CES 2021 Day One Round-up: gezondheid steelt de schijnwerpers van tv's

Inhoudsopgave:

CES 2021 Day One Round-up: gezondheid steelt de schijnwerpers van tv's
CES 2021 Day One Round-up: gezondheid steelt de schijnwerpers van tv's
Anonim
Image
Image

De eerste dag van CES 2021 verspilde geen tijd om te beginnen, met alle bekende merken van de show die de ene na de andere aankondigingen in de rij stonden. Dit omvatte LG, Samsung, Sony, Panasonic, TCL en Hisense, wat, zoals verwacht, betekende dat het een goede dag was voor liefhebbers van thuisbioscopen en audiofielen. Maar bedrijven wilden net zo graag laten zien hoe ze zich aanpassen aan het pandemische tijdperk met UV-hygiëne, slimme gadgets voor thuis en mooie koelkasten.

LG leunde hard op gezondheid, maar verwaarloosde OLED niet

Image
Image

LG is een traditioneel anker voor CES, en dat veranderde niet ondanks de verschuiving van de show naar virtueel. Het bedrijf leverde een strakke, soepele presentatie die zich onderscheidde van zijn rivalen. Het toonde ook de sterkste directe reactie op de pandemie. LG trapte zijn plek af, niet met televisies, maar met luchtreinigers, een productcategorie die in een ander jaar slechts kort of helemaal niet genoemd zou worden.

Twee specifieke luchtreinigers stonden in de schijnwerpers: de PuriCare draagbare luchtreiniger van LG en de draagbare luchtreiniger PuriCare Mini. De PuriCare Wearable, die eruitziet als iets uit een sciencefictionfilm, is letterlijk een luchtreiniger die je als een chirurgisch masker op je gezicht kunt vastmaken. De PuriCare Mini is daarentegen een kleine luchtreiniger ter grootte van een typische Bluetooth-luidspreker. De ingebouwde lithium-ionbatterij kan hem tot acht uur van stroom voorzien.

Image
Image

LG gaat ook ultraviolette antibacteriële technologie aan alle dingen toevoegen. Dit geldt ook voor uw koelkast, waar sommige LG-modellen UV-ontsmetting gebruiken om het mondstuk van de waterdispenser tussen gebruik te reinigen. Het bedrijf is ook van plan om een geautomatiseerde UV-saneringsrobot te verkopen, CloiBot genaamd, die deuren, tafels, stoelen en al het andere dat gewoonlijk in een gedeelde openbare ruimte wordt gebruikt, vernietigt.

Wees echter niet te enthousiast over deze producten. De FDA stelt dat "de effectiviteit van UVC-lampen bij het inactiveren van het SARS-CoV-2-virus onbekend is", vanwege een gebrek aan gegevens over hoe het virus reageert op ultraviolet licht.

LG heeft er ook voor gezorgd dat de nieuwste OLED-technologie, OLED Evo genaamd, in de kijker wordt gezet, die een resolutie tot 8K ondersteunt en een verbeterde helderheid belooft, een gebied waar OLED tekortschiet ten opzichte van traditionele LED-televisies.

Samsung was praktischer

Image
Image

Samsung's conferentie, gepresenteerd door de president en hoofd onderzoek van het bedrijf, Sebastian Seung, reageerde op de pandemie door all-in te gaan op slimme huistechnologie."We denken dat we met de juiste technologie klaar zijn voor een beter normaal", zei Seung tijdens Samsung's CES 2021-presentatie. “Een waar onder andere je huis een grotere betekenis heeft gekregen.”

In tegenstelling tot LG richtte Samsung zich niet op gezondheidsproducten en besteedde het in plaats daarvan zijn tijd aan het praten over innovaties die je gezond en fit kunnen houden terwijl je binnen zit. Het bedrijf demonstreerde zijn SmartThings-platform dat, wanneer het is aangesloten op Samsung-apparaten, u kan helpen koken door recepten aan te bieden die ingrediënten weergeven op uw aangesloten koelkast en vervolgens te synchroniseren met een slimme oven om automatisch de kooktijd en temperatuur in te stellen.

Zodra je calorieën hebt ingenomen door een nieuw koekjesrecept te proberen, kun je ze verbranden met Samsung's Smart Trainer, een workout-app voor de nieuwe 2021 smart TV-reeks van het bedrijf. Het maakt verbinding met Samsung He alth om een service te bieden die vergelijkbaar is met Apple's Fitness+ of Peloton.

Image
Image

Natuurlijk zou het geen CES zijn zonder dat Samsung nieuwe televisies zou laten zien, hoewel het bedrijf met verrassende snelheid door zijn nieuwe sets raasde. Het hoogtepunt was de 110-inch MicroLED-televisie, een televisie van $ 156.000, waarbij elke pixel een klein LED-lampje is. Hierdoor kan het de beeldkwaliteit van OLED nabootsen zonder de nadelen, zoals mogelijke beeldretentie.

Samsung pronkte ook met verschillende nieuwe robots. Slechts één is praktisch: de JetBot 90 AI Plus, een stofzuiger die een camera en AI-objectherkenningstechnologie gebruikt om draden, sokken en tafelpoten te vermijden. De Jetbot wordt in de tweede helft van 2021 uitgebracht.

Samsung demonstreerde de Bot Care en Bot Handy, een paar Wall-E-look-alikes waarvan Seung vaag beloofde dat ze "AI-technologie zullen gebruiken om voor alle kleine details in je leven te zorgen." Hoewel de Bot Care en Bot Handy dit jaar op een release mikken, is het onduidelijk hoe ze precies zullen worden getraind om in je huis te werken, wat suggereert dat dromen van een thuisrobot die de afwas en de was kan doen, precies dat zal blijven. Prijzen en beschikbaarheid zijn niet aangekondigd.

TCL en Hisense brengen hun eigen pad in kaart

Image
Image

LG en Samsung domineren de televisiemarkt, maar werden de afgelopen jaren uitgedaagd door twee relatief nieuwe Chinese bedrijven, TCL en Hisense.

Tijdens CES 2021 duwt TCL zijn MiniLED-technologie vooruit met wat het bedrijf MiniLED ODZero noemt. Dit elimineert de kloof die gewoonlijk bestaat tussen het achtergrondverlichtingssysteem van een LED-televisie en het LCD-paneel zelf. Het belangrijkste voordeel is de grootte. Tiago Abreu, hoofd van TCL's Industrial Design Center, zei tijdens de presentatie van het bedrijf dat "TCL ODZero-technologie een dramatisch ultradun profiel biedt dat nog nooit eerder is gezien in LED-LCD-tv's."

Hisense rekent ondertussen op lasertelevisie. Het is eigenlijk een projector die lasers gebruikt in plaats van een enkele lamp met een hoog wattage. Lasertelevisie kan een helderder beeld opleveren dan een projector en kan een beeld projecteren vanaf een basis dicht bij het kijkoppervlak, waardoor het gemakkelijk in een typisch thuisbioscoop past.

Ondanks zijn belofte, is lasertelevisie duur gebleken, met prijzen vanaf $ 4.000. Het enige nieuwe model dat op CES 2021 werd aangekondigd, was de 100L9Pro, een 100-inch lasertelevisie, en Hisense heeft geen prijzen of beschikbaarheid.

Technologie op rolletjes

Naast nieuwe televisies, heeft TCL enige tijd besteed aan het bespreken van nieuwe smartphones en tablets. De meeste van hen richten zich niet op de Noord-Amerikaanse markt, met prijzen in euro's. De mobiele divisie van TCL had echter een paar geweldige technologieën om mee te pronken.

De ster is het scroll-tabletconcept van TCL, een apparaat dat oprolt als een scroll wanneer het wordt bewaard, maar kan worden uitgevouwen tot een 17-inch OLED-tabletscherm. Het is voorlopig pure fantasie, zoals duidelijk wordt gemaakt door de demo van TCL, die laat zien hoe het in theorie zou kunnen werken, in plaats van als een echte, functionele tablet. De rollende OLED-technologie is nu echter echt, dus het concept is een stap dichter bij de realiteit.

TCL en LG lieten beide een kleiner maar praktischer gebruik zien van oprolbare OLED-technologie: een smartphone met een scherm dat indien nodig enigszins in één richting uitschuift. TCL pakte de overwinning in deze wedstrijd van prototypes door te laten zien wat een echt, functioneel apparaat in de hand van een persoon leek te zijn, terwijl LG tijdens de presentatie alleen de technologie met speciale effecten voorstelde.

Als laatste, maar misschien niet de minste, toonde TCL een eInk-kleurenscherm genaamd NXTPAPER, dat van plan is te debuteren in een 8,88-inch Android-tablet. Hoewel het kleuren kan weergeven en een hoge contrastverhouding belooft, heeft NXTPAPER geen eigen achtergrondverlichting, dus je hebt een clip-in-licht nodig om het in donkere omstandigheden te gebruiken.

Sony promoot creatief talent

Image
Image

Je kent Sony misschien het beste als hardwaremerk dat gameconsoles, televisies en koptelefoons bouwt, maar het is ook een sterke creatieve kracht dankzij Sony Pictures Entertainment, PlayStation Studios en Sony Music Entertainment.

Bill Baggelaar, executive vice president en general manager van Sony Innovation Studios, kwam praten over de Atom View-technologie van het bedrijf, die hij beschreef als een op puntenwolk gebaseerde technologie waarmee we de echte wereld met ongelooflijke detail, en in staat zijn om dat in een re altime gaming-engine te brengen, om dat activum op een LED-muur of een groen scherm-omgeving te drijven. Hierdoor kan Sony uiterst gedetailleerde virtuele modellen van locaties in de echte wereld maken, die filmmakers op hun beurt meer flexibiliteit geven dan filmen op dezelfde locatie in de echte wereld.

Het is een vreemde technologie om te benadrukken op CES, die tenslotte zogenaamd een show over consumentenelektronica is. Sony's keuze om zich hierop te concentreren, maakt een specifiek punt: we hebben de hardware om zulke uitgebreide gedetailleerde virtuele instellingen te maken, en we hebben creatieve geesten om ze om te zetten in films, tv-shows of games die je wilt ervaren.

Hoe zit het met nieuwe technologie die u in de nabije toekomst kunt kopen? Het hoogtepunt is Sony's volgende generatie Bravia-tv's. Ze combineren OLED-technologie met Sony's nieuwste XR-beeldprocessor en ondersteuning voor Purestream, een gepatenteerde Sony-technologie die Blu-Ray-kwaliteit belooft bij streaming.

Sony leunde ook hard op de PlayStation 5 die natuurlijk al uit is. Helaas voor gamers heeft Sony geen nieuwe titels, hardware of zelfs randapparatuur aangekondigd, hoewel het iedereen eraan herinnerde dat later dit jaar een Uncharted-film met Tom Holland in de hoofdrol zal verschijnen.

Wat nu?

We staan morgen weer op de virtuele beursvloer, dus houd ons in de gaten. Meer willen? Bekijk hier al onze verslaggeving over CES 2021

Aanbevolen: