MTS-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

MTS-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
MTS-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Sommige MTS-bestanden zijn AVCHD-video's.
  • Speel er een af met de VLC-mediaspeler.
  • Converteer naar MP4, MOV en andere videoformaten met EncodeHD.

Dit artikel beschrijft drie indelingen die de MTS-bestandsextensie gebruiken, hoe u elk type op uw computer kunt openen en hoe u het bestand naar een andere bestandsindeling kunt converteren.

Wat is een MTS-bestand?

Een bestand met de. MTS-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een AVCHD-videobestand, maar het kan ook een MEGA Tree Session-bestand zijn of zelfs een MadTracker-voorbeeldbestand.

AVCHD-video's worden opgeslagen in het HD MPEG Transport Stream-videoformaat en worden gewoonlijk gemaakt met Sony en Panasonic HD-camcorders. De video is Blu-ray-compatibel en ondersteunt 720p- en 1080i-video. Soms gebruiken deze bestandstypen de M2TS-bestandsextensie en kunnen ze worden opgeslagen naast MPL-bestanden.

Image
Image

MEGA Tree Session-bestanden slaan fylogenetische bomen op die het programma Molecular Evolutionary Genetics Analysis (MEGA) kan gebruiken om de genetica van soorten te analyseren om voorouderlijke relaties te helpen bepalen. Versies na 5.05 gebruiken de. MEG (MEGA Data) bestandsextensie.

MadTracker-voorbeeldbestanden die de MTS-bestandsextensie gebruiken, zijn audiobestanden die dienen als voorbeelden van een instrument of een ander geluid.

MTS is ook een afkorting voor technologietermen die niets te maken hebben met de bestandsindelingen die op deze pagina worden beschreven. Enkele voorbeelden zijn Microsoft Transaction Server, message transfer system, Microsoft Terminal Services, multi-threaded server en media transcoding server.

Hoe MTS Files te openen

Naast de software die bij Sony en Panasonic HD-camera's wordt geleverd, kunnen een aantal andere videospelers MTS-bestanden openen in het AVCHD-videobestandsformaat. Enkele voorbeelden zijn de standaard mediaspeler van Windows, GOM Player en VLC.

Image
Image

Om de video gemakkelijk online te delen of te openen vanuit je browser of Chromebook, upload je deze naar Google Drive. Houd er echter rekening mee dat MTS-video's meestal erg groot zijn, dus het uploadproces kan even duren.

Als je de MTS-video wilt bewerken, probeer dan EDIUS Pro, MAGIX Movie Studio of CyberLink PowerDirector. Dit zijn allemaal commerciële programma's, dus je moet het programma kopen om het te kunnen bewerken (sommige zijn mogelijk tijdelijk beschikbaar als gratis proefversie)

MEGA Tree Session-bestanden worden geopend met de gratis MEGA-software.

MadTracker is de applicatie die nodig is om MadTracker-voorbeeldbestanden te openen. U kunt dit doen vanuit het Sample > Load menu.

Een MTS-bestand converteren

Omdat er drie bestandsindelingen zijn die deze bestandsextensie gebruiken, is het belangrijk om eerst te herkennen in welke indeling uw bestand is voordat u het probeert te converteren. Als je probeerde het MTS-bestand aan te sluiten op een converter die voor een ander formaat is dan je bestand, zou je uiteindelijk kunnen proberen een videobestand om te zetten in een fylogenetische boom, wat duidelijk niet mogelijk is.

AVCHD-videobestanden zijn natuurlijk video's, dus voor hen wil je zeker weten dat je met een videobestandsconverter werkt. Om je MTS-bestand op een telefoon of met een specifieke videospeler af te spelen, kun je een van die videoconverters gebruiken om de MTS naar MP4, MOV, AVI of WMV te converteren, of zelfs rechtstreeks naar een dvd.

Misschien heb je ook geluk bij het converteren van de video met VLC. Om dat te proberen, gaat u naar Media > Convert / Save en importeert u het videobestand vanuit de Filetabblad. Selecteer Convert / Save en kies naar welk formaat het MTS-bestand moet worden geconverteerd.

Als MEGA Tree Session-bestanden kunnen worden geconverteerd naar een ander formaat, is dit waarschijnlijk alleen mogelijk via het hierboven genoemde MEGA-programma. De software kan ook andere bestandsindelingen converteren naar een die compatibel is met MEGA, zoals ALN-, NEXUS-, PHYLIP-, GCG-, FASTA-, PIR-, NBRF-, MSF-, IG- en XML-bestanden.

MadTracker kan mogelijk een MTS-bestand in zijn eigen formaat opslaan in WAV, AIF, IFF of OGG via de Sample > Savemenu.

Kan het nog steeds niet openen?

Als u uw bestand niet kunt openen, controleer dan nogmaals de bestandsextensie en zorg ervoor dat deze daadwerkelijk ". MTS" leest, anders zou u te maken kunnen hebben met een totaal andere bestandsextensie die er gewoon uitziet als MTS.

Zoals je hierboven kunt zien, gebruiken sommige bestandsindelingen exact dezelfde bestandsextensie, zelfs als de indelingen weinig of niets met elkaar te maken hebben. Hetzelfde geldt voor bestandsextensies die op dezelfde manier zijn gespeld; het betekent niet noodzakelijk dat de formaten verwant zijn of dat de bestanden met hetzelfde programma kunnen worden geopend.

MAS-bestanden delen bijvoorbeeld twee letters met dezelfde bestandsextensie als MTS-bestanden, maar zijn gekoppeld aan programma's zoals Microsoft Access en Image Space rFactor. Om dit echter nog ingewikkelder te maken, zijn MAS-bestanden ook compatibel met MEGA (het zijn MEGA Alignment Sequence-bestanden)!

MST-bestanden delen echter alle drie dezelfde letters, maar zijn uniek omdat het ofwel Windows Installer Setup Transform-bestanden zijn die worden gebruikt door het Windows-besturingssysteem, ofwel een sjabloonbestand dat kan worden geopend met WordPerfect Office.

Als je niet echt een MTS-bestand hebt, onderzoek dan de echte bestandsextensie om meer te weten te komen over het formaat en om te zien welke programma's het bestand kunnen openen/converteren.

FAQ

    Hoe open ik een MTS-bestand op Mac?

    Gebruik een programma zoals VLC of download Elmedia Player om MTS-bestanden op Macs te openen. U kunt het bestand ook naar een MP4 converteren en het openen met een mediaspeler.

    Hoe splits ik grote MTS-bestanden op?

    Download en gebruik videobewerkingssoftware zoals Lightworks of Filmora Video Editor om grote MTS-bestanden te splitsen. Beide programma's kosten geld, maar u kunt een gratis proefversie krijgen. Voeg in Filmora het MTS-bestand toe aan je tijdlijn, verplaats de rode tijdindicator naar waar je het bestand wilt splitsen en selecteer vervolgens de Scissors

    Kan iMovie MTS-bestanden openen?

    Nee, iMovie ondersteunt geen bestanden met de MTS-extensie. Als je een MTS-bestand in iMovie wilt importeren, moet je het eerst converteren naar een ander formaat, zoals MOV.

Aanbevolen: