Hoe e-bikes kunnen helpen bij het creëren van autovrije steden

Inhoudsopgave:

Hoe e-bikes kunnen helpen bij het creëren van autovrije steden
Hoe e-bikes kunnen helpen bij het creëren van autovrije steden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Elektrische fietsen maken dagelijks fietsen toegankelijk voor bijna iedereen, ongeacht het fitnessniveau.
  • Auto's uit steden verwijderen lijkt onmogelijk, maar het gebeurt al.
  • Fietsen en e-bikes moeten worden gecombineerd met betere infrastructuur, wetten en openbaar vervoer.
Image
Image

Met elektrische fietsen kan bijna iedereen fietsen voor plezier en vervoer, en ze kunnen de manier zijn om onze steden eindelijk van auto's te ontdoen.

Auto's zijn een plaag voor steden. Wegen doorsnijden buurten en vervuilen onze woon- en werkruimtes met lawaai en vuile lucht. Wegen en gratis parkeren nemen een enorm percentage van het onroerend goed in beslag, en waarvoor? Een idee van vrijheid en gemak.

Het verwijderen van auto's uit steden is de manier om de leefbaarheid te vergroten, vervuiling te verminderen en ruimte vrij te maken voor parken en broodnodige woningen. Maar we moeten ons nog steeds verplaatsen, en fietsen zijn een van de beste manieren om dat te doen.

"De beste manier om mensen die in de stad wonen elektrische fietsen te verkopen, is dat ze een hoop geld besparen. Ze zullen niet betalen voor de waanzinnig hoge benzineprijzen. Je zult niet vast komen te zitten in slecht verkeer elektrische fietsen zijn veel goedkoper dan een auto, en als u niet van plan bent de stad te verlaten, kunt u uw auto verkopen voor een veel goedkoper en groener alternatief ", vertelde Bryan Ray van de Biking Apex-blog via e-mail aan Lifewire.

Elektrische fietsen FTW

De voordelen van fietsen zijn duidelijk. Mensen die zich op de fiets verplaatsen, zijn fitter en ademen - enigszins contra-intuïtief - minder vervuiling in dan automobilisten. Parkeren is makkelijker en je komt nooit vast te zitten in het verkeer. En e-bikes zijn big business. Bird, het bedrijf voor het delen van elektrische scooters, heeft zojuist een nieuwe e-bike aangekondigd die je kunt kopen, en de deelfietsprogramma's van veel steden bieden ook elektrische ritten aan.

Image
Image

Maar fietsen in steden heeft ook nadelen. Een daarvan is dat veel mensen zichzelf niet fit genoeg vinden, of liever niet warm en bezweet op hun bestemming aankomen (hoewel miljoenen fietsforenzen in Europa erin slagen zich te verplaatsen zonder door hun kleding te zweten).

Aan de andere kant kunnen elektrische fietsen hulp bieden aan iedereen op elke leeftijd. Ze kunnen ontmoedigende heuvels gemakkelijk maken, en tegelijkertijd profiteer je nog steeds van veel van de fitnessvoordelen van fietsen.

Als we eenmaal voorbij de fysieke obstakels zijn, houden twee dingen mensen in auto's en van de fiets: gewoonte en gevaarlijke wegen.

"Het komt allemaal neer op de gewoonte die mensen hebben met auto's, waar het meer een kwestie van comfort en status is dan echt praktisch. Het is duur om een auto te bezitten en soms stressvol. Misschien als meer mensen ervoor kiezen voor een e-bike wordt de infrastructuur aangepast voor de verandering, en meer mensen zullen meedoen en hun auto inruilen voor een fiets, "vertelde Casper Ohm, redacteur van de Britse Water Pollution Guide, via e-mail aan Lifewire.

Maak de weg vrij

Voor een succesvolle transitie naar autovrije (of drastisch autoarme) steden hebben we een betere infrastructuur nodig. Veilige, fysiek gescheiden fietspaden, regelwijzigingen die fietsers en voetgangers bevoordelen boven auto's, voldoende parkeergelegenheid en meer.

In Berlijn zijn er bijvoorbeeld fietspaden op de meeste belangrijke routes en hebben verkeerslichten een zone voor auto's, zodat fietsen voor de deur kunnen wachten waar ze zichtbaar zijn. Even eerder gaan de lichten voor fietsen ook op groen. En, belangrijker nog: als er wegwerkzaamheden zijn, krijgen fietsen ook een omleidingsstrook.

Image
Image

"Ik geloof niet dat e-bikes de sleutel zijn tot een autovrije stad, maar ze kunnen de manier waarop mensen hun dagelijkse woon-werkverkeer zien drastisch veranderen", vertelde Carmel Young, redacteur van de Wheelie Great bike blog, Lifewire via e-mail. "Totdat steden hun budgetten toewijzen om fietsers een veilige sfeer te bieden, denk ik dat het voor de meesten gewoon een hobby zal blijven."

Het gaat niet alleen om fietsen. Om auto's uit te faseren, hebben we ook beter openbaar vervoer nodig, dat ook fietsvriendelijk moet zijn, zodat fietsers langere trajecten met bus of metro kunnen afleggen. Deze gecombineerde strategie is ontmoedigend, maar steden als Parijs en Barcelona nemen belangrijke stappen om autogebruik te ontmoedigen en alternatieven te verbeteren. En het is niet alleen een hippie-droom. Om de klimaatdoelstellingen te halen, is de beste manier voor steden om de uitstoot te verminderen, auto's te dumpen.

"Je een autovrije stad voorstellen is moeilijk en lijkt onmogelijk", vertelde Adam Bastock van Urban eBikes aan Lifewire via e-mail, "maar stel je voor dat je reis naar je werk aangenaam is omdat er gewoon minder auto's op de weg zijn terwijl alle anderen een e-bike voelt veel tastbaarder. En wie weet worden zij uiteindelijk ook een e-bike-gebruiker."

Aanbevolen: