BZ2-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

BZ2-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
BZ2-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een BZ2-bestand is een BZIP2-gecomprimeerd bestand.
  • Open er een met PeaZip of 7-Zip.
  • Converteer naar GZ, ZIP, TAR en andere vergelijkbare formaten met FileZigZag.

Dit artikel legt uit wat een BZ2-bestand is en hoe je er een op je computer kunt openen of er een kunt converteren naar een ander formaat zoals GZ, ISO, ZIP, enz.

Wat is een BZ2-bestand?

Een bestand met de BZ2-bestandsextensie is een BZIP2-gecomprimeerd bestand. Ze worden normaal gesproken alleen gebruikt op Unix-gebaseerde systemen voor softwaredistributie.

BZ2 is vaak de compressie die wordt gebruikt voor populaire bestandscontainers die geen compressie ondersteunen (zoals TAR-bestanden), dus ze kunnen een naam hebben als data.tar.bz2. Anderen die bijvoorbeeld gecomprimeerde PNG-afbeeldingsbestanden bevatten, kunnen een naam hebben die lijkt op image.png.bz2.

Een CPU die multi-threading ondersteunt, kan profiteren van de verbeterde PBZIP2-bestandscompressor.

Hoe een BZ2-bestand te openen

BZ2-bestanden kunnen worden geopend met 7-Zip en andere compressie-/decompressieprogramma's. Van hen is PeaZip een goede keuze omdat het het formaat volledig ondersteunt. Dit betekent dat het het bestand zowel kan openen als comprimeren met behulp van de BZIP2-compressiemethode om een BZ2-bestand te maken.

Image
Image

BZ2-archieven kunnen slechts één bestand bevatten, dus als u meerdere bestanden in één bestand wilt plaatsen, moet u ze in een ander archiefformaat inpakken, zoals TAR.

Apple's Archive Utility kan gratis BZ2-bestanden openen op een Mac, net als The Unarchiver. Enkele andere voor macOS zijn Incredible Bee's Archiver en Corel's WinZip, hoewel geen van beide gratis te gebruiken is na de proefperiode.

Een andere optie die op alle besturingssystemen werkt, is B1 Online Archiver. Het kan BZ2-bestanden online openen in uw webbrowser; geen softwaredownload nodig.

U kunt de gratis RAR-app van RARLAB gebruiken om BZ2-bestanden op een Android-apparaat te openen. iOS-gebruikers kunnen Zip Browser installeren op iPhone of iPad.

Linux-systemen kunnen de inhoud van het archief uitpakken zonder externe software. Gebruik dit commando in een terminal, maar vervang file.bz2 door je eigen bestand:


bzip2 -dk file.bz2

Deze opdracht houdt het originele bestand op uw computer. Gebruik bzip2 -d file.bz2 om het origineel te laten verwijderen na het uitpakken.

Bestanden die zijn opgeslagen in een TAR-bestand, maar gecomprimeerd met BZIP2, kunnen worden uitgepakt met deze opdracht (opnieuw, file.tar.bz2 vervangen door de naam van uw eigen bestand):


tar xvjf file.tar.bz2

Een BZ2-bestand converteren

De gemakkelijkste manier om dit bestand naar een ander archiefformaat te converteren, is door een van de opties uit deze lijst met gratis bestandsconversieprogramma's voor af en toe gebruikte formaten te gebruiken.

FileZigZag is een voorbeeld dat in uw browser wordt uitgevoerd om BZ2 naar GZ, ZIP, TAR, GZIP, TBZ, TGZ, 7Z en andere vergelijkbare formaten te converteren. Upload het bestand gewoon naar die website en kies naar welk formaat het moet worden geconverteerd. U moet dan het geconverteerde bestand terug downloaden naar uw computer voordat u het kunt gebruiken.

Image
Image

AnyToISO kan worden gebruikt om TAR. BZ2-bestanden naar ISO te converteren.

Aangezien BZ2-bestanden archieven zijn, betekent dit dat ze niet in een "normaal" formaat zijn zoals PDF, MP4, TXT, CSV, enz. Dit betekent dat u niet naar een van die formaten kunt converteren (d.w.z. BZ2 naar TXT).

Als je echter een BZ2-bestand hebt dat een van die bestanden bevat, kun je dat bestand gemakkelijk naar een nieuwe indeling maken door het gewoon uit het archief te extraheren met een bestandsextractor zoals PeaZip. Ten slotte kun je een bestandsconverter gebruiken voor het TXT-bestand (of welk bestand dan ook waarmee je werkt) om het op te slaan in een nieuwe indeling.

Als je het omgekeerde wilt doen en iets als een BSP-bestand (Quake Engine Game Map) wilt comprimeren naar een BZ2-bestand, kun je hetzelfde hulpprogramma voor bestandscompressie gebruiken (zoals PeaZip). Als je hulp nodig hebt, heeft TF2Maps.net een geweldige tutorial over het comprimeren van BSP naar BZ2.

Kan het nog steeds niet openen?

Als het bestand niet opent nadat je de bovenstaande suggesties hebt geprobeerd, is de meest waarschijnlijke reden dat je niet echt met een BZ2-bestand te maken hebt. Het is gemakkelijk om dit te doen als je de bestandsextensie verkeerd hebt gelezen.

BZZ en B2A zijn bijvoorbeeld vergelijkbare extensies, maar ze hebben niets te maken met een archief. De eerste extensie wordt gebruikt voor projecten die zijn gemaakt door een programma genaamd BuzzBundle, en de laatste voor een op tekst gebaseerd formaat. Een poging om een van beide te openen met de bovenstaande archiefopeners zal waarschijnlijk resulteren in een fout.

BZA is een andere, maar verwarrend genoeg is het een archief en kan het dus bruikbaar zijn met dezelfde programma's als hierboven beschreven. Bestanden met die extensie zijn gemaakt door IZArc.

FAQ

    Kan 7-ZIP BZ2-bestanden openen?

    Ja. De meeste programma's die ZIP-bestanden kunnen openen, waaronder 7-ZIP en WinRAR, kunnen BZ2-bestanden uitpakken.

    Hoe maak ik een BZ2-bestand aan?

    Je kunt alleen BZ2-bestanden maken in Linux. Gebruik na het installeren van BZ2 met de opdracht sudo de syntaxis $ bzip2 bestandsnaam.

Aanbevolen: