DirectX downloaden en installeren

Inhoudsopgave:

DirectX downloaden en installeren
DirectX downloaden en installeren
Anonim

Alle moderne Windows-besturingssystemen bevatten standaard DirectX, dus u hoeft DirectX waarschijnlijk nooit handmatig te installeren.

Het is echter bekend dat Microsoft bijgewerkte versies uitbrengt, en het installeren van de nieuwste updates kan de oplossing zijn voor een DirectX-probleem dat u ondervindt, zoals dsetup.dll-fouten, of kan leiden tot prestatieverbeteringen in uw games en grafische programma's.

Volg de onderstaande stappen om DirectX bij te werken in elke versie van Windows. Het installeren van DirectX duurt minder dan 15 minuten.

Afhankelijk van de versie van Windows die je gebruikt, heb je misschien geen nieuwe versie van DirectX nodig. Zie het gedeelte onder deze stappen om te bevestigen dat DirectX voor uw computer werkt. Als u niet zeker weet welke versie uw computer momenteel heeft geïnstalleerd, vindt u instructies om dat helemaal onderaan deze pagina te doen.

Deze stappen werken op Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.

DirectX downloaden en installeren

  1. Bezoek de DirectX-downloadpagina op de Microsoft-site.
  2. Selecteer uw voorkeurstaal in de vervolgkeuzelijst en kies vervolgens Download om het installatiebestand op uw computer op te slaan.

    Image
    Image
  3. Open het bestand dxwebsetup.exe en voltooi de DirectX-installatie door de instructies op de website van Microsoft of het installatieprogramma te volgen. De installatie duurt minder dan een minuut.

    Image
    Image

    Lees de installatieprocedure zorgvuldig door. Mogelijk wordt u gevraagd om iets anders te installeren, zoals de Bing Bar. Schakel gewoon alles uit waar u niet in geïnteresseerd bent om te voorkomen dat u het installeert.

    Alle DirectX-bestanden die ontbreken, worden zo nodig vervangen. Zie het volgende gedeelte hieronder voor meer informatie over DirectX in specifieke versies van Windows.

  4. Start uw computer opnieuw op, zelfs als u hier niet om wordt gevraagd.
  5. Na het opnieuw opstarten van uw computer, test u of het bijwerken naar de nieuwste versie van DirectX het probleem dat u ondervond heeft verholpen.

    Image
    Image

DirectX Windows-versies

Alle versies van Windows ondersteunen niet alle versies van DirectX. Hier leest u meer over hoe elke versie van DirectX werkt in de hele Windows-familie.

DirectX 12 wordt meegeleverd met Windows 10 en wordt alleen ondersteund in die versie van Windows. Updates voor DirectX 12-gerelateerde bestanden zijn alleen beschikbaar via Windows Update. Er is geen zelfstandige versie van DirectX 12 beschikbaar.

DirectX 11.4 & 11.3 worden alleen ondersteund in Windows 10. Net als bij DirectX 12.0 worden updates alleen geleverd via Windows Update.

DirectX 11.2 wordt alleen ondersteund in Windows 10 en Windows 8 (8.1+). Alle updates voor DirectX 11.2-gerelateerde bestanden worden beschikbaar gemaakt in Windows Update in die versies van Windows. Er is geen zelfstandige download beschikbaar voor DirectX 11.2.

DirectX 11.1 wordt ondersteund in Windows 10 en Windows 8. Windows 7 (SP1) wordt ook ondersteund, maar alleen na installatie van de platformupdate voor Windows 7.

DirectX 11.0 wordt ondersteund in Windows 10, Windows 8 en Windows 7. Ondersteuning voor Windows Vista is beschikbaar, maar alleen na installatie van de platformupdate voor Windows Vista.

DirectX 10 wordt ondersteund in Windows 10, Windows 8, Windows 7 en Windows Vista.

DirectX 9 wordt ondersteund in Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP. Als je een programma hebt dat vraagt om een DirectX 9-bestand in Windows 10 of Windows 8, is het installeren van de downloadbare versie (het bovenstaande proces) de manier om dat probleem op te lossen - het zal je DirectX 10/11/12-installatie niet "downgraden" ! Dit is ook de nieuwste versie van DirectX die compatibel is met Windows XP.

Het huidige DirectX-versienummer vinden

U kunt controleren welke versie van DirectX op uw computer is geïnstalleerd via de DirectX Diagnostic Tool.

  1. Voer de dxdiag opdracht uit vanuit een opdrachtregelinterface, zoals het dialoogvenster Uitvoeren (WIN+R) of de opdrachtprompt.
  2. Als u een bericht ziet waarin wordt gevraagd naar digitaal ondertekende stuurprogramma's, drukt u op Ja of Nee; het maakt niet echt uit wat we hier zoeken.
  3. Zoek op het tabblad System naar de vermelding DirectX Version onder aan de lijst om het DirectX-versienummer te zien.

    Image
    Image

FAQ

    Wat doet DirectX?

    DirectX is een verzameling Application Programming Interfaces (API's) die nodig zijn om videogames op een Windows-pc te spelen. Hiermee kunnen de games die u speelt "praten" met de hardware van uw computer, zoals de grafische kaart, geluidskaart en geheugen.

    Hoe update je DirectX?

    Je kunt DirectX-patches krijgen via Windows Update. Selecteer Start > Instellingen > Windows Update > Controleer op updates. Als er een nieuwere versie van DirectX beschikbaar is, kunt u deze hier downloaden en installeren.

    Hoe verwijder je DirectX?

    Aangezien DirectX een noodzakelijk onderdeel van Windows is, is er geen officiële manier om het te verwijderen. Maar u kunt mogelijk teruggaan naar een eerdere versie ervan. Open Systeemherstel en kies een herstelpunt dat is gemaakt voordat DirectX werd bijgewerkt, en gebruik vervolgens het DirectX-diagnoseprogramma om te controleren of u de eerdere versie gebruikt.

    Waar installeer je DirectX-runtimes voor eindgebruikers?

    Als u Microsoft's DirectX End-User Runtime Web Installer downloadt, installeert het automatisch een aantal runtime-bibliotheken van de legacy DirectX SDK. Mogelijk hebt u deze nodig om sommige videogames uit te voeren die D3DX9, D3DX10, D3DX11, XAudio 2.7, XInput 1.3, XACT en/of Managed DirectX 1.1 gebruiken. Als u dit pakket installeert, wordt de DirectX Runtime die al op uw pc is geïnstalleerd niet gewijzigd.

Aanbevolen: