Podcasts downloaden

Inhoudsopgave:

Podcasts downloaden
Podcasts downloaden
Anonim

Wat te weten

  • Podcasts kunnen meestal worden gedownload van hun officiële site of via je favoriete podcast-luisterapp.
  • Podcasts hebben meestal de standaardindeling voor audiobestanden en staan in de downloadsectie van uw browser.
  • Sommige podcasts, zoals die op privénetwerken, kunnen mogelijk niet worden gedownload zonder abonnement.

In dit artikel bekijken we hoe je snel podcasts kunt downloaden. Je kunt dit waarschijnlijk doen in de podcast-apps die je al gebruikt.

Hoe download ik een podcast naar een Android-apparaat?

De beste manier om podcasts op Android te downloaden, is door Google Podcasts te gebruiken, hoewel Android verschillende podcast-apps heeft. We blijven bij Google Podcasts, maar deze stappen zijn in grote lijnen van toepassing op de meeste andere apps.

  1. Zoek in Google Podcasts naar podcasts op het tabblad Ontdekken. Het staat onderaan in het midden, met een vergrootglaspictogram. Boven aan het tabblad Verkennen is een zoekvak waar je de naam van je podcast kunt typen.

    Image
    Image
  2. De zoekopdracht vindt individuele afleveringen. Tik op de meest recente aflevering en vervolgens op de titel van de podcast bovenaan, waarmee je naar de podcastpagina in de app gaat.
  3. Naast elke aflevering zie je een pijl in een cirkel. Zodra je op de downloadknop tikt, wordt de podcast gedownload.

    Image
    Image

    In andere apps dan Google Podcasts zie je waarschijnlijk een knop met drie stippen naast de titel van de aflevering. Als u hierop tikt, worden de downloadknop en andere opties weergegeven.

  4. De downloadknop wordt groen als de podcast klaar is met downloaden.

    Image
    Image

    Als je klaar bent met het luisteren naar de podcast, druk je nogmaals op de downloadknop en zie je een optie om de download te verwijderen.

Hoe download ik een podcast naar een iPhone?

Net zoals Google Podcasts, is de officiële Podcasts-app van Apple je beste optie. iOS heeft een geweldige selectie podcast-apps als de Apple-app niet aan je behoeften voldoet. Voor deze instructies houden we het bij de standaard-app van iOS, aangezien deze al op je telefoon is geïnstalleerd.

  1. Zoek in de Podcasts-app naar een podcast met de zoekfunctie.
  2. Als je de podcast hebt gevonden die je wilt downloaden, druk je op de drie stippen naast de titel van de aflevering. "Aflevering downloaden" is de eerste optie in het menu.

    Zodra de download is voltooid, zie je een pictogram van een pijl in een grijze cirkel naast de aflevering.

    Image
    Image
  3. Als je klaar bent met de aflevering, druk je nogmaals op de drie stippen en selecteer je 'Download verwijderen'.

    Image
    Image

Kun je podcasts downloaden en opslaan?

Ja. Wanneer u naar een podcast op uw mobiele apparaat luistert, blijven de bestanden daar meestal staan nadat u ze hebt afgespeeld. Elke app (en er zijn er veel) kan een andere instelling hebben voor het opslaan van afgespeelde en niet-afgespeelde podcasts, dus zorg ervoor dat je de instellingen van je app aanpast aan hoe je wilt dat de app zich gedraagt.

Hetzelfde advies is van toepassing op desktopbesturingssystemen zoals Windows en macOS. macOS heeft een speciale app genaamd Podcasts en werkt op dezelfde manier als zijn mobiele tegenhanger. Als je geen speciale app wilt gebruiken, kun je meestal naar de website van de podcast gaan (meestal heeft elke podcast een site om, als er niets anders is, uit te leggen waar de podcast over gaat, wie de hosts zijn, enz.), de aflevering die u zoekt en klik op de juiste knop om het bestand te downloaden. Dat bestand wordt op uw computer opgeslagen totdat u het verwijdert.

Image
Image

Sommige podcasts zijn mogelijk exclusief voor een platform en kunnen alleen worden gedownload of beluisterd via de app van dat platform. Mogelijk heb je ook een abonnement nodig om de podcast te downloaden. De overgrote meerderheid van podcasts is gratis om naar te luisteren zonder abonnement.

FAQ

    Hoe download ik podcasts op Spotify?

    Zodra je een podcast op Spotify hebt gevonden, kun je afleveringen downloaden van de pagina. Klik of tik op het Download-pictogram (een naar beneden wijzende pijl in een cirkel) om de aflevering op te slaan. Spotify slaat items op die je downloadt in de app.

    Hoe download ik NPR-podcasts?

    Omdat NPR-podcasts beschikbaar zijn op alle grote platforms, kun je ze daar downloaden. U kunt ze ook rechtstreeks van de website van NPR krijgen.

Aanbevolen: