Lenovo Smart Clock Essential: vertel de tijd, speel muziek af en kom tot rust met Google Assistant

Inhoudsopgave:

Lenovo Smart Clock Essential: vertel de tijd, speel muziek af en kom tot rust met Google Assistant
Lenovo Smart Clock Essential: vertel de tijd, speel muziek af en kom tot rust met Google Assistant
Anonim

Lenovo Smart Clock Essential

De Lenovo Smart Clock Essential is een compacte en slimme wekker met een ingebouwde luidspreker, microfoon en de hulp van Google Assistant voor een handige, zij het beperkte handsfree gebruikerservaring.

Lenovo Smart Clock Essential

Image
Image

We hebben de Lenovo Smart Clock Essential gekocht zodat onze recensent hem thuis kon testen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je op zoek bent naar iets meer van je wekker naast je bed, dan houdt de Lenovo Smart Clock Essential de tijd goed bij en dient hij als luidspreker en persoonlijke Google Assistent. Spraakopdrachten bieden eenvoudige snelkoppelingen voor het instellen van alarmen, het controleren van weersvoorspellingen, het regelen van het afspelen van media en het creëren van handige dagelijkse routines die zijn gericht op wakker worden of ontspannen voor het slapengaan.

Zolang je niet op zoek bent naar geavanceerde details, zoals een camera voor het streamen van media of videochats of een omgevingslichtfunctie voor zonsopgang om zacht wakker te worden, biedt de Lenovo Smart Clock Essential een gemakkelijke, meestal handsfree gebruikerservaring.

Image
Image

Ontwerp: Compact en minimalistisch

Met een gewicht van slechts 0,52 pond heeft deze wigvormige slimme klok niet veel ruimte nodig om te werken. Hoewel het forse 4-inch LED-gezicht lijkt op meer ouderwetse wekkers, geeft de stof rondom de rest van de klok het een zacht en eigentijds gevoel, maar het is een beetje glad en biedt niet veel grip. Het scherm zelf is donker maar standaard helder verlicht, soms bijna te helder (vooral om te slapen), waardoor het zeer leesbaar is, maar ook vatbaar is voor elke vezel van pluisjes of vegen die het oppikt.

Trouw aan het minimalistische ontwerp, vind je slechts drie poorten aan de achterkant van de klok: de stroompoort, een schakelaar om de microfoon te dempen/dempen en een USB-oplaadpoort. Er is ook een ingebouwd nachtlampje, dat behoorlijk helder wordt en automatisch aangaat met het alarm en wanneer het omgevingslicht laag is, maar het kan handmatig worden uitgeschakeld of uitgeschakeld door de knop voor het lagere volume ingedrukt te houden. Alle vier de knoppen reageren en zijn duidelijk gelabeld net boven het scherm met iets verhoogde grafische pictogrammen voor het regelen van het volume, het afspelen van media en alarmfuncties.

Vergeleken met een standaard digitale wekker biedt dit apparaat een vleugje bovengemiddelde functionaliteit tegen een budgetvriendelijke prijs.

Configuratie: supersnel en gemakkelijk

Deze wekker vereist de Google Home-app om te werken, maar het instellen was een fluitje van een cent. Ik had de app al gedownload, dus ik hoefde alleen maar dit apparaat toe te voegen. De mobiele app detecteerde het onmiddellijk (als luidspreker) en na slechts een paar minuten verbinding maken en een snelle update toepassen, werden de tijd en temperatuur onmiddellijk bijgewerkt zonder dat je handmatig iets op de klok hoefde in te voeren.

Image
Image

Prestaties: Eenvoudige functionaliteit, meestal zoals beschreven

Ik kon zonder problemen alarmen instellen via een snelle spraakopdracht, wat een welkome afwijking was van het handmatig instellen van wektijden. Een ander pluspunt voor Google Assistent-fans die zijn ingebeld, is de mogelijkheid om routines in te stellen voor verschillende tijdstippen van de dag. Het maakt eenvoudige, aanpasbare gesproken aanwijzingen mogelijk, waaronder het controleren van de voorspelling, het controleren van de verkeersomstandigheden, het in de rij zetten van podcasts of muziek met een eenvoudig "Goedemorgen" of het toevoegen van witte ruis aan een bedtijdroutine, hoewel er geen flexibiliteit is over de duur van het spel die standaard is ingesteld op een vast uur.

Google Assistent is de sleutel tot de meeste functionaliteit, en de integratie blijkt meestal succesvol.

En hoewel de 1,5-inch luidspreker van 6 watt niet fenomenaal is, en je hem waarschijnlijk niet als een soort primaire luidspreker wilt gebruiken, is hij niet te zwak en heeft hij geen last van blikkerigheid. Het is ook heel eenvoudig om de ingebouwde Chromecast-functie te gebruiken om wat je maar wilt rechtstreeks vanaf je smartphone te casten, of het nu een Pandora- of YouTube Music-afspeellijst of een audioboek is. Als je een andere luidspreker hebt ingesteld, kun je deze aan een groep toevoegen en hetzelfde programma of dezelfde muziek tegelijk naar meerdere luidsprekers casten.

In andere gevallen was het vertrouwen op Google Assistent en Google Home verboden of droeg het niet veel bij aan het gebruiksgemak. De enige manier om de helderheid van het display van de klok aan te passen, is via een gesproken prompt (of door de nachtmodus in de Google Home-app te activeren). Maar zelfs nadat ik deze aanpassing had gemaakt met een spraakopdracht, merkte ik dat het verzoek nooit bleef hangen. Het scherm leek binnen enkele minuten weer op te helderen. En hoewel het activeren van de nachtmodus in de Google Home-app hielp om de helderheid van het scherm binnen dat tijdsbestek op betrouwbare wijze te verminderen, kon ik de werkelijke uren waarop de nachtmodus actief was niet aanpassen.

Google Assistent werkte niet zo goed met een Roku TV, misverstanden over verzoeken of het niet kunnen uitvoeren van bepaalde acties (bijvoorbeeld Netflix starten).

Ondanks inconsistenties met de helderheid van het scherm, vond ik Lenovo's claim over het werkbereik (van 5 meter) nauwkeurig. Deze klok werkte comfortabel zonder dat ik van ongeveer 5 meter afstand moest schreeuwen. Als je een verbonden huis hebt, is dit product compatibel met 40.000 verschillende soorten slimme apparaten voor thuisgebruik, zoals slimme lampen, die de beperkte werkafstand kunnen compenseren.

Prijs: betaalbaar en redelijk geprijsd voor de functionaliteit

De Lenovo Smart Clock Essential is te koop voor slechts $ 25. Hoewel je digitale en analoge wekkers kunt vinden die zo goedkoop zijn als $ 15 en lager, is dit nog steeds een goed koopje gezien het gemak van slimme functies, dankzij de Google Assistent / luidspreker en het streaming muziekplatform (Spotify, YouTube Music en Pandora) integraties. Het kan niet wedijveren met de beste slimme luidsprekers of meer geavanceerde slimme wekkers met touchscreens en camera's.

Image
Image

Lenovo Smart Clock Essential vs. Amazon Echo Show 5

Als je overweegt om je op het gebied van slimme wekkers te wagen, kom je misschien in de verleiding om er meteen in te duiken met een apparaat als de Amazon Echo Show 5. Hoewel het $ 45 kost, wat bijna het dubbele is van de prijs van de Lenovo Smart Clock Essential, de functieset zou de extra investering de moeite waard kunnen maken. De Echo Show 5 heeft een luidspreker van vergelijkbare grootte, maar is compatibel met externe luidsprekers voor een betere geluidskwaliteit. Dat kan wenselijk zijn als je een enthousiaste streamer bent, wat dit toestel ook ondersteunt. Het 5,5-inch touchscreen biedt flexibiliteit met interacties, terwijl de ingebouwde camera je kan helpen je slimme deurbel in de gaten te houden, videochats in te halen en ook foto's te maken.

De Echo Show 5 heeft ook een omgevingslichtfunctie voor zonsopgang om 's ochtends zachtjes wakker te worden. Natuurlijk, als je geen Amazon Alexa-gebruiker bent en niet wilt rotzooien met de privacykwetsbaarheden van het hebben van een microfoon en meerdere camera's bij je bed, dan is de kleinere, meer betaalbare en eenvoudigere Lenovo Smart Clock Essential de minder gecompliceerde. keuze om de tijd te vertellen en wakker te worden zoals gevraagd.

Een slimmere wekker die ook dienst doet als Google-speaker

De Lenovo Smart Clock Essential is een wekker met bovengemiddelde mogelijkheden, maar niet te veel extra functies. Het is een compact en enigszins stijlvol apparaat dat weinig leren vereist of een beperkt budget heeft en is zeer geschikt voor gebruikers van de Google Assistent die handsfree gemak willen met spraakgestuurde snelkoppelingen en handige Chromecasting-mogelijkheden.

Specs

  • Productnaam Smart Clock Essential
  • Product Merk Lenovo
  • UPC 195042771855
  • Prijs $25.00
  • Releasedatum oktober 2020
  • Gewicht 0,52 lbs.
  • Productafmetingen 2,52 x 4,76 x 3,27 inch.
  • Kleur Soft Touch Grijs
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Android, iOS
  • Processor Amlogic A113X
  • Spraakassistent Google Assistent
  • Poorten Voeding, USB
  • Connectiviteit Dual-band wifi, Bluetooth 5.0

Aanbevolen: