Samsung onthult nieuwe AI-aangedreven robotstofzuiger

Inhoudsopgave:

Samsung onthult nieuwe AI-aangedreven robotstofzuiger
Samsung onthult nieuwe AI-aangedreven robotstofzuiger
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Samsung's nieuwe JetBot 90 AI+ robotstofzuiger gebruikt lidar en kunstmatige intelligentie om zichzelf door je huis te navigeren.
  • De JetBot kan ook een oogje houden op uw huisdieren en het verzamelde afval legen.
  • Samsung's Bot Handy is een andere robot die in ontwikkeling is om te helpen bij het doen van klusjes in huis.
Image
Image

Samsung's nieuwe robotstofzuiger gebruikt lidar en kunstmatige intelligentie om als een kiemfobe Tesla door je huis te navigeren.

De JetBot 90 AI+, onthuld op de Consumer Electronics Show maandag, kan automatisch zijn vuilnisbak legen en zelfs huisdieren in de gaten houden. De bot gebruikt een algoritme voor objectherkenning om te proberen objecten te identificeren en de veiligste, meest efficiënte route in kaart te brengen. De stofzuiger is een van de vele slimme apparaten voor thuisgebruik die Samsung tijdens de show van vandaag heeft onthuld.

AI gaat "over persoonlijker en voorspellender zijn", zei Sebastian Seung, het hoofd van Samsung Research, tijdens de virtuele persconferentie van maandag. "Het gaat erom u elke dag te laten profiteren door een kernonderdeel te zijn van de producten en diensten waarvan u geniet. AI is een transformerende technologie. Als AI erbij betrokken is, creëert het iets geheel nieuws."

Zelfrijdende autotechniek komt naar uw stofzuiger

Om door je huis te navigeren, gebruikt de JetBot hetzelfde type lasergebaseerde lidar als op sommige zelfnavigerende auto's. Het wordt ook geleverd met een videocamera. Wanneer het klaar is met schoonmaken, gaat de JetBot automatisch terug naar zijn thuisbasis, waar het het vuil, stof en haar dat het heeft verzameld in een zak leegt.

Terwijl Samsung de zelfnavigatiemogelijkheden van de JetBot aanprijst, kun je de JetBot 90 AI ook vanaf je telefoon besturen. Met een app kun je de bot vertellen dat hij weg moet blijven van gebieden waar je hem niet wilt opruimen. De JetBot kan ook worden aangesloten op een camera om je huisdieren in de gaten te houden en ze op te ruimen als ze een rommeltje maken.

Image
Image

Bij de introductie van de producten erkende Samsung de effecten van de pandemie die opdoemt tijdens de technische conferentie. "Onze wereld ziet er anders uit, en velen van jullie zijn geconfronteerd met een nieuwe realiteit - een waar, onder andere, je huis een grotere betekenis heeft gekregen," zei Seung.

"Onze innovaties zijn ontworpen om persoonlijkere en intuïtievere ervaringen te bieden die uw persoonlijkheid uitdrukken. We werken er hard aan om u innovatie van de volgende generatie te bieden, met AI als de belangrijkste factor, voor uw betere toekomst."

Bot Handy kan je vaatwasser uitladen

Seung sprak ook over Samsung's Bot Handy, in ontwikkeling om te helpen bij het doen van klusjes in huis. De bot heeft een uitschuifbare grijparm om de vaatwasser te vullen, de tafel te dekken en drankjes in te schenken. Camera's op het hoofd en de arm van de bot werken synchroon met AI om objecten van verschillende groottes, vormen en gewichten te identificeren. Bot Handy zou kunnen bepalen waar voorwerpen van gemaakt zijn en de juiste hoeveelheid kracht gebruiken om ze op te pakken.

Er is nog geen releasedatum voor de Bot Handy, maar Seung zei dat de JetBot in de eerste helft van dit jaar beschikbaar zou moeten zijn in de VS.

Samsung kondigde maandag ook aan dat er een nieuwe kookfunctie beschikbaar zou zijn in de app die zijn slimme apparaten bestuurt. SmartThings Cooking beveelt recepten aan die passen bij uw smaak en dieetbeperkingen, en stelt vervolgens wekelijkse ma altijdplannen samen.

Het gaat erom u elke dag te laten profiteren door een kernonderdeel te zijn van de producten en diensten waarvan u geniet.

Terwijl je aan het koken bent, stuurt het receptinstructies rechtstreeks naar gesynchroniseerde Samsung-kookapparaten. Het bedrijf beweert dat de app boodschappen zal bestellen en dat de Front Control Slide-in Range automatisch kan voorverwarmen, terwijl SmartThings Cooking je door de ma altijdbereiding leidt.

"Gezinnen over de hele wereld omarmden slimmer koken en gestroomlijnde ma altijdplanning met Samsung's Family Hub", zei John Herrington, senior vice-president en algemeen manager van huishoudelijke apparaten, in een persbericht.

"We zijn er trots op dat we deze functies kunnen aanbieden aan meer dan 33 miljoen mensen die de SmartThings-app gebruiken - en we hopen degenen die koken en experimenteren meer dan ooit te inspireren."

Met zoveel mensen die thuis blijven tijdens de pandemie van het coronavirus, is het geweldig om te zien dat er meer robots komen om te helpen met de klusjes. Ik kan niet wachten tot de Bot Handy mijn vaatwasser uitlaadt.

Aanbevolen: