Kolom- en rijkoppen in Excel bevriezen

Inhoudsopgave:

Kolom- en rijkoppen in Excel bevriezen
Kolom- en rijkoppen in Excel bevriezen
Anonim

Wat te weten

  • Bovenste rij: Bekijken > Ramen bevriezen (alleen Windows) > Bovenste rij bevriezen.
  • Eerste kolom: Bekijken > Bevries vensters (alleen Windows) > Bevries eerste kolom.
  • Kolommen en rijen: Selecteer de rijen en kolommen en vervolgens Bekijken > Bevries vensters (alleen Windows) > Paneel bevriezen.

Dit artikel beschrijft hoe u rijen en kolommen in Excel kunt bevriezen, zodat ze altijd zichtbaar zijn, waar u ook scrolt. Instructies zijn van toepassing op Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007; Excel-Online; en Excel voor Mac 2016 en later.

Bevries de bovenste rij

Volg deze drie stappen om ervoor te zorgen dat de koptekst van uw werkblad op zijn plaats blijft.

  1. Selecteer View op het lint.
  2. Selecteer Bevries ruiten. Als u Excel voor Mac gebruikt, slaat u deze stap over.
  3. Selecteer Bevries bovenste rij.

    Image
    Image
  4. Er verschijnt een rand net onder rij 1 om aan te geven dat het gebied boven de lijn is bevroren. De gegevens in rij 1 blijven zichtbaar terwijl u scrolt, omdat de hele rij bovenaan is vastgezet.

Bevries de eerste kolom

Om de eerste kolom van een werkblad te bevriezen:

  1. Select View.
  2. Selecteer Bevries ruiten. Als u Excel voor Mac gebruikt, slaat u deze stap over.
  3. Selecteer Bevries eerste kolom.

    Image
    Image
  4. Het hele gebied van kolom A is bevroren, aangegeven door de zwarte rand tussen kolom A en B. Voer wat gegevens in kolom A in en scrol naar rechts; je zult zien dat de gegevens met je meebewegen.

Bevries zowel kolommen als rijen

Om gespecificeerde rijen en kolommen zichtbaar te houden:

  1. Selecteer een cel onder de rij die je wilt bevriezen en rechts van de kolom die je wilt bevriezen. Dit zijn de rijen en kolommen die zichtbaar blijven als je scrolt.
  2. Select View.
  3. Selecteer Bevries ruiten. Als u Excel voor Mac gebruikt, slaat u deze stap over.
  4. Selecteer Ruiten bevriezen.

    Image
    Image
  5. Er verschijnen twee zwarte lijnen op het blad om aan te geven welke panelen zijn bevroren. De rijen boven de horizontale lijn blijven zichtbaar tijdens het scrollen. De kolommen links van de verticale lijn blijven zichtbaar tijdens het scrollen.

Kolommen en rijen deblokkeren

Als u niet langer wilt dat bepaalde rijen en kolommen op hun plaats blijven wanneer u scrolt, deblokkeert u alle vensters in Excel. De gegevens in de frames blijven behouden, maar de rijen en kolommen die zijn vastgezet, keren terug naar hun oorspronkelijke positie.

Image
Image

Selecteer View > Panes bevriezen > Unfreeze Panes om de ruiten weer te ontgrendelen. Selecteer in Excel voor Mac View > Unfreeze Panes in plaats daarvan.

FAQ

    Waarom zou ik rijen bevriezen in Microsoft Excel?

    Als je rijen bevriest, blijven ze zichtbaar aan de bovenkant van je scherm, hoe ver je ook naar beneden scrolt. Dit is handig wanneer de rijen van een spreadsheet zich naar beneden uitstrekken voorbij de hoogte van uw computerscherm en meerdere kolommen hebben.

    Waarom zou ik kolommen in Microsoft Excel bevriezen?

    Als je kolommen bevriest, blijven ze zichtbaar aan de linkerkant van je scherm, hoe ver je ook naar rechts scrolt. Dit is handig wanneer de kolommen van een spreadsheet zich naar rechts uitstrekken tot voorbij de breedte van het computerscherm en meerdere rijen hebben.

Aanbevolen: