Webpagina's hardop lezen op Android met Google Assistant

Inhoudsopgave:

Webpagina's hardop lezen op Android met Google Assistant
Webpagina's hardop lezen op Android met Google Assistant
Anonim

Waarom dit ertoe doet

Door eenvoudig toegang te hebben tot tekst-naar-spraak rechtstreeks binnen het Android-besturingssysteem, kan iedereen met en zonder handicap meer mogelijkheden krijgen.

Image
Image

Google rolt nu de schermleesfunctie van de Assistent uit, volgens The Verge. De functie werd in januari 2020 aangekondigd op CES en op YouTube, en zou bij de lancering ondersteuning moeten bieden voor 42 talen.

Hoe werkt het: Omdat het rechtstreeks in het Android-besturingssysteem is ingebouwd, kun je gewoon zeggen: "Hey Google, lees het" en de Google Assistent leest wat er op je scherm hardop. Als u op het scherm tikt, gaat de pagina ook vooruit. The Verge merkt op dat je ook het leestempo van de Assistent kunt versnellen, als dat iets voor jou is.

Het scherm markeert ook de tekst terwijl deze wordt gelezen, iets dat mensen met leerproblemen helpt hun begrijpend lezen te vergroten en de rest van ons zal helpen

Hoe zit het met iOS? iPhones hebben een vergelijkbare functie in iOS, genaamd Speak Screen, maar het is begraven in de toegankelijkheidsinstellingen, wat betekent dat je het moet inschakelen en vervolgens moet vegen omlaag vanaf de bovenkant van uw iPhone-scherm om het te activeren. Met Android kan iedereen met een stem de lezing activeren, wat van pas kan komen tijdens het rijden.

When: The Verge zegt dat de functie nu wordt uitgerold, dus als je telefoon deze nog niet heeft, zou dit binnenkort moeten gebeuren.

Aanbevolen: