Hoe Firefox te gebruiken about:config Option browser.download.folderList

Inhoudsopgave:

Hoe Firefox te gebruiken about:config Option browser.download.folderList
Hoe Firefox te gebruiken about:config Option browser.download.folderList
Anonim

Wat te weten

  • Open Firefox. Typ about:config in de zoekbalk en druk op Enter. Selecteer in het waarschuwingsscherm Accept the Risk and Continue.
  • Selecteer Show All om een lijst met voorkeuren weer te geven. Typ in de zoekbalk browser.download.folderList.
  • Dubbelklik op het item om de waarde te bewerken. Voer 0, 1 of 2 in en druk op Enter. Sluit het venster Geavanceerde voorkeuren.

Dit artikel legt uit hoe u de about:config-optie browser.download.folderList in Firefox gebruikt. Deze informatie is van toepassing op de Mozilla Firefox-webbrowser op macOS-, Windows- en Linux-systemen.

Hoe browser.download.folderList te gebruiken

De Firefox-webbrowser heeft een functie genaamd about: config die voorkeuren en instellingen bevat. Door naar about:config te gaan, kunt u deze instellingen wijzigen. Met de voorkeur browser.download.folderList kunnen gebruikers kiezen waar hun gedownloade bestanden worden opgeslagen.

De waarde van browser.download.folderList kan worden ingesteld op 0, 1 of 2. Indien ingesteld op 0, slaat Firefox alle gedownloade bestanden op het bureaublad van de gebruiker op. Indien ingesteld op 1, gaan deze downloads naar de map Downloads. Indien ingesteld op 2, wordt de locatie die is opgegeven voor de meest recente download opnieuw gebruikt.

Volg deze stappen om de waarde van browser.download.folderList te wijzigen:

  1. Open uw Firefox-browser.

    Image
    Image
  2. Typ about:config in de zoekbalk van de browser en druk op Enter of Return.

    Image
    Image
  3. Je ziet een Ga voorzichtig verder bericht. Om door te gaan, selecteer Accept the Risk en Continue.

    Image
    Image
  4. Selecteer Show All op de volgende pagina, waarin nogmaals wordt gewaarschuwd dat het wijzigen van deze voorkeuren de prestaties of beveiliging van Firefox kan beïnvloeden.

    Image
    Image
  5. Je ziet een lijst met alle Firefox-voorkeuren.

    Image
    Image
  6. Typ in de zoekbalk browser.download.folderList.

    Image
    Image
  7. Dubbelklik op dit item om de waarde te bewerken.

    Image
    Image
  8. Voer de gewenste waarde in (0, 1, of 2) en druk op Return of Enter. In dit voorbeeld hebben we de waarde gewijzigd in 0 zodat alle gedownloade bestanden op het bureaublad worden opgeslagen.

    Image
    Image
  9. Sluit het venster Geavanceerde voorkeuren af. U heeft uw nieuwe downloadvoorkeur ingesteld. Wanneer u een bestand van een webpagina downloadt, wordt het op de nieuwe locatie opgeslagen.

    Image
    Image

Naarmate Firefox evolueerde, werden veel van de beschikbare instellingen van about:config toegevoegd aan het hoofdvoorkeurengebied. Tegenwoordig is een eenvoudigere manier om de locatie voor het downloaden van bestanden te wijzigen door naar Menu > Voorkeuren > Downloads te gaan en te kiezen waar u uw bestanden wilt opslaan.

Aanbevolen: