PSP-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

PSP-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
PSP-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Sommige PSP-bestanden zijn PaintShop Pro-afbeeldingen.
  • Open er een met Corel PaintShop Pro of Chasys Draw IES.
  • Converteer naar-j.webp" />

Dit artikel legt de verschillende formaten uit die de PSP-bestandsextensie gebruiken, plus hoe het bestand te openen en te converteren.

Wat is een PSP-bestand?

Een bestand met de PSP-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een PaintShop Pro-afbeeldingsbestand. Net als het PSD-formaat van Adobe Photoshop, kunnen PSP-bestanden handleidingen, gelaagde afbeeldingen en andere dingen die gebruikelijk zijn bij geavanceerde beeldbewerkingssoftware, opslaan.

Sommige PSP-bestanden kunnen in plaats daarvan voorkeursbestanden zijn waarin instellingen voor Photoshop zijn opgeslagen. Er is bijvoorbeeld een bestand Brushes.psp, Patterns.psp en Styles.psp om instellingen op te slaan die specifiek zijn voor die functies.

Image
Image

PL/SQL-serverpaginabestanden die toegang hebben tot database-informatie via SQL-opdrachten zijn tekstbestanden die ook deze bestandsextensie gebruiken.

PSP is ook een afkorting voor andere technologietermen die niets te maken hebben met bestandsindelingen, zoals betalingsdienstaanbieder, PlayStation Portable en personal security professional.

Hoe een PSP-bestand te openen

PaintShop Pro-bestanden kunnen worden geopend met Corel PaintShop Pro of ACD Systems Canvas, of gratis met Chasys Draw IES, IrfanView (met een plug-in) of GIMP. Andere foto- en grafische tools werken waarschijnlijk ook.

Versies van PaintShop Pro die nieuwer zijn dan PSP 8 hebben bestanden die eindigen op. PSPIMAGE.

PSP-bestanden die door Photoshop en Photoshop Elements worden gebruikt voor het opslaan van voorkeuren hoeven waarschijnlijk nooit handmatig te worden geopend. Dit komt omdat ze zijn opgeslagen in de installatiemap van het programma en automatisch worden gebruikt wanneer de software wordt gebruikt.

PL/SQL-serverpaginabestanden kunnen in een browser worden bekeken en bewerkt met een teksteditor zoals Kladblok in Windows. Als Kladblok te eenvoudig is, of je gebruikt geen Windows, bekijk dan onze lijst met beste gratis teksteditors voor betere opties.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, raadpleeg dan onze handleiding over het wijzigen van bestandskoppelingen in Windows voor aanwijzingen.

Een PSP-bestand converteren

Als je PSP-bestand een afbeelding is, kun je het converteren naar een ander afbeeldingsformaat zoals-j.webp

Deze gratis online PSP naar JPG-converter is een andere optie. Het is anders dan IrfanView omdat je het bestand naar die website moet uploaden om het te converteren, maar het is waarschijnlijk ook veel sneller dan het downloaden en installeren van een programma om het bestand te converteren.

PSP-bestanden kunnen lagen bevatten zoals PSD-bestanden, maar we zijn niet op de hoogte van een bestandsconverter die die lagen kan behouden en de PSP rechtstreeks naar PSD kan converteren. Je kunt de PSP natuurlijk gewoon naar-j.webp

Er is geen reden om een Photoshop-voorkeursbestand naar een nieuwe indeling te converteren, omdat bestanden van dit type speciaal voor Photoshop zijn gemaakt, dus ze werken niet in een andere toepassing, zelfs niet in een andere indeling.

PL/SQL-serverpaginabestanden kunnen worden opgeslagen in elk ander op tekst gebaseerd formaat met behulp van een teksteditor.

Met sommige programma's kun je een PSP-game (PlayStation Portable) rippen of kopiëren naar een ISO-bestand. Als u dat ISO-bestand naar een CSO-bestand moet converteren, gebruikt u Format Factory.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand op dit moment niet opent, controleer dan de bestandsextensie aan het einde van je bestand, nadat je de bovenstaande programma's hebt geprobeerd en een bestandsconversie hebt geprobeerd. Het lijkt misschien alsof er PSP staat, terwijl het in werkelijkheid iets heel anders is, wat betekent dat het formaat compleet anders is dan wat we hierboven hebben besproken.

PPS-bestanden zien er bijvoorbeeld in eerste instantie hetzelfde uit, maar dat zijn diavoorstellingen die worden geopend met presentatiesoftware zoals Microsoft PowerPoint. Een ander voorbeeld is een PPP-documentbestand gemaakt door Serif PagePlus.

PSP-bestanden gebruiken om Photoshop te resetten

Als je vreemde problemen ondervindt met de panelen en tools van Photoshop, kun je deze PSP-bestanden verwijderen zodat de standaardinstellingen worden hersteld.

Dit is de standaardlocatie in Windows en macOS:

  • Windows: C:\Users [gebruikersnaam] AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop \Adobe Photoshop Settings\
  • macOS: //Bibliotheek/Voorkeuren/Adobe Photoshop-instellingen/

Een andere manier om voorkeuren in Photoshop opnieuw in te stellen waarbij de PSP-bestanden niet handmatig hoeven te worden verwijderd, is door de Alt+Ctrl+Shift (Windows) ofingedrukt te houden. Option+Command+Shift (Mac) sneltoets terwijl u Photoshop opent - u wordt gevraagd de instellingen (de PSP-bestanden) te verwijderen.

FAQ

    Hoe open ik een PSP-bestand op Android of iPhone?

    Gebruik de Adobe Photoshop-app voor iOS of Android. Als u geen Photoshop-abonnement hebt, converteert u het bestand naar een afbeeldingsindeling zoals JPG.

    Welk bestandsformaat gebruikt de PSP?

    De bestanden die door de Sony PSP worden ondersteund, omvatten videoformaten zoals AVI en MP4, audioformaten zoals MP3 en WAV, en gamebestanden van UMD-schijven. Als je een PSP-game op een emulator wilt spelen, heb je een ISO-bestand nodig.

Aanbevolen: