Smartphones kunnen helpen de gevoelens van uw huisdier te ontcijferen

Inhoudsopgave:

Smartphones kunnen helpen de gevoelens van uw huisdier te ontcijferen
Smartphones kunnen helpen de gevoelens van uw huisdier te ontcijferen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuwe app genaamd Table beweert de stemming van een kat te volgen.
  • De software gebruikt een AI-model om een foto te beoordelen aan de hand van veterinaire pijnschalen.
  • Sommige experts zeggen dat er wetenschap zit achter technologie voor het vertalen van huisdieremoties, terwijl anderen hun twijfels uitten.
Image
Image

Een groeiend aantal apps beweert de emoties van uw huisdieren te volgen, en sommige experts zeggen dat er misschien wetenschap achter de technologie zit.

Table is een nieuwe app die is ontworpen om de stemming van een kat te volgen door je telefoon op het gezicht van je huisdier te richten. De software maakt gebruik van een kunstmatige intelligentie (AI)-model om een foto te beoordelen aan de hand van veterinaire pijnschalen.

"Sommige soorten, zoals katten, verbergen zich als ze pijn hebben, want dit is wat ze zouden doen om in het wild te overleven", vertelde Susan Groeneveld, de mede-oprichter van Sylvester.ai, dat Table maakt, aan Lifewire in een e-mailgesprek. "Hierdoor zien we vaak ernstige gezondheidsproblemen over het hoofd en veel huisdieren lijden stilletjes of worden afgestaan vanwege gedragsproblemen wanneer ze een medische aandoening kunnen hebben. Katten zullen zeer subtiele signalen vertonen die we vaak over het hoofd zien."

Kattenmiauw?

De makers van Table zeggen dat de eigen algoritmen voor machine learning honderdduizenden kattenfoto's hebben beoordeeld met een nauwkeurigheid van meer dan 90 procent. Het maakt gebruik van objectdetectie, detectie van geschiktheid van afbeeldingen, objectextractie, beeldcategorisatie en resultaatanalyse. De software verifieert de aanwezigheid van een katachtig gezicht in de afbeelding voordat deze naar het AI-model wordt gestuurd voor verdere analyse.

"Het begrijpen van dierlijke emoties is een complexe kwestie," zei Groeneveld."Table is de eerste in zijn soort AI-technologie die gevalideerde veterinaire visuele pijnschalen heeft toegepast en een app heeft gemaakt waarmee de gebruiker een foto van het gezicht van een kat kan maken en kan voorspellen of de kat een goede dag heeft (geen ongemak) of een slechte dag (enig of ernstig ongemak). Als een kat veel slechte dagen heeft, kan nader onderzoek door een gezondheidsdeskundige nodig zijn."

Dierenarts Adam Christman vertelde Lifewire via e-mail dat er wetenschappelijke gegevens zijn om de beweringen van apps zoals Tablely te staven.

"AI-technologie zal het landschap van het begrijpen van het emotionele gedrag van huisdieren veranderen", voegde Christman eraan toe. "Dit begrip van dieren als emotionele wezens is niet iets dat aansluit bij de opvattingen van sommige mensen. Door de geschiedenis heen geloofden en geloven veel mensen dat we van dieren verschillen vanwege ons bewustzijn en onze verbondenheid met elkaar."

Een ark van apps van Noach

Table is slechts een van de vele apps op de markt die beweren de emoties van uw huisdier te ontcijferen.

DogStar, een app en een draagbare staartvolger, kunnen je helpen informatie te krijgen over de emoties van je huisdier. Studenten van Cornell University ontwikkelden het product, dat staartbewegingen verta alt naar emotionele data. Sommige apps kunnen worden gebruikt met katten, zoals Tabby, die beweert de emoties van uw kat te bepalen aan de hand van hun gezichtsuitdrukkingen.

Jacquelyn Kennedy, een hondengedragsspecialist, vertelde Lifewire in een e-mail dat het bewijs dat de werkzaamheid van deze apps ondersteunt een beetje mager is, vooral wanneer de app beweert de emoties van een huisdier te kunnen bepalen op basis van dingen zoals zoals gezichtsuitdrukkingen en vocale intonaties.

"Hoewel het voor ons logisch is dat emoties door dit soort dingen worden getoond, omdat het de manier is waarop we emotionele toestanden vertonen, verta alt dit zich niet noodzakelijk naar dieren", zei Kennedy. "Er is meer bewijs in het hondengedrag en de psychologie om dingen als lichaamstaal, zoals kwispelende staarten, te ondersteunen. Het opnemen van de lichaamstaal van een hond kan ons inzicht geven in hun geest, omdat we het kunnen vergelijken met onderzoek dat al is gedaan."

Image
Image

Christman zei dat het controleren van de emoties van uw huisdier kan helpen herkennen of uw huisdier pijn, ongemak, angst, angst of stress heeft. Hij wees op een onderzoek in een uitgave uit 2018 van het tijdschrift Learning & Behaviour, waaruit bleek dat honden reageren op menselijke gezichten die zes basisemoties uitdrukken: woede, angst, geluk, verdriet, verrassing en afkeer, met veranderingen in hun blik en hartslag..

"Dit betekent dat ze zelfs je eigen emoties kunnen nabootsen", voegde hij eraan toe. "Bij honden weten we allemaal hoe heerlijk het is om die beruchte 'wiebelende kont' te zien trillen. Het is echt een teken van emotioneel welzijn, geluk en betrokkenheid. Katten die tegen hun ouders wrijven, scheiden niet alleen hormonale afgifte uit op hen, maar het is een teken van troost en een waar bewijs van de sterke band tussen mens en dier die bestaat."

Hondengedragsconsulent Russell Hartstein zei in een e-mail dat hij niet zeker weet of apps die emoties van huisdieren meten, echt werken.

"Ik denk niet dat er 'bewijs' is dat we de emoties van een persoon kunnen begrijpen, laat staan een hond of kat", voegde Hartstein eraan toe. "We kunnen ons inleven en mededogen hebben en ons voorstellen hoe ze zich voelen op basis van hoe we ons voelen als we gelukkig, verdrietig, depressief, geliefd, enz. zijn, maar het begrijpen van de exacte gevoelde betekenis en intensiteit van de emotie van een huisdier gaat ons begrip te boven."

Aanbevolen: