Webpagina's afdrukken in Google Chrome

Inhoudsopgave:

Webpagina's afdrukken in Google Chrome
Webpagina's afdrukken in Google Chrome
Anonim

Wat te weten

  • Webpagina's in Chrome afdrukken met de afdrukoptie van het besturingssysteem: Ctrl + P (Windows) of Command + P (Mac).
  • Wijzig de standaard afdrukinstellingen indien nodig. Selecteer een printer of Opslaan als PDF.
  • Geef aan welke pagina's u wilt afdrukken en hoeveel exemplaren, kies een paginarichting en bekijk Meer instellingen.

Dit artikel legt uit hoe webpagina's in Google Chrome kunnen worden afgedrukt en bevat informatie over de standaardprinterinstellingen van Chrome en andere opties.

Webpagina's afdrukken in Google Chrome

Google Chrome werkt met de afdrukspooler van uw besturingssysteem, net als elk ander programma, en vereist geen speciale procedures. Om webpagina's in Google Chrome af te drukken, gebruikt u de Ctrl+ P (Windows en Chrome OS) of Command + P (macOS) sneltoets.

Soms vereist het afdrukken van webpagina's echter wat finesse, omdat websites niet per se ontworpen zijn om af te drukken.

De afdrukinstellingen van Chrome begrijpen

Wanneer u een pagina naar de printer stuurt, wordt het dialoogvenster Afdrukken van Chrome geopend met een aantal instellingen om op te geven. Chrome heeft vooraf ingestelde standaardinstellingen, maar u kunt deze instellingen aanpassen aan uw specifieke behoeften. Bekijk een voorbeeld van alle wijzigingen die u aanbrengt aan de linkerkant van het dialoogvenster Afdrukken voordat u naar de afdruk gaat.

Hier ziet u de verschillende afdrukinstellingen die u in Chrome tegenkomt.

Image
Image

Bestemming

Naast Bestemming kiest u de printer waarnaar Chrome de pagina moet verzenden. Alle momenteel geïnstalleerde printers worden hier vermeld, inclusief de speciale Opslaan als PDF-optie van Chrome, waarmee u de pagina kunt "afdrukken" naar een PDF-bestand.

Pagina's

Naast Pagina's is de standaardoptie Alle, waarmee alle beschikbare pagina's worden afgedrukt. U kunt ook Custom kiezen om het paginabereik op te geven dat u wilt afdrukken. Typ bijvoorbeeld 3 om alleen de derde pagina af te drukken, of typ 2-5, 8 om pagina's twee tot en met vijf af te drukken pagina acht. U ziet het totale aantal af te drukken pagina's bovenaan het paneel.

Exemplaren

Naast Copies specificeert u het aantal exemplaren dat u wilt afdrukken. Dit zijn gewoon duplicaten van de pagina's die zijn gekozen uit de sectie Pages.

Lay-out

Kies naast Layout of je in staande of liggende modus wilt afdrukken. Portret is de standaardkeuze. Het zal een grotere webpagina afdrukken, terwijl Landscape een bredere pagina zal afdrukken.

Meer instellingen

Selecteer More Settings om extra instellingen weer te geven. Kies papierformaat, pagina's per vel, marge- en schaaldetails, opties voor kop- en voetteksten en opties voor achtergrondafbeeldingen.

Leer de beste manier om een webpagina af te drukken vanuit Edge, Internet Explorer, Safari of Opera.

Microsoft ondersteunt Internet Explorer niet meer en raadt u aan bij te werken naar de nieuwere Edge-browser. Ga naar hun site om de nieuwste versie te downloaden.

Aanbevolen: