Een USB-naar-Aux-kabel gebruiken in autoaudio

Inhoudsopgave:

Een USB-naar-Aux-kabel gebruiken in autoaudio
Een USB-naar-Aux-kabel gebruiken in autoaudio
Anonim

Autoaudiosystemen hebben de neiging om achter te blijven bij audio-opties en consumentenelektronica in het algemeen, dus je zult eerder een 3,5 mm aux-aansluiting in je autoradio vinden dan een USB-poort. Als je een USB-naar-aux-kabel hebt gezien, heb je je misschien afgevraagd of je deze zou kunnen gebruiken om je telefoon of een USB-stick op je autoradio aan te sluiten. Het antwoord is waarschijnlijk nee, maar de situatie is ingewikkelder dan dat.

Bestaan er USB-naar-Aux-kabels?

USB-naar-aux-kabels bestaan en ze werken voor de doeleinden waarvoor ze zijn ontworpen. Ze werken echter niet als kanaal voor digitale muziekbestanden naar uw autoradio.

Sommige apparaten zijn ontworpen om stroom te ontvangen via 3,5 mm TRS-verbindingen, wat een van de belangrijkste redenen is waarom aux-naar-USB-kabels bestaan.

Als je een USB-stick in een USB-naar-aux-kabel steekt en de kabel in een head-unit steekt, gebeurt er niets. Hetzelfde geldt in de meeste gevallen als je een USB-naar-aux-kabel in een telefoon steekt en deze op een head-unit aansluit.

Een paar telefoons en MP3-spelers zijn ontworpen om audiosignalen uit te voeren via een USB-verbinding, zoals de originele HTC Dream die een enkele micro-USB-connector gebruikte voor zowel stroom als audio-uitvoer, maar dat is niet altijd de geval.

USB vs. Aux gebruiken in autoaudio

USB is een digitale verbinding die digitale informatie overdraagt, en een standaard 3,5 mm TRRS-hulpaansluiting is een analoge verbinding die een analoog audiosignaal verwacht. Er is enige overlap tussen de twee, aangezien USB-hoofdtelefoons bestaan, maar USB-hoofdtelefoons vereisen een analoge ingang via de USB-verbinding.

Het belangrijkste verschil tussen USB en aux in autoradio is dat USB-aansluitingen zijn ontworpen om de verwerking van audiogegevens naar de head-unit te verplaatsen. Aux-aansluitingen daarentegen kunnen alleen een reeds verwerkt signaal opnemen.

Er is een verschil tussen hoofdtelefoon- en lijnuitgangen, wat een van de redenen is waarom mensen graag USB gebruiken om verwerking en versterking over te dragen aan de head-unit.

In de meeste gevallen, wanneer je een telefoon of mp3-speler aansluit op de aux-ingang van een head-unit, krijg je uiteindelijk een reeds versterkt signaal dat bedoeld is voor een koptelefoon in plaats van een lijnsignaal, wat niet ideaal is in termen van geluidskwaliteit.

Als een telefoon of mp3-speler een lijnuitgangsoptie biedt, levert deze doorgaans een beter geluid, en USB biedt ook een betere geluidskwaliteit, maar alleen als de hoofdeenheid een USB-aansluiting heeft.

Image
Image

Als je geen koptelefoon op een apparaat kunt aansluiten, kun je dat apparaat ook niet aansluiten op de aux-ingang van het hoofdtoestel.

Kunt u een USB-drive aansluiten op een USB-naar-Aux-kabel?

Als je muziek op een USB-stick, telefoon of ander opslagmedium zet, wordt het opgeslagen als een digitaal bestand. Het bestand is meestal gecomprimeerd in een MP3-, AAC-, OGG- of een ander formaat, tenzij u digitale muziek met hoge resolutie koopt.

Om naar die bestanden te luisteren, heb je een programma, app of firmware nodig die de gegevens kan lezen en omzetten in een analoog signaal dat kan worden gebruikt om een koptelefoon of luidsprekers aan te sturen. Of het nu gaat om software op een computer, telefoon, mp3-speler of de head-unit in uw auto, het proces is in wezen hetzelfde.

In het geval van een USB-flashstation heb je een passief opslagmedium dat songdata bevat, maar het kan niets met die data doen. Wanneer u de drive aansluit op de USB-aansluiting van een compatibel hoofdtoestel of infotainmentsysteem, heeft het hoofdtoestel er toegang toe, net zoals een computer dat zou doen. De head-unit leest gegevens van de drive en kan de nummers afspelen omdat deze over de juiste firmware of software beschikt.

Er gebeurt niets wanneer u een USB-flashstation aansluit op een USB-naar-aux-kabel en de kabel in een aux-poort op een head-unit steekt. De USB-stick kan geen audiosignaal uitvoeren en de aux-ingang op de head-unit kan de digitale informatie die op de drive is opgeslagen niet lezen.

Kunt u een mp3-speler aansluiten op een autoradio?

Hetzelfde geldt voor telefoons en mp3-spelers die niet zijn ontworpen om geluid uit te voeren via USB-verbindingen. De USB-verbinding kan digitale gegevens heen en weer overbrengen en kan waarschijnlijk worden gebruikt om het apparaat op te laden, maar is mogelijk niet ontworpen om een audiosignaal uit te voeren.

Het enige geval waarin u audio van de USB-aansluiting van een telefoon naar een aux-ingang in een hoofdeenheid wilt of moet uitvoeren, is als de telefoon geen hoofdtelefoonaansluiting heeft. Sommige telefoons laten de koptelefoonaansluiting weg om geluid via de USB-aansluiting uit te kunnen voeren.

Gebruik voor USB-naar-Aux-kabels

USB-naar-aux-kabels hebben enkele toepassingen, maar ze zijn verre van universeel voor alle apparaten. Sommige apparaten zijn ontworpen om stroom te ontvangen via een 3,5 mm TRS-verbinding, in welk geval u ze meestal kunt voeden met een USB-naar-aux-kabel.

In een ander voorbeeld kun je soms een USB-naar-aux-kabel gebruiken om een USB-hoofdtelefoon aan te sluiten op de 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting van een computer. Dit is meestal alleen mogelijk als de hoofdtelefoon naast een audiosignaal geen stroom via USB nodig heeft.

Dit werkt voor sommige hoofdtelefoons die zijn ontworpen om op deze manier een analoog audiosignaal te accepteren. Toch werkt het niet voor andere headsets die een digitale output van de computer verwachten of stroom nodig hebben via de USB-verbinding.

Telefoons en MP3-spelers zonder koptelefoonaansluiting

Het enige geval waarin een USB-naar-aux-kabel handig zou zijn voor het luisteren naar muziek in een auto, is een telefoon of MP3-speler met een micro- of mini-USB en geen koptelefoonaansluiting.

Telefoons en MP3-spelers zoals deze kunnen geluid weergeven via de USB-verbinding, dus je zou een USB-naar-aux-kabel moeten kunnen aansluiten en het moet werken. De telefoon tegelijkertijd opladen in dit soort situaties is echter alleen mogelijk met een Y-kabel die in de USB-aansluiting van de telefoon wordt gestoken en die zowel een 3,5 mm aux-out voor geluid als een pass-through USB-aansluiting voor voeding biedt.

Aanbevolen: