Een webpagina verzenden met het e-mailprogramma van de Mac

Inhoudsopgave:

Een webpagina verzenden met het e-mailprogramma van de Mac
Een webpagina verzenden met het e-mailprogramma van de Mac
Anonim

Wat te weten

  • Open in Safari de webpagina die u wilt e-mailen en selecteer het Share pictogram (het vak met een pijl).
  • Selecteer E-mail deze pagina. Wanneer de e-mail wordt geopend, gaat u naar het menu Webinhoud verzenden als en selecteert u Webpagina.
  • U kunt ook een PDF van de webpagina genereren en deze aan uw e-mail toevoegen.

Dit artikel legt uit hoe je een webpagina in een e-mail op Mac kunt verzenden. De informatie is van toepassing op de Mail-toepassing in macOS Catalina (10.15) tot OS X Mavericks (10.9).

Een webpagina-afbeelding delen met Safari en Mail

Met de Mail-applicatie in macOS kun je links naar webpagina's sturen, maar links zijn niet je enige optie als je Apple Mail en Safari gebruikt. Met het Share-pictogram in Safari kunt u een webpagina e-mailen in een van de vier formaten:

  • Webpagina en link
  • Lezerformaat en link
  • Bijgevoegde PDF en link
  • Alleen link

Wanneer u de webpagina deelt in webpagina-indeling of in lezerindeling, is deze zichtbaar en schuifbaar in de e-mail. Alle links werken. Als u ervoor kiest om de webpagina als PDF aan de e-mail toe te voegen, is deze niet zichtbaar in de e-mail, maar de ontvanger kan op het PDF-pictogram klikken om deze in een PDF-reader te openen. De PDF bevat ook de volledige webpagina en de links blijven functioneel.

  1. Open in Safari de webpagina die u wilt e-mailen.
  2. Klik op het Share pictogram bovenaan het Safari-scherm (het lijkt op een vak met een pijl die uit de bovenkant komt).

    Image
    Image
  3. Selecteer E-mail deze pagina in het vervolgkeuzemenu Delen.

    Image
    Image
  4. Wanneer de e-mail wordt geopend in Apple Mail, gaat u naar het Send Web Content As menu en selecteert u Web Page om een replica van de webpagina zoals u deze in uw browser ziet.

    Image
    Image
  5. Voer het e-mailadres van de ontvanger in, typ een bericht en klik op Verzenden.

Het Safari Share-menu bevat alleen de optie "E-mail deze pagina" wanneer Apple Mail uw standaard e-mailclient is en Mail is ingesteld als de "Standaard e-maillezer" in de Mail-voorkeuren.

Een webpagina verzenden in andere e-mailprogramma's

Als u Apple Mail niet als uw standaard e-mailclient gebruikt, heeft u de optie "E-mail dit programma" niet in het menu Delen. U kunt nog steeds een PDF van een webpagina verzenden door een PDF in een browser te genereren en deze handmatig aan uw e-mail toe te voegen.

  1. Open de webpagina die u wilt delen in Chrome, Firefox, Safari of een andere webbrowser met de optie Opslaan als PDF.
  2. Selecteer File > Print in de menubalk van de browser.

    Image
    Image
  3. Kies Opslaan in PDF in de printeropties en Afdrukken.

    De posities van deze commando's en instellingen verschillen per browser.

    Image
    Image
  4. Open een e-mail in een e-mailclient en voeg de opgeslagen PDF toe. Vul het adres van de ontvanger in, voeg een bericht toe en klik op Verzenden.

De ontvanger kan elke PDF-viewer gebruiken om de opmaak van de PDF weer te geven zoals u die ziet. De PDF is niet afhankelijk van het e-mailprogramma van de ontvanger. De ontvanger moet echter een apparaat of programma hebben dat PDF-bestanden kan weergeven om de volledig opgemaakte pagina te kunnen zien.

Aanbevolen: