Apple maakt het makkelijker om frauduleuze apps te melden

Apple maakt het makkelijker om frauduleuze apps te melden
Apple maakt het makkelijker om frauduleuze apps te melden
Anonim

Het lijkt erop dat Apple gebruikers eindelijk verdachte apps en oplichting in de App Store gaat laten melden.

Zoals The Verge meldde, hebben zowel @mazkewich als de titelloze App Store-recensent @keleftheriou de terugkeer van de functie 'Een probleem melden' in de App Store opgemerkt. Het is een functie die, zoals @keleftheriou opmerkt, eerder werd verwijderd om naar verluidt "… papieren sporen en aansprakelijkheid te vermijden." Maar het komt eindelijk terug.

Image
Image

De herrezen optie zou in de App Store-vermelding van een app moeten verschijnen, onderaan, onder 'Privacybeleid'. The Verge herinnert zich dat als je erop tikte om de App Store te verlaten en je naar een aparte website te sturen om eventuele problemen te melden. En als je een scam wilde melden (wat Apple een "kwaliteitsprobleem" noemde), moest je de betreffende app al gekocht hebben.

Als je nu op de optie tikt, wordt je nog steeds doorverwezen naar een andere website en moet je jezelf verifiëren met je Apple ID-toegangscode. Van daaruit kunt u verschillende problemen selecteren in een vervolgkeuzemenu, waaronder het aanvragen van een terugbetaling en het melden van oplichting/fraude.

De functie "Een probleem melden" is voorlopig beperkt tot de VS (mogelijk ook beperkt tot iOS 15), aangezien verschillende gebruikers in andere landen de afwezigheid ervan in hun App Store hebben opgemerkt. Het wordt ook alleen weergegeven voor apps die je hebt geïnstalleerd (gratis of betaald), dus als je een app twijfelt, moet je deze downloaden voordat je probeert deze te melden.

Tot nu toe heeft Apple niet aangegeven wanneer de functie terugkeert naar andere regio's.

Aanbevolen: