Hoe maak je een houweel in Minecraft

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een houweel in Minecraft
Hoe maak je een houweel in Minecraft
Anonim

Voordat je kunt beginnen met minen en knutselen, moet je weten hoe je een houweel maakt in Minecraft. Pikhouwelen kunnen worden gemaakt van hout, steen, ijzer, goud, diamanten of zelfs Netherite.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Minecraft op alle platforms.

Hoe maak je een houweel in Minecraft

Hoe maak je een houweel in Minecraft?

Om een houweel te maken, heb je 2 stokken en 3 van een ander voorwerp nodig. De stappen zijn in principe hetzelfde, ongeacht het type dat u maakt. De enige uitzondering is de Nethrite Pickaxe, die een Smithing Table vereist.

Het gemakkelijkste hulpmiddel om te maken is een houten houweel, omdat je alleen hout nodig hebt. Houten pikhouwelen zullen basisstenen blokken mijnen:

  1. Stokken maken. Gebruik 2 Houten Planken van hetzelfde type.

    Maak houten planken met blokken hout die je krijgt door bomen te ponsen.

    Image
    Image
  2. Maak een knutseltafel. Gebruik 4 houten planken van hetzelfde type.

    Image
    Image
  3. Zet de Knutseltafel op de grond en open deze, plaats dan 3 Houten Planken in de bovenste rij. Plaats 2 Sticks in de middelste vakken van de tweede en derde rij.

    Image
    Image

Hoe maak je een stenen houweel in Minecraft?

Om een stenen houweel te maken, open je je werktafel, plaats 3 Cobblestone in de bovenste rij en plaats 2 Sticks in de midden van de tweede en derde rij.

Stenen houwelen ontginnen steenblokken sneller dan houten houwelen, en ze zijn twee keer zo duurzaam. Ze kunnen ook ijzererts en Lapis Lazuli ontginnen.

In de Java-versie kun je andere soorten stenen gebruiken (in plaats van geplaveide stenen) om stenen houweelen te maken.

Image
Image

Hoe maak je een ijzeren houweel in Minecraft?

Om een ijzeren houweel te maken, open je je werktafel, plaats 3 ijzeren staven in de bovenste rij en plaats 2 stokken erin het midden van de tweede en derde rij.

Maak ijzerstaven door ijzererts in een oven te smelten. Een ijzeren houweel is nodig om goud, redstone en diamanten te delven.

Image
Image

Hoe maak je een gouden houweel in Minecraft?

Om een gouden houweel te maken, open je je Crafting Table, plaats 3 Gold Ingots in de bovenste rij en plaats 2 Sticks erin het midden van de tweede en derde rij.

Craft goudstaven door ruw goud in een oven te smelten. Gouden houwelen ontginnen steenblokken sneller dan andere houwelen, maar ze zijn het minst duurzaam. Ze kunnen geen diamanten delven.

Image
Image

Hoe maak je een diamanten houweel in Minecraft?

Om een diamanten houweel te maken, open je je Crafting Table, plaats 3 Diamonds in de bovenste rij en plaats 2 Sticks in de midden van de tweede en derde rij.

Om diamanten te delven, gebruik je een ijzeren houweel of sterker op diamanterts. Je hebt een diamanten houweel nodig om Obsidian en Ancient Debris in de Nether te delven. Het is de meest duurzame houweel, maar het is niet zo snel als een gouden houweel.

Je kunt betoveringen aan pikhouwelen toevoegen met behulp van een betoveringstafel of een betoverd boek en een aambeeld.

Image
Image

Hoe maak je een Netherite houweel in Minecraft?

Om een Netherite Pickaxe te maken, combineer je een Diamond Pickaxe en een Netherite Ingot in een Smithing Table. Volg deze stappen:

  1. Mijn 4 Oud puin. Gebruik een diamanten houweel. Ancient Debris is alleen te vinden in The Nether, dus bouw een Nether Portal als je er geen hebt.

    Image
    Image
  2. Mijn 4 Ruw goud. Gebruik een ijzeren houweel of sterker op gouderts.

    Image
    Image
  3. Gebruik de oven om je 4 Ancient Debris te smelten tot 4 Netherite Scraps.

    Image
    Image
  4. Gebruik de oven om 4 Raw Gold te smelten in 4 Gold Ingots.

    Image
    Image
  5. In een knutseltafel, combineer je 4 Goudstaven en 4 Netherite Scraps om een Netherite Ingot te maken. Het maakt niet uit hoe je ze rangschikt.

    Image
    Image
  6. Maak een smeedtafel. Plaats in een knutseltafel 2 Iron Ingots in de eerste twee vakken van de bovenste rij, plaats dan 2 Wood Planks (elk type) in de eerste twee vakken van de middelste en onderste rij.

    Image
    Image
  7. Plaats je Smithing Table op de grond en open hem. Plaats een Diamond Pickaxe in het linkervak en een Netherite Ingot in het rechtervak en sleep vervolgens de Netherite Pickaxein je inventaris.

    Image
    Image

FAQ

    Wat zijn de beste betoveringen voor een houweel in Minecraft?

    De meest bruikbare houweelbetoveringen zijn Efficiency, waarmee je sneller kunt minen; Fortune, waarmee je meer block drops krijgt; en Unbreaking, waarmee je je houweel langer kunt gebruiken. Je kunt ook een Mending-betovering toevoegen om je XP te gebruiken om gereedschap te repareren. Om echte blokken te minen (in plaats van ze te breken), voeg Silk Touch toe.

    Hoe repareer ik een houweel in Minecraft?

    Gebruik een aambeeld om een houweel (of een ander gereedschap) in Minecraft te repareren. Plaats het item dat je aan het bevestigen bent in de linker gleuf en een ander van hetzelfde aan de rechterkant. U kunt een materiaal ook gebruiken voor reparaties; om bijvoorbeeld een ijzeren houweel te repareren, gebruik meer ijzer.

Aanbevolen: