Amazon's nieuwe robot kan sommige mensen de kriebels geven

Inhoudsopgave:

Amazon's nieuwe robot kan sommige mensen de kriebels geven
Amazon's nieuwe robot kan sommige mensen de kriebels geven
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Amazon's nieuwe Astro-robot maakt zich zorgen over sommige waarnemers die zeggen dat het een nieuwe digitale voet aan de grond kan zijn in uw huis.
  • De Astro is beschikbaar via pre-order alleen op uitnodiging en kost in eerste instantie $ 1.000.
  • De Astro kan ook een gegevensbeveiligingsrisico vormen voor gebruikers.
Image
Image

Amazon's nieuwe Astro-robot sluipt sommige waarnemers uit, die zeggen dat het een potentiële inbreuk op de privacy is.

De Astro is een Day 1-editie-product, wat betekent dat het beschikbaar is via een pre-order op uitnodiging, en in eerste instantie $ 1.000 kost. Het ziet er schattig uit en maakt gebruik van spraakherkenningssoftware, camera's, kunstmatige intelligentie, kaarttechnologie en spraak- en gezichtsherkenningssensoren terwijl het van kamer naar kamer zoomt, live video vastlegt en je gewoonten leert. Het gemak komt echter met een addertje onder het gras.

"Astro is eigenlijk een Alexa met ogen en wielen", vertelde tech-expert Scott Swigart aan Lifewire in een e-mailinterview. "Zoals de meeste moderne technologie vraagt het gebruikers om privacy op te offeren voor gemak."

Rolling Companion

Amazon zegt dat de Astro bedoeld is om alles te doen, van thuismonitoring om je te helpen contact te houden met vrienden en familie.

"Astro gebruikt zijn digitale ogen op zijn roterende scherm, lichaamsbewegingen en expressieve tonen om te communiceren", schreef Charlie Tritschler, de vice-president van producten bij Amazon, op de website van het bedrijf.

"Zijn persoonlijkheid is ook nuttig - hij hangt bijvoorbeeld rond op plaatsen waar hij het nuttigst kan zijn. Voor mij is dat in de keuken, waar ik meestal om een recept vraag of Astro stuur om te vertellen mijn familie dat het eten klaar is."

De Astro heeft een abonnement op Amazon's Ring Protect Pro-service nodig om zijn autonome patrouilles en "intelligent onderzoek" naar verdachte activiteiten uit te voeren. Een andere abonnementsservice, Alexa Guard, gebruikt Astro om geluiden van rook, koolmonoxidemelders of brekend glas te detecteren en gebruikers te waarschuwen. De robot stuurt zelfs meldingen naar een smartphone als hij iets ongewoons detecteert via de officiële app.

Als je je niet abonneert op de Ring and Guard-services, verliest de Astro veel van zijn autonomie. U kunt de robot echter nog steeds handmatig bedienen via de mobiele app en beelden van de meegeleverde camera's live streamen. Astro heeft ook een periscoop die zijn gezichtsveld vergroot om over obstakels heen te kijken.

De robot kan oudere familieleden en geliefden van gebruikers helpen, dankzij de nieuwe Alexa Together-functie. Eigenaren kunnen Alexa Together gebruiken om schema's en waarschuwingen voor zorgverleners in te stellen of Astro gebruiken om in te checken bij familieleden. Het geeft ook 24/7 toegang tot Urgent Response, een professionele hulplijn voor noodgevallen.

Maar het prijskaartje van de Astro kan hoog zijn voor wat het doet.

"Uiteindelijk lijkt zelfs de beste consumentenbescherming niet genoeg te doen om Astro's prijskaartje van $ 999 te rechtvaardigen," zei Swigart. "Dus, in ieder geval in zijn eerste iteratie, is het onwaarschijnlijk dat het de meeste huisgasten binnenkort zal stalken."

Zelfs als het werkt zoals ontworpen, is Astro's vermeende Sentry-modus… griezelig om mensen te volgen en op te nemen die het niet herkent.

Robo Invader?

De Astro kan ook een voortschrijdende inbreuk op de privacy zijn.

"Zelfs als het werkt zoals het is ontworpen, is Astro's vermeende Sentry-modus… griezelig om mensen te volgen en op te nemen die het niet herkent," zei Swigart.

"Ik kan bijvoorbeeld niet veel scenario's bedenken waarin ik thuisbewaking heb gewenst, maar ik weet zeker dat disfunctionele gezinsdynamiek het goed kan gebruiken."

Astro is ontworpen om informatie te verzamelen over zijn huiseigenaren, vloerkaarten en objecten, vertelde software-ingenieur Perry Zheng aan Lifewire in een e-mailinterview. De bot "kan een verzameling van uitgebreide gegevens maken om de beste plek voor het scannen te krijgen. Wanneer hij een persoon niet herkent, gaat hij in de 'Sentry'-modus en volgt de persoon overal."

"Astro kan ook een punt van zorg zijn, aangezien hackers het kunnen gebruiken voor zijn camera en microfoon, wat een grote zorg kan zijn voor Amazon", voegde Zheng eraan toe.

Image
Image

Swigart zegt ook dat de Astro een gegevensbeveiligingsrisico kan zijn voor gebruikers. "Als het gehackt wordt, heb je een mobiele vreemdeling in huis", voegde hij eraan toe.

Niet iedereen is het ermee eens dat de Astro privacygrenzen verlegt.

"Als je je zorgen maakt over een robot die je huis in kaart brengt, hoeveel van jullie hebben een Roomba?" cybersecurity-expert Steve Tcherchian vertelde Lifewire in een e-mailinterview. "We hebben allemaal al webcams overal in huis, dus onze privélevens streamen al naar de cloud. We zijn allemaal voor alles afhankelijk van Amazon. Alexa iemand? Bezos weet zelfs welke kleur sokken je draagt."

Aanbevolen: