Een Jump Starter, Jump Box of Acculader kiezen

Inhoudsopgave:

Een Jump Starter, Jump Box of Acculader kiezen
Een Jump Starter, Jump Box of Acculader kiezen
Anonim

De twee belangrijkste soorten jumpstarters zijn op zichzelf staande jumpboxen en plug-in-eenheden. Jumpboxen zijn verzegelde, onderhoudsvrije batterijen waaraan startkabels zijn bevestigd. Plug-in units zijn acculaders die in staat zijn om de enorme stroomstoot te leveren die een startmotor trekt wanneer hij de motor laat draaien, ervan uitgaande dat je in de buurt van een stopcontact bent om hem aan te sluiten.

Als u uw auto thuis alleen maar hoeft te starten, dan is een plug-in oplader/jumpstarter een goede keuze. Kijk anders naar op zichzelf staande springboxen.

Plug-In Jump Starters en opladers

De meeste druppelladers leveren tussen de 2 en 10 ampère en hebben meerdere instellingen. Het is doorgaans beter voor de levensduur van de batterij om een deel of het geheel van de lading langzaam te leveren via een lagere stroomsterkte, maar het is niet altijd handig om te wachten tot een druppellader van 2 ampère zijn werk doet.

Sommige acculaders hebben een Start-instelling die een hogere stroomsterkte levert. Afhankelijk van hoe leeg de accu is, kunt u mogelijk de oplader inschakelen, de instelling Start selecteren en de motor onmiddellijk starten.

Image
Image

Het belangrijkste voordeel van het kopen van een plug-in jumpstarter/acculader is het oplaadgedeelte van de vergelijking. Hoewel de directe start die je krijgt via de Start-instelling van sommige opladers of een springkasteel handig is, is het niet geweldig voor je oplaadsysteem.

Omdat moderne dynamo's niet zijn ontworpen om volledig lege batterijen op te laden, kan het dwingen om dit te doen de effectieve levensduur verkorten. Als u een oplader bij de hand heeft en u kunt een tijdje wachten totdat deze zijn werk doet, kan wachten u later een dure reparatierekening voor de dynamo besparen.

Het belangrijkste nadeel van plug-in-eenheden is dat ze moeten worden aangesloten. Hoewel sommige plug-in starters/opladers klein en draagbaar zijn, werken ze niet als u geen stopcontact kunt vinden ze binnen.

Als u besluit een plug-in-eenheid te kopen, zoek er dan een met functies zoals:

  • Meerdere oplaadmodi (bijvoorbeeld 6V of 12V)
  • Meerdere stroomsterkte-instellingen (bijvoorbeeld 2/10/75A)
  • Float charge optie

Draagbare Jump Boxen en Power Packs

Het andere type jumpstarter wordt meestal een springdoos genoemd omdat het in feite een batterij in een doos is. Een typische springkast bestaat uit een verzegelde, onderhoudsvrije batterij die permanent is bevestigd aan een set zware startkabels. Het geheel zit in een handige (meestal geblazen plastic) verpakking.

In tegenstelling tot plug-in-eenheden, kunnen springboxen een lege batterij niet opladen. Ze zijn echter draagbaar en kunnen de nodige stroomsterkte leveren om een auto met een volledig lege batterij te starten. Dat maakt een jumpbox de beste keuze voor iedereen die zijn auto buitenshuis moet starten. Zolang je een apparaat kiest met een batterij die groot genoeg is en je hem opgeladen houdt, kun je hem in je kofferbak meenemen en hoef je je nooit zorgen te maken dat je gestrand raakt met een lege batterij.

Het nadeel van het gebruik van een springkast is dat rondrijden met een lege accu niet goed is voor de dynamo. Als u er een gewoonte van maakt om met een springkast over een lege accu te springen en vervolgens door de stad te rijden, kunt u de levensduur van de dynamo kunstmatig verkorten. Het probleem is dat moderne dynamo's een 12V-ingang van de batterij nodig hebben om goed te kunnen functioneren, en een lege batterij kan dat niet bieden. Bovendien kost het meer werk om een lege batterij op te laden dan om een lading te behouden, en dynamo's zijn alleen ontworpen met het oog op het onderhouden van de lading.

Dat gezegd hebbende, een goede springkast kan levensreddend zijn en je kunt de potentiële schade aan de dynamo verminderen door zo min mogelijk met een lege batterij rond te rijden. Als je een acculader in huis hebt, gebruik deze dan zo snel mogelijk. Als dat niet het geval is, schakel dan de hulp in van een vriend of buurman of laat uw auto achter bij een monteur om de accu op te laden.

Als je niet zeker weet waarom het in de eerste plaats is uitgevallen, is een bezoek aan een monteur ook een goede gelegenheid om de laad- en elektrische systemen te laten controleren op problemen.

Top 3 draagbare jumpstarters

Draagbare Jump Box-functies

Als u besluit een draagbare jumpstarter te kopen, zijn enkele van de functies waar u op moet letten:

  • Interne batterij met hoge reservecapaciteit
  • Zware kabels en klemmen
  • Luchtcompressoren
  • Noodverlichting
  • Radio's
  • 12-volt accessoire-aansluitingen
  • Omvormers

Bottom Line

Aangezien plug-in-jumpstarters en draagbare apparaten elk hun sterke en zwakke punten hebben, wil je er misschien wel een aanschaffen. Als je er maar één kunt betalen, is een draagbare eenheid waarschijnlijk de beste keuze, omdat je hem overal kunt gebruiken. Als u echter een draagbare eenheid koppelt aan een plug-in oplader/jumpstarter, betekent dit dat u de batterij kunt opladen wanneer u thuiskomt, wat u in de toekomst geld en kopzorgen kan besparen.

Je eigen springkast maken

Omdat een springkast in feite een verzegelde loodzuurbatterij is met ingebouwde startkabels, is het technisch mogelijk om er zelf een te maken. Het kopen van een springkast is echter meestal goedkoper dan er een te bouwen. Sommige reparatiebedrijven bouwen springkasten door verschillende batterijen aan een steekwagen te binden, ze parallel te bedraden met zware kabels en een paar goede startkabels aan te sluiten. Deze opstelling biedt een hoop reservecapaciteit, maar is niet draagbaar.

Als u uw eigen springkast wilt maken, is de beste en veiligste manier om een verzegelde, onderhoudsvrije batterij te verkrijgen met hoge startversterkers (CA) en koude startversterkers (CCA), naast een accubak groot genoeg om erin te passen. De accubak is een belangrijk onderdeel van de vergelijking; hoewel verzegelde loodzuuraccu's meestal niet lekken als ze omvallen, kunnen ze wel lekken en dat doen ze vaak ook door ouderdom, overladen en andere factoren.

Het laatste dat je nodig hebt om je eigen DIY-jumpbox te maken, is een set startkabels. U hoeft ze niet permanent aan de accubak te bevestigen, maar u kunt dit wel doen als u dat wilt.

Aanbevolen: