De 9 beste e-readers van 2022

Inhoudsopgave:

De 9 beste e-readers van 2022
De 9 beste e-readers van 2022
Anonim

Met de beste e-readers kun je elk boek in je verzameling gemakkelijk bekijken. E-readers vereenvoudigen romans. Met een e-reader hoef je nooit meer te raden op welke pagina je zit! U kunt ook al uw boeken in één compact apparaat bewaren, in elk type lichtomgeving lezen en meer! E-readers zijn ook een geweldige optie voor kinderen om te ontdekken.

Je weet dat je een e-reader van gunstige kwaliteit hebt als er een enorme hoeveelheid opslagruimte beschikbaar is en een lange batterijduur. Onze beste keuze is de Amazon Kindle 2019. Deze lichtgewicht Kindle is betaalbaar, levert 8 GB opslagruimte en heeft een batterij die even leeg is. Het is een perfect model om onderweg of thuis te lezen. Het bezit van een van de beste e-readers is een must voor elke enthousiaste lezer.

Beste algemeen: Amazon Kindle (2019)

Image
Image

De Amazon Kindle is een kracht geworden op het gebied van draagbare elektronica, niet omdat hij zo flitsend is als een iPad of de veelzijdigheid van een vlaggenschip-smartphone. Het claimt marktaandeel omdat het scherm heel dicht in de buurt komt van hoe het is om een echt boek te lezen.

Ten eerste heeft Amazon een gloednieuw voorlicht toegevoegd waarmee je in het donker kunt lezen, iets dat voorheen alleen beschikbaar was op de duurdere Kindle Paperwhite. Je krijgt ook een behoorlijk scherpe resolutie van 167 PPI, dus je kunt niet alleen in het donker lezen, maar het lijkt ook heel dicht bij woorden op een echte pagina.

Er is 8 GB opslagruimte ingebouwd, genoeg voor duizenden boeken. Het maakt verbinding via Wi-Fi en biedt zelfs Bluetooth-connectiviteit, zodat u zowel naar audioboeken kunt luisteren als lezen. De batterij is groot genoeg om ongeveer vier weken leestijd te bieden, afhankelijk van zaken als licht gebruik en hoe lang je daadwerkelijk aan het lezen bent in een bepaalde sessie. En met een dikte van slechts 0,34 inch, een gewicht van slechts 6,1 gram, en voor een zeer betaalbare prijs, is hij uiterst draagbaar, perfect om in je strand- of reistas te gooien.

Image
Image

"We waren vooral enthousiast over de Kindle Store-applicatie, aangezien duizenden boeken binnen handbereik zijn om te lezen, en door op de aankoopknop te tikken, kan het boek worden gedownload en kan het in slechts twee minuten worden gelezen." - Rebecca Isaacs, producttester

Beste waterdichte: Amazon Kindle Paperwhite 2018

Image
Image

Sinds Amazon in 2012 voor het eerst de Kindle Paperwhite introduceerde, heeft het een speciaal plekje in ons hart. Het verbeterde de leesbaarheid en veelzijdigheid van de originele Kindle radicaal met een verbeterd scherm en achtergrondverlichting. De nieuwste Kindle Paperwhite gaat verder in de traditie van de eerste Paperwhite met een nieuwe ronde van updates. Dit model heeft een 6-inch, niet-verblindend scherm met vijf led-lampjes achter het scherm, zodat je het overal kunt lezen. Het is ook super draagbaar met slechts 6,4 gram en (eindelijk) waterdicht, met een IPX8-classificatie. Dat betekent dat u op het strand of bij het zwembad kunt lezen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over waterschade.

De Kindle Paperwhite wordt geleverd met een paar configuratie-opties. Je moet kiezen tussen 8 GB of 32 GB opslagruimte, afhankelijk van hoeveel boeken, tijdschriften, strips en audioboeken je moet opslaan. Ten tweede moet u kiezen tussen alleen Wi-Fi-connectiviteit of Wi-Fi en gratis mobiele connectiviteit van AT&T. De meeste mensen zullen het prima vinden met alleen wifi, maar zware lezers geven misschien de voorkeur aan de mogelijkheid om onderweg meer boeken te krijgen. Ten slotte moet u kiezen of u advertenties op uw apparaat wilt ontvangen of geen advertenties. (Amazon noemt advertenties 'Speciale aanbiedingen'.) Als u advertentievrij gaat, kost het u $ 20 meer.

Image
Image

"Het is echt innovatief dat Amazon een waterdicht apparaat heeft gemaakt, maar we raden niet aan om het lang onder water te laten staan, laat staan de 60 minuten limiet die Amazon aanbeveelt." - Rebecca Isaacs, producttester

Beste voor audioboeken: Amazon Fire HD 8 Tablet

Image
Image

Als je het beste van de eBook- en tabletwereld wilt, wordt het moeilijk om de Amazon Fire HD 8 te verslaan. Met meer dan miljoenen eBooks kosten individuele Kindle-titels slechts $ 2,99 per maand, maar dat kan meld u ook aan voor Amazon's Kindle Unlimited-abonnement voor $ 9,99 per maand om te lezen wat u maar wilt, zolang u uw abonnement verlengt.

Als het gaat om lezen op de Fire HD 8, heeft Amazon zijn best gedaan om een comfortabele schermervaring te creëren. De tablet heeft een gespecialiseerde Blue Shade-functie voor optimalisatie van de achtergrondverlichting die zorgt voor een aangename leeservaring 's nachts die de ogen niet vermoeit. En als je het lezen beu bent, kun je direct overschakelen naar de luistermodus. Vraag Alexa gewoon om hardop voor te lezen en het zal het overnemen. Met dubbele luidsprekers in stereomodus, aangedreven door Dolby Atmos, klinken boeken luid en duidelijk.

Als je helemaal klaar bent met boeken, is er zoveel meer dat de Fire HD 8 kan doen. Stream miljoenen tv-programma's of films met Netflix, HBO of andere favoriete services. De Amazon App Store biedt honderdduizenden apps, waaronder sport, nieuws, games, weer en productiviteit voor elk soort inhoud dat je maar wilt.

Image
Image

"Navigeren door de menu's van de Fire HD 8 is vooral leuk, maar multitasken wordt problematisch als je gewend bent aan de snelheid en vloeiendheid van een iPad. " - Jordan Oloman, Product Tester

Beste uitgave: Amazon Kindle Oasis 2019

Image
Image

De Amazon Kindle Oasis 2019 wil de meest geavanceerde "domme" elektronica zijn die je kunt vinden. In plaats van te proberen te concurreren in een druk veld van multitasking slimme apparaten, helpt het je in plaats daarvan los te koppelen van technologie door toegang te bieden tot miljoenen boeken in een verbazingwekkend boekachtig pakket.

Voortzetting van dezelfde trend die Kindles al een tijdje volgen, de 2019 Oasis, met opslag van 8 GB of 32 GB, heeft tot doel het gevoel van het lezen van een fysieke tekst na te bootsen met een comfortabel, ergonomisch ontwerp, knoppen voor het omslaan van pagina's, en nieuwe e-inkttechnologie. De schaduw van het 7-inch, 300 PPI Paperwhite-scherm is instelbaar voor alle lichtomstandigheden. De nachtmodus kleurt het scherm automatisch oranje om middernacht te lezen. De waterdichte IPX8-classificatie betekent dat hij een lekkage in het bad of het zwembad kan overleven, en u kunt genieten van Audible-boeken door te streamen via Bluetooth-apparaten.

"De uitstekende bouwkwaliteit, functieset en materialen zijn het geld waard, en daarom is het onze beste uitgave." - Sandra Stafford, producttester

Image
Image

Beste Amazon-tablet: Amazon Fire 7-tablet

Image
Image

Amazon's Fire 7 is zoveel meer dan alleen een e-reader - het is ook een volwaardige tablet uitgerust met Alexa. Hoewel je misschien niet al zijn toeters en bellen nodig hebt, zijn er tal van functies die dit apparaat aantrekkelijk maken voor enthousiaste lezers.

Ten eerste heeft het prachtige 7-inch, 1024 x 600 IPS-scherm een hoog contrast, levendige kleuren en scherpe tekst om urenlang lezen comfortabel en plezierig te maken. Ten tweede heeft het een batterijduur van acht uur, dus je hoeft niet tussen de hoofdstukken door op te laden. Ten derde heeft het Fire OS een exclusieve Blue Shade-functie die automatisch de achtergrondverlichting optimaliseert voor een betere leeservaring bij weinig licht. En last but not least, de gezinsbibliotheek koppelt uw Amazon-account aan dat van uw familieleden, zodat u gemakkelijk boeken kunt delen.

Als je een on-the-go lezer bent die niet aarzelt om je e-reader in je tas te gooien, zul je ook genieten van het feit dat de Fire 7 zeer duurzaam is.(Het werd beoordeeld als twee keer zo duurzaam dan de iPad mini 4, om nog maar te zwijgen van het feit dat het ook goedkoper is!) Voor $ 30 meer kun je upgraden naar de 8-inch Fire-tablet, waarmee je een groter leesscherm en vier uur meer krijgt van de batterijduur, maar we vinden dat deze 7-incher een goede balans is tussen functionaliteit en draagbaarheid.

Beste ontwerp: Kobo Libra H20

Image
Image

We houden van de Kobo Libra H20 vanwege zijn unieke, asymmetrische ontwerp, dat zowel liggend als verticaal kan worden gebruikt. Het is een hoogwaardige, gebruiksvriendelijke e-reader met zowel vorm als functie. Gebruikers zullen de knoppen voor het omslaan van pagina's, het display met hoge resolutie en de keuze uit een zwart of wit kleurenschema waarderen. Pagina's worden snel omgeslagen en de interface is gemakkelijk te leren en te gebruiken. Net als alle Kobo-tablets heb je toegang tot OverDrive, zodat je e-boeken kunt lenen van je deelnemende bibliotheek.

Met een iets grotere schermgrootte van 7 , gebruikt hij Kobo's Comfortlight PRO om zich aan alle lichtomstandigheden aan te passen, schittering te verminderen en is ontworpen om je circadiane ritme niet te verstoren. Het is ook waterdicht, geclassificeerd tot IPX8, waardoor het handig is voor het zwembad, bad of strand. Wi-Fi is ook ingebouwd, hoewel Bluetooth ontbreekt, is 8 GB aan opslagruimte voldoende om bijna 3.000 e-boeken op te slaan. Voor iets anders, of als je graag leest in liggende modus, overweeg dan de Libra H20.

"Het omslaan van pagina's gaat snel en gemakkelijk met een aanraking of veegactie, en er is ook de mogelijkheid om te navigeren met behulp van de leesknoppen aan de linkerrand van het apparaat." - Yoona Wagener, producttester

Image
Image

Beste waarde: Kobo Clara HD

Image
Image

De indrukwekkende Kobo-e-readers geven Kindle een run voor hun geld - we houden van de Clara HD vanwege zijn betaalbare prijs, hoogwaardige constructie en geweldige verlichting. Het Comfortlight PRO-verlichtingssysteem van de Clara HD maakt gebruik van acht witte LED-lampjes en zeven oranje lampjes, die werken om de perfecte verlichting te creëren, gebaseerd op het tijdstip van de dag. Het 6-inch scherm met hoge resolutie is ook 's nachts of bij weinig licht gemakkelijk te lezen, dankzij Comfortlight PRO.

Als je een frequente bibliotheekgebruiker bent, zijn alle Kobo-e-readers geweldige keuzes voor jou. Ze hebben ingebouwde toegang tot OverDrive. Zolang uw bibliotheek dat systeem gebruikt, kunt u inloggen op uw account en boeken lenen om op uw tablet te lezen, net als bij de plaatselijke bibliotheek. Frequente lezers zullen dit geweldig vinden, en het bespaart geld door voortdurend nieuwe titels te kopen.

Hoewel het apparaat enigszins in de steek wordt gelaten door zijn gebrek aan waterdichtheid en incompatibiliteit met audioboeken, is de Clara HD over het algemeen een topkeuze en een geweldig alternatief voor de belangrijkste concurrenten in het veld.

"Ik waardeerde de functie Natuurlijk licht. Het introduceert blauw licht gedurende de dag wanneer je het nodig hebt en vermindert dan geleidelijk de hoeveelheid om je te helpen ontspannen. " - Yoona Wagener, Product Tester

Image
Image

Beste e-reader voor groot scherm: Kobo Forma

Image
Image

De Kobo Forma maakt indruk met zijn grote, ruime scherm en biedt 8” leesplezier. Als je bent afgeschrikt om een e-reader te proberen op basis van schermgrootte, overweeg dan de Forma. Het is ook waterdicht, een handige functie, en is comfortabel om vast te houden en te lezen, dankzij het heldere en levendige scherm. Net als de Libra H20 kan hij worden gebruikt in de liggende of staande modus.

De Forma is Kobo's premium e-reader, ontworpen om te concurreren met de Kindle Oasis. Hoewel het de duurste van Kobo's producten is, is de Forma een topkeuze vanwege zijn grote scherm, samen met toegang tot OverDrive en Pocket, waarmee je artikelen kunt opslaan om later te lezen.

Omgevingslicht of weinig licht is geen probleem, dankzij de automatische lichtaanpassingen van de Comfortlight PRO. Hoewel het jammer is dat de Forma niet geschikt is voor audioboeken, als je deze functie niet nodig hebt, is het een geweldige premium e-reader die de hogere prijs waard is.

"Vanwege het royale scherm had ik geen probleem met de lettergrootte, maar toegang tot de voorkeuren voor letterstijl, grootte en marge en spatiëring is eenvoudig vanuit het leesmenu." - Yoona Wagener, producttester

Image
Image

Beste voor kinderen: Amazon Fire HD 8 Kids Edition

Image
Image

Op het gebied van e-readers die speciaal voor kinderen zijn bedoeld, is er niet veel om uit te kiezen - speciale e-readers worden over het algemeen gemaakt met het oog op een volwassen publiek. Gelukkig is de Amazon Fire HD 8 Kids Edition technisch gezien een tablet, maar hij is zo veelzijdig dat hij ook een geweldige e-reader voor kinderen is.

In de kern is de Fire HD 8 Kids Edition een standaard Fire HD-tablet met een 8-inch scherm, 32 GB interne opslag, een 1,3 GHz quad-coreprocessor en 1,5 GB RAM. De batterij gaat tot 10 uur mee op een enkele lading, dus hij kan een hele dag (of twee!) doorkomen zonder dat de stekker in het stopcontact zit. Maar dit model voegt een paar functies toe die speciaal voor kinderen zijn, waaronder een blauwe of roze "kid-proof" hoes die het beschermt tegen vallen en een garantie van twee jaar dat het zal overleven, wat je kinderen ook doen om het te doen. Deze tablet wordt ook geleverd met een gratis jaar Amazon FreeTime Unlimited, waarmee je via Amazon toegang hebt tot duizenden kindvriendelijke boeken, films en tv-programma's. FreeTime Unlimited geeft kinderen ook de mogelijkheid om naar Audible-audioboeken te luisteren, zoals Beauty and the Beast, The Snow Queen, Peter Pan en meer.

Het idee van een e-reader kan aantrekkelijk zijn als je geld wilt besparen in de boekhandel, maar wees voorzichtig - e-boeken kunnen qua kosten vergelijkbaar zijn met paperbacks of hardcovers, vooral als het nieuwe uitgaven zijn van populaire auteurs, studieboeken of veelgevraagde romans. Let bij het selecteren van een e-reader op aan welke e-boekleverancier deze is gekoppeld. Merk ook op of de e-reader is ingeschakeld voor toegang tot OverDrive, waarmee u boeken en audioboeken kunt uitchecken vanuit uw lokale bibliotheekaccount. Het selecteren van een e-reader die werkt met OverDrive is een fantastische manier om geld te besparen bij het kopen van nieuwe e-boeken, erg handig voor enthousiaste lezers.

Waar u op moet letten bij een e-reader

Schermtype

Veel e-readers, waaronder Amazon's Kindles, gebruiken een technologie genaamd E-Ink Carta om papier na te bootsen en je ogen niet te beschadigen op dezelfde manier als een LED- of LCD-scherm. Voor enthousiaste lezers is dit zeker de juiste keuze. Als u echter in korte spurts leest, is een IPS-scherm (wat gebruikelijk is op de meeste tablets) een andere optie. Zorg er wel voor dat u de Blue Shade-functie inschakelt die de achtergrondverlichting optimaliseert voor een betere leeservaring bij weinig licht.

Batterijlevensduur

Over het algemeen hebben e-readers een geweldige batterijduur. Omdat de schermen aanzienlijk minder stroom verbruiken dan smartphones of tablets, kunnen ze dagen of zelfs weken zonder opladen. Sommige Kindles claimen maar liefst acht weken leestijd (op 30 minuten lezen per dag), dus als je vergeetachtig bent als het gaat om opladen, ben je klaar.

Duurzaamheid

Van plan om op het strand te lezen? U wilt een e-reader die vloed kan overleven. Sommige apparaten zijn ontworpen om waterdicht te zijn en hebben een IPX8-classificatie, wat betekent dat ze tot 60 minuten in een diepte van maximaal één meter kunnen zwemmen.

Aanbevolen: