Het opstartscherm van Windows XP uitschakelen met MSConfig

Inhoudsopgave:

Het opstartscherm van Windows XP uitschakelen met MSConfig
Het opstartscherm van Windows XP uitschakelen met MSConfig
Anonim

Wat te weten

  • Open het Run dialoogvenster, typ msconfig en druk op Enter. Selecteer de BOOT. INI tab.
  • Selecteer het selectievakje naast /NOGUIBOOT en klik op OK. Start de pc opnieuw op; het opstartscherm verschijnt niet.
  • Voeg optioneel de parameter /noguiboot handmatig toe aan het bestand boot.ini.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het opstartscherm van Windows XP uitschakelt, het Windows XP-logo dat tijdens het opstartproces verschijnt. Als u het opstartscherm uitschakelt, kunt u Windows sneller opstarten.

Het opstartscherm van Windows XP uitschakelen

Het uitschakelen van het opstartscherm van Windows XP kan worden bereikt door een paar eenvoudige stappen te volgen die hieronder worden beschreven met behulp van het hulpprogramma voor systeemconfiguratie (ook wel msconfig genoemd) dat is ingebouwd in Windows XP. Zo gebruikt u msconfig om het opstartscherm van Windows XP uit te schakelen:

Image
Image
  1. Open het dialoogvenster Uitvoeren door te klikken op Start en vervolgens op Run.

    Als je de optie Uitvoeren niet ziet in het menu Start, open deze dan met de Windows-toets + R toetsenbordcombinatie.

  2. Typ msconfig in het zoekvak en druk vervolgens op de toets Enter. Met deze opdracht wordt het programma Hulpprogramma voor systeemconfiguratie geladen.

    Breng geen andere wijzigingen aan in het hulpprogramma voor systeemconfiguratie dan de wijzigingen die we hier hebben beschreven. Dit kan ernstige systeemproblemen veroorzaken, aangezien dit hulpprogramma een aantal andere opstartactiviteiten bestuurt dan die welke betrokken zijn bij het uitschakelen van het opstartscherm.

  3. Klik op het tabblad BOOT. INI bovenaan het venster van het hulpprogramma voor systeemconfiguratie.
  4. Vink het selectievakje naast /NOGUIBOOT aan en klik op OK. Deze optie staat onderaan het venster Hulpprogramma voor systeemconfiguratie, in het gedeelte Opstartopties.

    Zorg ervoor dat je goed oplet welk selectievakje je inschakelt; er zijn verschillende keuzes in het gedeelte Opstartopties. U zou eigenlijk moeten opmerken in het tekstgebied bovenaan het venster van het hulpprogramma voor systeemconfiguratie dat "/noguiboot" is toegevoegd aan het einde van het onderste commando.

  5. U wordt dan gevraagd om ofwel Restart, waardoor de pc onmiddellijk opnieuw wordt opgestart, of Exit Without Restart, waarmee de venster en kunt u de pc op een later tijdstip handmatig opnieuw opstarten.
  6. Na het opnieuw opstarten zal de pc opstarten in Windows XP zonder het opstartscherm weer te geven. Dit zal resulteren in een iets snellere opstarttijd.

    Windows XP blijft op deze manier opstarten totdat het hulpprogramma voor systeemconfiguratie is geconfigureerd om weer normaal op te starten.

Tips & meer informatie

Er zijn extra opties bij het configureren van uw Windows XP-opstartscherm.

Opnieuw inschakelen tijdens opstarten

Om het opstartscherm van Windows XP opnieuw in te schakelen tijdens het opstarten, volgt u de bovenstaande instructies om het hulpprogramma voor systeemconfiguratie te openen, maar kiest u deze keer Normaal opstarten - laad alle apparaatstuurprogramma's en servicesin het tabblad Algemeen en klik op OK.

Verlaat de melding

Nadat Windows XP opnieuw is opgestart na de wijziging van het hulpprogramma voor systeemconfiguratie, wordt u gevraagd een melding te krijgen waarin staat dat u de manier waarop Windows start hebt gewijzigd. U kunt dat bericht verlaten; het is slechts een vervolgmelding die u vertelt dat er een wijziging is aangebracht.

Gebruik de opdrachtprompt om Msconfig te openen

Als u liever een opdrachtprompt gebruikt om het hulpprogramma voor systeemconfiguratie te openen, kunt u dat doen met de opdracht start msconfig. Als u niet weet hoe u dat moet doen, raadpleeg dan onze handleiding over het openen van de opdrachtprompt.

Geavanceerde methode: gebruik de parameter /noguiboot

Een geavanceerde methode om het opstartscherm van Windows XP uit te schakelen die exact hetzelfde bereikt als de bovenstaande stappen, is door de parameter /noguiboot handmatig aan het bestand boot.ini toe te voegen.

In deze schermafbeelding kun je zien dat het aan het einde van de opdracht is toegevoegd, zelfs als je het hulpprogramma voor systeemconfiguratie gebruikt:

Image
Image
  1. Om het bestand boot.ini te openen, opent u de System-applet in het Configuratiescherm en gaat u naar het tabblad Advanced om het gedeelte Opstarten en herstellen.

  2. Select Settings > Edit om het bestand boot.ini te openen.

    De bovenstaande stappen kunnen worden vervangen door boot.ini te openen met een teksteditor. Het bestand bevindt zich in de hoofdmap van de C-schijf.

  3. Typ /noguiboot helemaal aan het einde van de laatste regel om het opstartscherm uit te schakelen.

    Als de laatste regel in uw boot.ini-bestand bijvoorbeeld luidt als "/noexecute=optin /fastdetect", plaatst u een spatie na "/fastdetect" en typt u vervolgens "/noguiboot". Het einde van de regel kan er ongeveer zo uitzien:

    /noexecute=optin /fastdetect /noguiboot

  4. Sla tot slot het INI-bestand op en start Windows XP opnieuw om te zien dat het opstartscherm niet langer wordt weergegeven. Om deze stap ongedaan te maken, verwijdert u wat u zojuist aan het INI-bestand hebt toegevoegd.

Aanbevolen: