CATDRAWING-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

CATDRAWING-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
CATDRAWING-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een CATDRAWING-bestand is een CATIA-tekenbestand.
  • Open er een met CATIA, Glovius of SOLIDWORKS 3D CAD.
  • Converteren naar PDF, STEP of DXF met CATIA.

Dit artikel beschrijft wat een CATDRAWING-bestand is en hoe u er een op uw computer kunt openen en hoe u er een naar een ander formaat kunt converteren.

Wat is een CATDRAWING-bestand?

Een bestand met de CATDRAWING-bestandsextensie is een CATIA-tekeningbestand gemaakt met de 3D CAD-productiesoftware genaamd CATIA.

Het slaat een tweedimensionale tekening op en is altijd gekoppeld aan een CATPART-bestand, dat de 3D-elementen van het model bevat. Zonder dat deelbestand kan de tekening niet worden geopend.

Image
Image

Hoe een CATDRAWING-bestand te openen

Het typische programma dat wordt gebruikt om CATIA-tekeningen te openen, is CATIA van Dassault Systèmes. Andere 3D CAD-programma's kunnen echter ook werken, zoals Oracle's AutoVue.

Glovius en SOLIDWORKS 3D CAD zijn ook compatibel met het formaat, en mogelijk ook met Siemens NX en WORKXPLORE. Hier is een video die laat zien hoe je een CATIA v5-bestand in SOLIDWORKS opent als je hulp nodig hebt.

Je kunt ook proberen een teksteditor te gebruiken. Als u de tekst "V5" helemaal aan het begin van het bestand of het woord "CATIA" ergens in het bestand ziet, dan is uw tekening in feite een CATIA-bestand. De reden dat het niet wordt geopend, kan zijn dat er een probleem is met de installatie van het programma of een probleem met uw specifieke bestand.

Als je CATDRAWING-bestand die tekst niet aan het begin heeft en vol staat met duidelijke tekst die je prima kunt lezen, dan is je specifieke bestand een tekstdocument en kan het normaal worden gelezen met elke teksteditor. Dit is waarschijnlijk niet het geval met de meeste CATDRAWING-bestanden, maar het is iets waar u naar moet zoeken als CATIA niet werkt.

Een CATDRAWING-bestand converteren

CATIA kan de tekening exporteren naar CAD-formaten zoals STEP, DXF en andere. U kunt het bestand ook als PDF in dat programma opslaan via File > Save as.

Als je meerdere CATDRAWING-bestanden in dezelfde PDF wilt opslaan, moet je enkele instellingen van CATIA wijzigen. Ga naar Extra > Options en vouw het tabblad General uit om Compatibility te selecterenOpen de Graphics Formats tab en plaats een vinkje in het vakje naast de Save multi-sheet document in a single vectorial file optie.

Een andere optie voor het converteren van CATDRAWING naar PDF is het gebruik van Tetra4D Converter. De andere bestandsopeners van hierboven ondersteunen mogelijk ook het converteren van het bestand.

eDrawings Professional voor CATIA V5 is een plug-in voor CATIA waarmee u modellen kunt exporteren naar een alleen-lezen formaat dat is gecomprimeerd en gemakkelijk te delen met anderen.

Kan het nog steeds niet openen?

Sommige bestanden lijken op elkaar omdat hun bestandsextensies enkele van dezelfde letters of cijfers gebruiken, zodat ze gemakkelijk kunnen worden verward met andere bestanden en daarom niet kunnen worden geopend met het programma waarmee u ze zou verwachten te gebruiken. Dit is hoogstwaarschijnlijk niet het geval met CATDRAWING-bestanden, aangezien de extensie vrij gemakkelijk te lezen is.

Misschien heb je een CATPRODUCT-bestand dat er hetzelfde uitziet en inderdaad door CATIA wordt gebruikt, maar het heeft niet exact hetzelfde formaat. Dus als je bestand niet opent zoals je zou verwachten, bedenk dan dat je in plaats daarvan met een van die bestanden te maken hebt.

DRAWING-bestanden lijken ook op deze bestandsextensie, maar het zijn Artboard-tekeningen.

Aanbevolen: