De schermen van CES

Inhoudsopgave:

De schermen van CES
De schermen van CES
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Alles heeft een scherm in 2021; zelfs je koelkast.
  • Het meest gimmicky-maar-indrukwekkende scherm tot nu toe is LG's buigzame scherm/luidsprekerhybride.
  • 34-inch wordt tegenwoordig als 'klein' beschouwd.
Image
Image

Als je CES persoonlijk bezoekt, is er altijd ergens een gigantisch tv-scherm met een ongelooflijk hoge resolutie, en het is altijd indrukwekkend.

Dit jaar is CES online en is er geen gigantisch scherm te zien. Maar er zijn nog steeds tal van rare schermen, van LG's "kleinste" OLED tot het 55-inch dashboardvormige "hyperscreen" van Mercedes. Laten we eens kijken naar de schermen van CES.

Als je aan schermen denkt, zijn auto's misschien niet de eerste plek waar je kijkt. CES heeft altijd een enorm auto-onderdeel gehad en dit jaar hebben we een geweldige cross-over tussen auto's en schermen. Cadillac heeft een 33-inch display achter het stuur van zijn Lyriq EV geplaatst en Mercedes is erin geslaagd een 55-inch monster in te persen.

Nu, zoals vrijwel elk ander consumentengadget, van magnetrons tot camera's, worden deze auto's bediend via aanraakschermen. Voorbij zijn de gemakkelijk te onthouden knoppen en wijzerplaten van vroeger - knoppen die kunnen worden geklikt en gedraaid zonder te kijken. In plaats daarvan moet je wegkijken van de weg om een zinloze functie te activeren, terwijl een afgeleid kind ongezien voor je uit stapt.

Toch hebben ze tenminste coole namen. Mercedes' heet MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Eigenlijk wordt het scherm van Mercedes ook wel 'Hyperscreen' genoemd, terwijl dat van Cadillac geen naam heeft. Het claimt echter "de hoogste pixeldichtheid die momenteel beschikbaar is in de auto-industrie", en kan meer dan een miljard kleuren weergeven. Dat zou alle voetgangers die je raakt geruststellen terwijl je je erover verwondert.

LG's Bendy TV

Hier is nog een geweldig idee: een buigzame televisie. De knap genaamde Bendable Cinematic Sound OLED van LG begint als een gewone 48-inch tv en kan zich om de gebruiker heen buigen wanneer ze games spelen. En als dat geen indruk op je maakt, dan zal dit: in plaats van ingebouwde luidsprekers, het scherm de luidspreker zijn. Het paneel trilt om geluid te creëren.

Image
Image

Je vraagt je af of dit trillende scherm ook perfect de manier kan simuleren waarop je oogballen trillen wanneer je met 100 mph over een gebarsten blacktop ratelt, wat perfect klinkt voor een racegame.

Het Mandalorian-scherm

Een echt indrukwekkend scherm op CES is het Crystal LED-display, zoals gebruikt in Disney's uitstekende Star Wars-spin-off, The Mandalorian (wat ondanks zijn naam geen show is over een wezen dat half mens en half DeLorean-auto is). De set van de Mandalorian gebruikt een gigantische cirkel van deze gebogen schermen met hoge resolutie om de verschillende buitenaardse omgevingen in de show te tonen. Het is als een mooie versie van de achterprojectietruc die in oude films wordt gebruikt, alleen ziet het er ongelooflijk uit.

Image
Image

Het andere leuke is dat, omdat de displays bijna de hele set om de set heen lopen, de personages perfect worden verlicht door hun omgeving. Er is geen dure en trage postproductie nodig om belichting toe te voegen, omdat het allemaal tijdens het filmen wordt gedaan. Dit maakt het maken van overtuigende virtuele sets veel gemakkelijker en goedkoper, en de acteurs hebben iets om mee om te gaan.

Het doorzichtige koelkastscherm

Wat dacht je van een koelkast met een gigantisch scherm in de deur? Nou, het is meer een raam dan een scherm, maar het reageert nog steeds op aanraking: twee scherpe tikken op de deur verlichten het interieur van de koelkast, zodat je kunt zien wat erin zit zonder de deur te openen. En als je hem toch wilt openen, kun je de koelkast vragen dat voor je te doen. Ja, de InstaView-koelkast van LG 2021 is spraakgestuurd en als je hem vertelt de deur te openen, doet hij dat. Je moet nog steeds naar binnen reiken om je eten / drinken naar keuze te pakken, maar toch. Iedereen is het beu om koelkastdeuren te openen, toch?

Image
Image

Er zullen deze week zeker meer "uitstekende" schermen en schermen worden aangekondigd tijdens CES, maar als het geen buigzaam, omhullend scherm is dat je koelkast in de Mandaloriaanse set verandert, dan zijn we niet geïnteresseerd.

Aanbevolen: