Automatisch opnieuw opstarten uitschakelen vanuit het ABO-menu in Windows 7

Inhoudsopgave:

Automatisch opnieuw opstarten uitschakelen vanuit het ABO-menu in Windows 7
Automatisch opnieuw opstarten uitschakelen vanuit het ABO-menu in Windows 7
Anonim

Wat te weten

  • Pc inschakelen/herstarten > druk op F8 voor het opstartscherm of net voor automatisch herstarten om het ABO-menu te openen.
  • Uitschakelen: Selecteer in het ABO-menu Automatische herstart bij systeemfout uitschakelen > druk op Enter om te bevestigen.

Dit artikel legt uit hoe u Automatisch opnieuw opstarten bij systeemfout uitschakelt via het menu Geavanceerde opstartopties (ABO) in Windows 7.

Vanaf januari 2020 ondersteunt Microsoft Windows 7 niet meer. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 of Windows 11 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Druk op F8 voor het opstartscherm van Windows 7

Image
Image

Om te beginnen, zet je pc aan of herstart deze.

Net voordat het hierboven getoonde opstartscherm verschijnt, of net voordat uw pc automatisch opnieuw opstart, drukt u op de F8-toets om de geavanceerde opstartopties te openen.

U hoeft Windows niet normaal te kunnen openen om de optie automatisch opnieuw opstarten bij systeemfout uit te schakelen via het menu Geavanceerde opstartopties.

Als je Windows daadwerkelijk met succes kunt openen voordat het Blue Screen of Death verschijnt, is het veel gemakkelijker om de automatische herstart bij systeemfout vanuit Windows 7 uit te schakelen dan vanuit het menu Geavanceerde opstartopties, wat de beschreven methode is in deze tutorial.

Kies de optie Automatisch opnieuw opstarten uitschakelen bij systeemfout

Image
Image

Je zou nu het bovenstaande scherm Geavanceerde opstartopties moeten zien.

Gebruik de pijltjestoetsen op uw toetsenbord, markeer Automatisch opnieuw opstarten uitschakelen bij systeemfout en druk op Enter.

Als uw computer automatisch opnieuw is opgestart of als u een ander scherm ziet, heeft u in de vorige stap mogelijk de korte kans gemist om op F8 te drukken en gaat Windows nu waarschijnlijk door (of proberen) om normaal op te starten. Als dat het geval is, start u uw computer opnieuw op en probeert u het opnieuw.

Wacht terwijl Windows 7 probeert te starten

Image
Image

Na het uitschakelen van de optie automatisch opnieuw opstarten bij systeemfout, kan Windows wel of niet doorgaan met laden, afhankelijk van het soort Blue Screen of Death of een ander groot systeemprobleem dat Windows ondervindt.

Documenteer de Blue Screen of Death STOP-code

Image
Image

Sinds je de optie automatisch opnieuw opstarten bij systeemfout hebt uitgeschakeld in stap 2, zal Windows 7 niet langer een herstart forceren wanneer het een Blue Screen of Death tegenkomt.

Documenteer het hexadecimale getal na STOP: plus de vier sets hexadecimale getallen tussen haakjes. Het belangrijkste nummer is dat direct na STOP:. Dit wordt de STOP-code genoemd. In het bovenstaande voorbeeld is de STOP-code 0x000000E2.

Nu je de STOP-code hebt die is gekoppeld aan de Blue Screen of Death-fout, kun je het probleem oplossen.

Aanbevolen: