Vewd: wat is het en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Vewd: wat is het en hoe werkt het?
Vewd: wat is het en hoe werkt het?
Anonim

Populaire streamingdiensten zoals Netflix, YouTube, Amazon of Pandora zijn vooraf geïnstalleerd op veel smart-tv's en mediastreamers. Met Vewd kunt u inhoud van extra film- en tv-apps bekijken zonder deze te hoeven downloaden en installeren.

Vewd was voorheen bekend als Opera TV of de Opera TV app store.

Wat is Vewd?

Vewd vereist niet dat je apps downloadt of installeert omdat de inhoud rechtstreeks vanuit de cloudgebaseerde winkel van Vewd wordt uitgevoerd. Omdat ze in de cloud leven, neemt content geen opslagruimte in beslag op je streamingapparaat of smart-tv. Ze worden ook automatisch bijgewerkt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken als u de nieuwste versie heeft van een specifieke service die u wilt bekijken.

Vewd voegt ook automatisch nieuwe inhoud toe zodra deze beschikbaar komt en verwijdert apps die het niet langer kan leveren. Als u iets wilt bekijken, selecteert u gewoon de service en kiest u een titel om te bekijken. Daarnaast heeft Vewd een Aanbevolen video's categorie.

Fabrikanten van tv- en streamingapparaten hebben de mogelijkheid om het volledige Vewd-besturingssysteem op te nemen of hun eigen kern-apps te leveren met een ander besturingssysteem, zoals Android TV, dat Vewd als één optie kan bevatten. Wanneer gebruikers Vewd openen, hebben ze toegang tot video- en gamecontent via aanvullende diensten van Vewd.

Niet alle apps zijn gratis. Als een abonnements- of pay-per-view-vergoeding vereist is, wordt u gevraagd een account aan te maken en betalingsinformatie op te geven.

Apps die Vewd biedt

Sommige van de diensten die door Vewd worden aangeboden zijn:

  • Films en tv: Crackle, TubiTV, AcornTV, Viewster, YuppTV en Plex.
  • Sports: Red Bull TV, Motorrijder, Nitro Circus, Play Sports TV
  • Lifestyle: TED, Wired, Mashable, Bon Appetit
  • Kids: Kids News, Kidoodle TV, Toon Goggles
  • Muziek: Deezer TIDAL, Radioline
  • Nieuws en weer: CBS News, Newsy, CNBC, The Weather Network, Accuweather

Het aantal en de namen van apps die Vewd biedt, kunnen variëren tussen specifieke merk-/model-tv's en streamingapparaten, evenals per geografische regio.

Vewd OS op Smart TV's

Afhankelijk van het merk en model van je smart-tv, kunnen het menuontwerp en de stappen die nodig zijn om apps te zoeken en te selecteren, variëren. Als je een smart-tv hebt met het Vewd-besturingssysteem als kernplatform, zijn hier voorbeelden van de soorten schermen die je zult zien:

The Vewd Homepage: Dit is je startpunt. Het hoofdgedeelte van het scherm bevat verschillende inhoudscategorieën. Aan de linkerkant van het scherm staan de hoofdcategorieën, die helpen bij het navigeren door het Vewd OS.

Image
Image

Videos: deze pagina belicht de beste videokeuzes en alle live tv-programma's die je kunt selecteren zonder eerst een app te openen.

Image
Image

Apps: op deze pagina kunt u apps (inclusief tv- en filmservices) zien en selecteren die u wilt gebruiken. Downloaden is niet nodig; selecteer gewoon degene die u wilt bekijken en volg indien nodig eventuele aanvullende aanwijzingen.

Image
Image

Games: Naast films, tv en andere videocategorieën biedt Vewd ook een selectie van online games.

Image
Image

Favorieten: op deze pagina kun je je favoriete Vewd-apps en video's plaatsen.

Image
Image

Search: als u de naam weet van de app of inhoud die u zoekt, kunt u het virtuele toetsenbord van de Vewd-zoekpagina gebruiken om te zien of deze beschikbaar is via de service.

Image
Image

Instellingen: Vewd biedt aanvullende instellingen die u kunt gebruiken om uw ervaring aan te passen. Met AutoPlay kunt u bijvoorbeeld automatisch de volgende video in een afspeellijst afspelen. Andere instellingen zijn onder meer Temperature Units voor weersinformatie, Vewd Reset, Servicevoorwaarden, Privacybeleid, ID for Developers en About (VEWD OS-versie, apparaat-ID en contactgegevens voor ondersteuning).

Image
Image

Vewd op Android TV

In sommige gevallen kan een tv- of mediastreamingapparaat de Vewd-app store in het besturingssysteem bevatten. Twee voorbeelden zijn Sony en Hisense. Sommige tv's van deze merken gebruiken het Android TV-platform, maar draaien Vewd op de achtergrond en bieden bepaalde services die door Vewd worden beheerd.

Image
Image

Hoe Vewd te gebruiken op settopboxen: TiVo

Naast Smart TV's is Vewd beschikbaar op settopboxen, zoals DVR's en sommige Blu-ray Disc-spelers met mediastreamingmogelijkheden. Hieronder ziet u een voorbeeld van het gebruik van Vewd op de TiVo Bolt en Bolt OTA.

  1. Druk op de TiVo-knop (de tv met konijnenoren) bovenop je TIVO-afstandsbediening.

    Image
    Image
  2. Selecteer Apps in het TiVo Central-menu.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het TIVO Apps-menu Vewd App Store.

    Image
    Image
  4. Selecteer in de Vewd app store de dienst die je wilt bekijken. Onthoud dat als de service niet gratis is, u wordt gevraagd om een betalingsaccount aan te maken.

    Image
    Image

Hoe de Vewd-browser te gebruiken

Een andere functie die Vewd biedt, is de Vewd Browser, voorheen bekend als Opera. Net als browsers die beschikbaar zijn op smart-tv's, stelt de Vewd-browser gebruikers in staat om op een gebruiksvriendelijke manier op internet te navigeren op hun tv (geen toetsenbord of muis vereist).

Als je smart-tv de Vewd-app store gebruikt, kun je ook naar het Vewd-browserpictogram zoeken.

  1. Open de Vewd-browser.

    Image
    Image
  2. Druk op de pijltoets omhoog op de afstandsbediening van uw tv of apparaat totdat de cursor de adresbalk in het bovenste deel van het scherm bereikt.
  3. Druk op de Enter-knop op de afstandsbediening.
  4. Typ uw zoekterm of website-URL met behulp van het schermtoetsenbord.

    Image
    Image
  5. Select GO, Enter, or Submit om naar de door jou gekozen site te gaan.

    Image
    Image
  6. Naast zoeken, kunt u de Speed Dial Option gebruiken om snel een aantal vooraf geselecteerde of vaak bezochte sites te bezoeken.

    Image
    Image

Bekijk de Vewd Enabled-pagina om te zien of Vewd beschikbaar is op je Smart TV of streamingapparaat.

Aanbevolen: