterey (12), macOS Big Sur (11), macOS Catalina (10.15) en macOS Mojave (10.14). Zodra je AirPlay op je Mac hebt ingeschakeld, kun je met een paar klikken vanaf je Mac casten naar je Apple TV of compatibele smart-tv.

AirPlay van een Mac naar een tv in macOS 12 of macOS 11

Access AirPlay op een Mac met Monterey (macOS 12) of Big Sur (macOS 11) in het Control Center. Je hebt een Apple TV-apparaat of een AirPlay-compatibele smart-tv nodig op hetzelfde netwerk als de Mac.

  1. Selecteer in de Mac-menubalk het pictogram Control Center.

    Image
    Image
  2. Kies in het Control Center Screen Mirroring.

    Image
    Image
  3. Als u het scherm van uw Mac op uw tv wilt weergeven, selecteert u Apple TV of de naam van uw smart-tv.

    Image
    Image
  4. Om AirPlay te stoppen, keert u terug naar het menu Screen Mirroring en selecteert u Beeldschermvoorkeuren.

    Image
    Image

    U kunt ook naar de Mac-menubalk gaan, het AirPlay-pictogram selecteren en vervolgens Voorkeuren weergeven. selecteren

  5. Kies in macOS 12 Beeldscherminstellingen in het venster dat wordt geopend. (Het proces verschilt enigszins van hier in macOS 11, zoals hieronder weergegeven.)

    Image
    Image
  6. Selecteer in macOS 12 Verbinding verbreken om AirPlay te stoppen. Kies Klaar om het venster te sluiten.

    Image
    Image
  7. Schakel in macOS 11 AirPlay uit door Beeldschermvoorkeuren te selecteren in het venster Screen Mirroring en gebruik vervolgens het menu naast AirPlay Display om Uit. te selecteren

    Image
    Image

AirPlay inschakelen in macOS Catalina en Mojave

Gebruik de menubalk of het Control Center om AirPlay op uw Mac in macOS Catalina (10.15) of macOS Mojave (10.14) in te schakelen.

  1. Selecteer het AirPlay-status pictogram.

    Als je dit pictogram niet ziet, ga dan naar Systeemvoorkeuren > Beeldschermen en selecteer Spiegelopties weergeven in de menubalk indien beschikbaar.

  2. Kies onder AirPlay To de Apple TV of AirPlay-compatibele TV.

    Image
    Image
  3. U kunt ook Control Center openen, Screen Mirroring selecteren en de naam van uw Apple TV of AirPlay-compatibele TV kiezen.
  4. Als het de eerste keer is dat je verbinding maakt met je smart-tv, voer je de code in die je op je tv ziet wanneer je Mac daarom wordt gevraagd.

    Image
    Image

Mijn Mac spiegelen naar mijn tv in macOS Catalina of Mojave

Zodra je AirPlay op je Mac hebt ingeschakeld, gebeurt het spiegelen van je scherm naar je tv automatisch. U kunt de spiegelgrootte aanpassen voor de beste ervaring.

  1. Na het inschakelen van AirPlay, selecteer het blauwe AirPlay status icoon.

    Image
    Image
  2. Bekijk de spiegelopties in het AirPlay-vervolgkeuzemenu onder AirPlay: TV_Name. Mirror TV_Name is de standaardinstelling, wat betekent dat de inhoud die op uw tv wordt gespiegeld, overeenkomt met de weergavegrootte van uw tv.

    Image
    Image
  3. Als u mirroring wilt wijzigen in het ingebouwde beeldscherm van uw Mac, selecteert u Ingebouwde spiegeling Display_Name.

    Image
    Image
  4. Als je de inhoud van een bepaalde app of video wilt spiegelen met AirPlay-functionaliteit, selecteer je het AirPlay-pictogram en kies je je Smart TV uit de lijst met beschikbare apparaten.

    Image
    Image

Hoe kan ik AirPlay van mijn Mac naar mijn Smart TV zonder Apple TV?

Je hebt geen Apple TV nodig om te genieten van AirPlay-schermspiegeling of audiocasting vanaf je Mac, op voorwaarde dat je een compatibele televisie hebt. De stappen voor het inschakelen en gebruiken van AirPlay zijn dezelfde als bij het verbinden met een Apple TV. Hier zijn echter een paar dingen waarmee u rekening moet houden om ervoor te zorgen dat u AirPlay naadloos kunt afspelen van uw Mac naar een niet-Apple Smart TV.

  • Zorg ervoor dat uw smart-tv compatibel is met AirPlay: veel smart-tv's worden nu geleverd met AirPlay- of AirPlay 2-ondersteuning voor audiocasting. Roku-tv's en streaming-apparaten en verschillende smart-tv's van Samsung, LG, Sony en Vizio worden geleverd met AirPlay ingeschakeld. Neem contact op met de fabrikant of blader door deze lijst met AirPlay 2-compatibele tv's om er zeker van te zijn dat uw tv AirPlay kan spelen.
  • Maak verbinding met hetzelfde draadloze netwerk: voor de beste resultaten bij het opstarten van AirPlay, verbind je je Mac en je smart-tv met hetzelfde wifi-netwerk voordat je AirPlay inschakelt.
  • Update uw TV-software: Het is altijd verstandig om uw Smart TV up-to-date te houden met de nieuwste software-upgrades. Controleer of er een update is voordat je AirPlay probeert vanaf je Mac.
  • Pas de AirPlay-instellingen aan op je smart TV: de exacte locatie van de AirPlay-instellingen is afhankelijk van je tv-model, maar over het algemeen vind je dit gedeelte in het gedeelte Instellingen van uw smart-tv. Om te kiezen of je elke keer dat je verbinding maakt met je tv vanaf je Mac een wachtwoord nodig hebt of de verbinding met specifieke apparaten opnieuw instelt, kun je dit hier doen.

FAQ

    Hoe kan ik AirPlay van mijn Mac naar een Samsung-tv brengen?

    Als je een AirPlay 2-compatibele Samsung-tv hebt, gebruik dan AirPlay-mirroring of casten vanaf je Mac. Zowel Apple als Samsung vermelden compatibele tv's en monitoren op hun ondersteuningssites. Voor hulp bij het vinden van het modelnummer van uw tv kijkt u op de verpakking, in de gebruikershandleiding of op de achterkant van het apparaat.

    Hoe zet ik AirPlay van een Mac naar een Fire TV?

    Als je vanaf een Mac naar een Fire Stick wilt casten, download je een app zoals AirScreen op je Fire Stick. Selecteer vervolgens uw Fire Stick-apparaat in het vervolgkeuzemenu AirPlay-pictogram op uw Mac. Je kunt ook AirPlay vanaf je Mac naar sommige Toshiba en Insignia Amazon Fire smart-tv's.

Aanbevolen: