Hoe luister je naar een iPod in een auto

Inhoudsopgave:

Hoe luister je naar een iPod in een auto
Hoe luister je naar een iPod in een auto
Anonim

Wat te weten

  • Eenvoudigst: sluit de iPod aan via USB, aux-ingang, Bluetooth of iPod Direct-bediening.
  • Goedkoopste: Autocassette-adapter: Sluit de adapter aan op de iPod-audio-aansluiting > plaats de adaptertape in het cassettedeck.
  • FM-zender: maak verbinding met iPod via Bluetooth/audio-aansluiting > stem af om FM-frequentie te openen > stem radio af op dezelfde frequentie.

In dit artikel worden verschillende methoden uitgelegd die u kunt gebruiken om in uw auto naar uw iPod te luisteren.

USB, Aux, Bluetooth, directe bediening (de eenvoudigste optie)

De gemakkelijkste manier om in een auto naar een iPod, iPhone of iPad te luisteren, is door een USB- of aux-ingang, Bluetooth-verbinding of iPod Direct-bediening te gebruiken. Maar als je auto geen van die verbindingen heeft, moet je creatief zijn.

Afhankelijk van de head-unit die je hebt, zijn er drie opties die je kunt bekijken om je iOS-apparaat te gebruiken: een autocassette-adapter, een FM-zender of een FM-modulator. Dit zijn allemaal haalbare opties, en ze voegen in wezen een tijdelijke aux-ingang toe aan je geluidssysteem. Toch hangt de beste keuze voor jouw situatie af van een aantal factoren.

Image
Image

Autocassette-adapter (de goedkoopste optie)

Een autocassette-adapter is de gemakkelijkste en goedkoopste manier om naar een iOS-apparaat te luisteren in een auto zonder aux. Dit is alleen een optie als de head-unit een cassettespeler heeft, en dat wordt steeds zeldzamer.

Hoewel deze adapters oorspronkelijk zijn ontworpen met cd-spelers in gedachten, werken ze ook met elke media- of mp3-speler met een 3,5 mm audio-aansluiting. (Als je een iPhone 7 of nieuwer hebt, heb je een Lightning-naar-3,5 mm-hoofdtelefoonaansluiting nodig.) Ze werken door de koppen in een cassettedeck te laten denken dat ze een band aan het lezen zijn, zodat het audiosignaal wordt verzonden van de adapter op de tapekoppen. Dat levert een behoorlijke geluidskwaliteit op, vooral voor de prijs.

Autocassetteadapters zijn ook gemakkelijk te gebruiken. Er komt geen installatie bij kijken aangezien u een cassette in het cassettedeck steekt en deze in de audio-aansluiting van uw iPod steekt.

FM-zender (de universele optie)

Als je een hoofdunit hebt die in de afgelopen 20 jaar is gebouwd, is het bijna een garantie dat je een FM-zender kunt gebruiken om naar elke MP3-speler in je auto te luisteren. In het zeldzame geval dat uw auto (of vrachtwagen) een hoofdeenheid voor alleen AM heeft en geen cassettedeck, overweeg dan een upgrade uit te voeren.

FM-zenders zijn als kleine radiostations in die zin dat ze uitzenden op hetzelfde frequentiebereik dat een FM-radio is ontworpen om op te pikken. Ze zijn ook gemakkelijk te gebruiken, hoewel ze in grote steden niet zo goed werken als in landelijke gebieden.

Om een FM-zender in te stellen, sluit u deze aan op uw iPod (meestal via Bluetooth-koppeling of de oordopjesaansluiting) en stemt u deze vervolgens af op een open FM-frequentie. Vervolgens stem je de radio af op diezelfde frequentie, en de muziek op je iPod komt door de head-unit, net als een radiostation.

FM-modulator (de semi-permanente optie)

Van de drie opties die hier worden beschreven, is een FM-modulator de enige waarvoor u de hoofdeenheid moet uittrekken en wat bedrading moet maken. Deze gadgets werken een beetje als FM-zenders, maar ze slaan de draadloze transmissie over.

In plaats daarvan sluit je een FM-modulator aan tussen de head-unit en de antenne. Dat resulteert doorgaans in een betere geluidskwaliteit dan je van een FM-zender ziet met minder kans op interferentie. Het is ook een schonere installatie omdat de modulator onder of achter het dashboard kan worden geïnstalleerd. Bovendien kun je de audio-ingang wegstoppen.

Wat is de beste optie om in een auto naar een iPod te luisteren zonder USB, Aux of Bluetooth?

Er is geen enkele beste optie voor iemand met een iPod of iPhone en een head-unit die geen aux-, Bluetooth- of USB-ingang heeft. Toch is het relatief eenvoudig om de beste te kiezen op basis van uw situatie.

Als je hoofdunit een cassettedeck heeft en je wilt een snelle oplossing die gewoon werkt, dan is een autocassette-adapter wat je zoekt. Heb je geen cassettedeck en wil je niet rommelen met (semi)permanente bedrading, overweeg dan een FM-zender. Aan de andere kant is een FM-modulator de beste keuze als je in een gebied woont met een drukke FM-wijzerplaat of als je een schonere, meer permanente oplossing voor je probleem wilt.

Aanbevolen: