Live streamen met YouTube Gaming

Inhoudsopgave:

Live streamen met YouTube Gaming
Live streamen met YouTube Gaming
Anonim

Gamestreaming is een van de snelst groeiende entertainmentgenres en YouTube Gaming maakt het makkelijker dan ooit om mee te doen aan de actie. Als je wilt overstappen van het uploaden van gamevideo's naar het daadwerkelijk live streamen van je eigen gameplay op YouTube, heb je alleen een degelijke computer en internetverbinding nodig, een geverifieerd YouTube-account en een gratis video-encoderprogramma dat compatibel is met YouTube.

Het instellen van het streamen van games op YouTube is een beetje ingewikkeld, maar je hoeft het hele proces maar één keer te doorlopen. Daarna kun je op elk moment met een druk op de knop beginnen met streamen.

We laten je twee methoden zien om games op YouTube te streamen, inclusief XSplit en OBS, en ook hoe je op elk moment kunt streamen zonder extra software.

Wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met YouTube-gamestreaming

YouTube maakt het extreem eenvoudig om je webcam live te streamen, maar het streamen van een game is iets ingewikkelder. Als je wilt streamen op YouTube Gaming, heb je het volgende nodig:

  • Een geverifieerd YouTube-account: Als je YouTube-account niet is geverifieerd, kun je niet streamen. Maak je geen zorgen, het verificatieproces is eenvoudig.
  • Een computer: je kunt een Windows-, Mac- of Linux-computer gebruiken om te streamen, en je kunt een desktop of een laptop gebruiken. Het belangrijkste is dat de computer krachtig genoeg moet zijn om video in re altime te coderen terwijl je ook een game speelt.
  • Breedbandinternet: uw internetverbinding moet voldoende upstream-bandbreedte hebben om high-definition video in re altime te uploaden.
  • Een encoderprogramma: dit programma neemt je gameplay op, codeert het in een formaat dat geschikt is voor streaming en uploadt het naar YouTube. Zonder coderingsprogramma kun je niet streamen op YouTube Gaming. Twee gratis opties zijn Open Broadcast Studio (OBS) en XSplit Broadcaster.

Als je met je kijkers wilt praten of live video van jezelf wilt toevoegen aan je games, heb je ook een headset of microfoon en een webcam nodig.

Hier kun je de OBS- en XSplit Broadcaster-encoders downloaden:

  • Download OBS voor Windows, MacOS en Linux
  • Download XSplit Broadcaster voor Windows

Hoe u uw YouTube-account kunt verifiëren

Voordat je live kunt streamen op YouTube, moet je je account verifiëren. Als je helemaal geen account hebt, moet je eerst naar de hoofdsite van YouTube gaan en op Aanmelden klikken. Aangezien je geen account hebt, moet je om te klikken op Een account aanmaken en volg de instructies.

Als je een YouTube-account hebt dat niet is geverifieerd, moet je dit verifiëren voordat je kunt streamen. Dit is een eenvoudig proces, maar je hebt een werkende telefoon nodig om het te voltooien.

Zo verifieer je je YouTube-account:

  1. Navigeer naar YouTube.com/verify.
  2. Selecteer uw land.
  3. Kies om een spraakbericht of sms-bericht te ontvangen.

    Image
    Image
  4. Voer uw telefoonnummer in en klik op Verzenden.

  5. Wacht op het spraak- of sms-bericht en voer de code in.

Hoe te streamen op YouTube Gaming

Zodra je een geverifieerd YouTube-account hebt, een degelijke computer en internetverbinding hebt en je encodersoftware hebt gedownload, ben je klaar om te beginnen met streamen op YouTube Gaming.

Zo stel je je YouTube Gaming-stream in:

  1. Navigeer naar YouTube.com/live_dashboard.

    Image
    Image

    Vroeger was er een gemakkelijke manier om toegang te krijgen tot dit configuratiescherm vanuit YouTube Gaming, maar die methode werd verwijderd toen YouTube Gaming werd teruggevouwen in YouTube. Maak een bladwijzer van uw Live Dashboard voor gemakkelijke toegang in de toekomst.

  2. Op je Creator Studio pagina, met Nu streamen geselecteerd in de Live Streaming sectie, scroll naar beneden.
  3. Voer in het gedeelte Basic Info een titel en beschrijving in voor je stream.

  4. Klik in het gedeelte Encoder Setup op Reveal.

    Image
    Image
  5. Schrijf de Streamnaam/sleutel op, die verschijnt als je op Reveal klikt. Je hebt dit nummer nodig als je bepaalde encoderprogramma's zoals OBS gebruikt.

    Laat niemand je streamsleutel zien. Als je je sleutel aan andere mensen onthult, kunnen ze je stream kapen.

  6. Zorg ervoor dat er Alle wijzigingen opgeslagen bovenaan de pagina staat, en je bent klaar om je encoder in te stellen.

Hoe te streamen op YouTube met XSplit Broadcaster

XSplit Broadcaster is een gratis streaming-encoder die beschikbaar is voor Windows. Sommige functies zijn vergrendeld achter een betaald abonnement, maar u kunt de basisstreamingfunctionaliteit gebruiken zonder iets te betalen. U moet zich wel aanmelden voor een XSplit-account wanneer u het programma installeert, maar u hoeft niet te betalen voor een abonnement. Als je de voorkeur geeft aan open source software die helemaal gratis is, sla deze sectie dan over en gebruik in plaats daarvan OBS.

De eerste stap bij het instellen van XSplit om je game te streamen, is ervoor zorgen dat het de juiste bron gebruikt. Je kunt het de specifieke game laten uitzenden die je wilt streamen, of een specifieke monitor laten uitzenden als je meerdere monitoren gebruikt.

XSplit Broadcaster instellen om een monitor uit te zenden:

  1. Klik op Bron toevoegen.

    Image
    Image
  2. Klik Schermopname.
  3. Klik Monitor vastleggen.
  4. Klik op de monitor die je wilt streamen.

    Image
    Image

Je kunt XSplit ook instellen om een specifieke game uit te zenden als de game momenteel actief is:

  1. Klik op Bron toevoegen.
  2. Klik Game capture.

    Image
    Image
  3. Klik op de game die je wilt uitzenden.

Met je bron geselecteerd, ben je bijna klaar om je uitzending te starten. Eerst moet je XSplit autoriseren om verbinding te maken met je YouTube-account:

  1. Klik op Broadcast.
  2. Klik YouTube Live - klik om te configureren.

    Image
    Image

Om XSplit met YouTube te laten werken, moet je je kanaal-ID invoeren:

  1. Navigeer naar youtube.com/account_advanced.
  2. Zoek waar het staat YouTube Channel ID.
  3. Kopieer de Kanaal-ID.
  4. Ga terug naar XSplit en plak uw ID in het Kanaal-ID-veld.

    Image
    Image
  5. Klik OK.

Je kunt de rest van de instellingen in dit menu met rust laten, en je stream zou prima moeten werken. Als u problemen ondervindt, zoals problemen met de videokwaliteit of vertraging, moet u deze instellingen aanpassen.

De volgende stap is om Google te laten weten dat XSplit in orde is om verbinding te maken met je YouTube-account:

  1. In het venster dat verschijnt, log je in op je YouTube-account.
  2. Voer uw tweefactorauthenticatiecode in als daarom wordt gevraagd.
  3. Lees het bericht, en als u akkoord gaat, klikt u op Toestaan.

    Image
    Image

    XSplit werkt niet als u niet op Toestaan klikt. Als u liever geen toegang geeft tot uw account, gebruik dan OBS.

Je bent er bijna. Je hoeft alleen nog maar je stream in te stellen en te beginnen met uitzenden:

  1. Klik op Broadcast.
  2. Click YouTube Live - uw gebruikersnaam.

    Image
    Image
  3. Het venster dat verschijnt, wordt automatisch gevuld met de streamnaam en beschrijving die je op YouTube hebt ingevoerd. Controleer of dit correct is en klik op Start Broadcast.

    Image
    Image

Op dit moment is je livestream beschikbaar op YouTube. U kunt zien dat XSplit uitzendt aan het Streaming Live-bericht bovenaan het venster. Als je dat bericht niet ziet, is je stream niet live.

Image
Image

Hoe te streamen op YouTube met OBS

OBS is open source software die volledig gratis te gebruiken is. Omdat het open source is, zijn mensen zelfs vrij om de code te nemen, te wijzigen en nieuwe versies beschikbaar te maken. Als je geld wilt verdienen met je livestreams, heeft Streamlabs een versie van OBS met veel functies om je daarbij te helpen. Als je net begint, werkt de basisversie van OBS ook prima.

In tegenstelling tot XSplit hoeft u zich niet aan te melden voor een account om OBS te gebruiken. Download het programma, installeer het en u bent klaar om het in te stellen.

De eerste stap is om het met YouTube te laten werken door op Instellingen te klikken.

Om OBS met YouTube in te stellen, heb je je Stream-sleutel nodig. Als je bent vergeten het te kopiëren of op te schrijven, ga dan terug naar je YouTube Creator Studio-pagina en haal het op voordat je verder gaat.

Zo stel je OBS in om met YouTube te werken:

  1. Met het Settings menu open, klik op Stream.

    Image
    Image
  2. Select Stream Type > Streaming Services.
  3. Select Service > YouTube/YouTube Gaming.
  4. Select Server > Primaire YouTube-opnameserver.
  5. Plak uw Stream key in het Stream key veld.

    Image
    Image

    Laat niemand je streamsleutel zien. Als iemand je streamsleutel krijgt, kunnen ze je stream kapen.

  6. Klik op OK.

OBS is nu klaar om uit te zenden naar YouTube, maar je moet het nog steeds vertellen wat het moet uitzenden. Als het juiste spel al in het OBS-venster verschijnt, kun je aan de slag. Als dat niet het geval is, moet je op de knop + drukken in het gedeelte Bronnen en hem vertellen wat hij moet streamen.

De eenvoudigste manier om dit in te stellen, is door een bron voor je spel te maken. Je kunt een aparte bron maken voor elke game die je streamt, of je kunt ervoor kiezen om de specifieke monitor te streamen waarop je game wordt weergegeven.

Zo maak je een streambron in OBS:

  1. Klik op de + knop in het gedeelte Bronnen.

    Image
    Image
  2. Klik Game Capture.

    Image
    Image

De volgende stap is het instellen van de bron voor het vastleggen van games:

  1. Klik op Nieuw maken.

    Image
    Image
  2. Voer een title in voor je bron.
  3. Controleer of Bron zichtbaar maken is aangevinkt.
  4. Klik op OK.

De volgende stap is om OBS te vertellen welk spel moet worden vastgelegd:

  1. Select Mode > Specifiek venster vastleggen.

    Image
    Image
  2. Select Window > de procesnaam van je spel.
  3. Laat de rest van de instellingen met rust.
  4. Klik op OK.

Nu je bron is aangemaakt, ben je klaar om te beginnen met streamen:

  1. Controleer of het OBS-venster je spel weergeeft.
  2. Als OBS je spel niet weergeeft, klik je op je nieuwe bron en ga je ernaartoe.
  3. Klik op Begin met streamen.

    Image
    Image

Hoe u kunt controleren of uw YouTube-gamingstream werkt

Zodra je je encoder hebt ingesteld om te beginnen met streamen, zou je gamestream live moeten zijn. Als je zeker wilt weten dat alles werkt, moet je teruggaan naar je Creator Studio-pagina en je livestream openen.

Image
Image

Als je livestream werkt, zie je een grote groene stip naast het woord LIVE bovenaan je streampagina. Je kunt ook naar beneden scrollen en op STREAM GEZONDHEID klikken om te zien of YouTube advies heeft om de kwaliteit van de stream te verbeteren.

Het duurt even voordat een stream live gaat nadat je bent begonnen met streamen in een encoder, dus als je de groene stip niet ziet, geef het dan een beetje. Als de stip grijs blijft, moet je teruggaan naar je encoder en opnieuw beginnen met streamen.

Stoppen met streamen op YouTube Gaming

Als je stream live is, kun je de titel, beschrijving en of deze privé, openbaar of verborgen is, wijzigen op je YouTube Creator Studio-pagina. Dat is de mate van controle die je hebt over de stream vanaf die pagina. Wanneer het tijd is om de stream af te sluiten, moet je dit doen vanuit je encoder.

Image
Image

Zo stop je een stream in XSplit:

  1. Klik op Broadcast.
  2. Click Y ouTube Live - uw gebruikersnaam.
  3. Controleer of de rode tekst Streaming Live bovenaan het Xsplit-venster verdwijnt. Dit betekent dat de stream is afgelopen.

Om te stoppen met streamen in OBS, hoef je alleen maar op Stop Streaming te klikken. Het groene vierkantje in de rechterbenedenhoek van het venster verdwijnt, wat betekent dat OBS niet langer streamt.

Image
Image

Kun je op YouTube streamen vanuit een webbrowser zonder een encoder?

YouTube heeft het gemakkelijker dan ooit gemaakt om live te streamen vanuit Chrome. U kunt rechtstreeks vanuit de browser streamen, zonder enige vorm van encodersoftware. U kunt echter alleen video streamen vanaf een webcam en audio van een microfoon. Je kunt geen directe Chrome-streaming gebruiken om games te streamen.

Als je de streamingfunctionaliteit die in Chrome is ingebouwd wilt gebruiken om webcam-uitzendingen voor je fans te doen wanneer je niet aan het gamen bent, kun je dit als volgt doen:

  1. Navigeer naar de hoofdsite van YouTube of je Creator Studio-pagina.
  2. Klik op het camerapictogram met het + symbool erin.
  3. Klik op Go Live.

    Image
    Image
  4. Wanneer u wordt gevraagd om Chrome toegang te geven tot uw webcam en microfoon, klikt u op Toestaan.
  5. Voer een titel en beschrijving in voor je stream en klik op Volgende.
  6. Klik op Go Live.
  7. Klik op END STREAM als je klaar bent.

    Je kunt deze methode gebruiken om jezelf te streamen terwijl je games speelt, maar je kijkers kunnen alleen zien waar je je webcam op richt. Om gamebeelden van hoge kwaliteit live te streamen, moet je een encoder gebruiken.

Aanbevolen: