Zoeken op het web op PS Vita

Inhoudsopgave:

Zoeken op het web op PS Vita
Zoeken op het web op PS Vita
Anonim

Wat te weten

  • Als u verbinding wilt maken met internet, gaat u naar Instellingen > Wi-Fi-instellingen of Mobiele netwerkinstellingenen stel je verbinding in.
  • Selecteer het Browser pictogram en voer een URL in of kies Search om op internet te zoeken.

Dit artikel legt uit hoe je op internet kunt surfen, bladwijzers kunt toevoegen en afbeeldingen kunt opslaan op het PlayStation Vita-spelsysteem.

Image
Image

Op het web gaan

De PS Vita heeft een vooraf geïnstalleerde webbrowser, maar voordat je online kunt gaan, moet je internettoegang instellen.

  1. Open de Instellingen door het pictogram te selecteren dat eruitziet als een gereedschapskist.
  2. Selecteer Wi-Fi-instellingen of Mobiele netwerkinstellingen en stel vanaf daar uw verbinding in (op een model met alleen Wi-Fi, kunt u alleen Wi-Fi gebruiken, maar op een 3G-model kunt u beide gebruiken).
  3. Zodra je een internetverbinding hebt ingesteld en ingeschakeld, selecteer je het Browser-pictogram (blauw met WWW erin) om de LiveArea te openen.
  4. Je ziet mogelijk een lijst met websites aan de linkerkant en websitebanners aan de onderkant rechts (als je eenmaal een paar websites hebt bezocht, zou je hier items moeten zien). U kunt een van beide gebruiken om de browser te openen en rechtstreeks naar de vermelde website te gaan.

    Als je die niet ziet, of als je naar een andere website wilt gaan, selecteer je het Start pictogram om de browser te starten.

  5. Als u de URL weet van de website die u wilt bezoeken, selecteert u de adresbalk bovenaan het scherm (als u deze niet ziet, veegt u het scherm naar beneden) en typt u de URL op de aan -schermtoetsenbord.
  6. Als u de URL niet weet, of als u op een onderwerp wilt zoeken, selecteert u het Zoeken-pictogram - het is degene die eruitziet als een vergrootglas, de vierde beneden in de rechterkolom. Voer vervolgens de naam in van de website of het onderwerp waarnaar u op zoek bent, net zoals u zou doen met de webbrowser van uw computer.
  7. Het volgen van links is hetzelfde als het gebruik van een computerbrowser - tik op de link waar je naartoe wilt.

Meerdere Windows gebruiken

De browser-app heeft geen tabbladen, maar u kunt maximaal acht afzonderlijke browservensters tegelijk openen. Er zijn twee manieren om een nieuw venster te openen.

Als je een pagina wilt openen waarvan je de URL weet of een nieuwe zoekopdracht wilt starten in een apart venster, tik je op het Windows icoon in de rechterkolom, derde vanaf de bovenkant (het ziet eruit als gestapelde vierkanten, met de bovenste met een + erin). Selecteer vervolgens de rechthoek met de + erin op het scherm dat verschijnt.

De andere manier om een nieuw venster te openen is door een link op een bestaande pagina in een nieuw venster te openen. Houd de link die u in een apart venster wilt openen ingedrukt totdat een menu verschijnt en selecteer vervolgens Open in nieuw venster Om tussen geopende vensters te schakelen, selecteert u de Windowspictogram en selecteer vervolgens het venster dat u wilt bekijken op het scherm dat verschijnt. U kunt vanaf hier vensters sluiten door de X in de linkerbovenhoek van elk vensterpictogram te selecteren, of u kunt een venster sluiten wanneer het actief is door de Xbovenaan het scherm, net rechts van de adresbalk.

Andere browserfuncties

Om een webpagina aan uw bladwijzers toe te voegen, tikt u op het pictogram Options (die rechtsonder met erop), selecteer Bladwijzer toevoegen, en dan OK.

Een eerder gemarkeerde pagina bezoeken is net zo eenvoudig als op het favorietenpictogram tikken (het hart onderaan de rechterkolom) en de juiste link selecteren.

Om uw bladwijzers te ordenen, tikt u op het favorietenpictogram en vervolgens op Options.

Je kunt afbeeldingen van webpagina's ook opslaan op je geheugenkaart door de afbeelding aan te raken en vast te houden totdat een menu verschijnt. Selecteer Save Image en dan Save.

Natuurlijk moet je met zo'n klein scherm kunnen in- en uitzoomen. U kunt dit doen door uw vinger uit elkaar te knijpen op het scherm om in te zoomen en uw vingers samen te knijpen om uit te zoomen. Of u kunt dubbeltikken op het gebied waarop u wilt inzoomen. Dubbeltik nogmaals om weer uit te zoomen.

Grenzen

Hoewel je de webbrowser kunt gebruiken tijdens het spelen van een game of het bekijken van een video, is de weergave van een deel van de webinhoud beperkt. Dit is waarschijnlijk een kwestie van geheugen en processorkracht. Dus als je van plan bent veel te browsen, kun je het beste eerst je game of video afsluiten. Als je snel iets wilt opzoeken zonder te stoppen met waar je mee bezig bent, dan kan dat. U kunt echter geen video's op internet bekijken terwijl er een game op de achtergrond draait.

Aanbevolen: