Hoe de bron van een bericht in Gmail te bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe de bron van een bericht in Gmail te bekijken
Hoe de bron van een bericht in Gmail te bekijken
Anonim

Wat te weten

  • Open bericht > selecteer drie stippen > Toon origineel.
  • Alleen voor desktop. Het bekijken van de volledige berichtbron wordt niet ondersteund in de mobiele Gmail-app.

Dit artikel legt uit hoe je toegang krijgt tot de broncode van een bericht in Gmail om informatie te bekijken die niet in de e-mail staat.

Hoe de broncode van een Gmail-bericht te bekijken

De broncode van de e-mail toont de e-mailheaderinformatie en vaak de HTML-code die bepa alt hoe het bericht wordt weergegeven. Dit betekent dat je kunt zien wanneer het bericht is ontvangen, de server die het heeft verzonden en nog veel meer.

  1. Open het bericht waarvan je de broncode wilt zien.
  2. Zoek bovenaan de e-mail waar het onderwerp, de details van de afzender en de tijdstempel zich bevinden. Daarnaast is het pictogram Beantwoorden en de drie gestapelde stippen voor het menu. Selecteer het drie gestapelde stippen pictogram om de extra opties weer te geven.

    Image
    Image
  3. Selecteer Toon origineel in dat menu om een nieuw tabblad te openen dat de broncode van de e-mail weergeeft.

    Image
    Image
  4. De originele broncode van het bericht wordt geopend in een nieuw tabblad. Bovenaan vindt u essentiële details voor het bericht en hoe het is verzonden. Daaronder staat de platte tekst die werd uitgewisseld tussen e-mailservers.

    Image
    Image
  5. E-mailberichten bevatten informatie die servers gebruiken om ervoor te zorgen dat het bericht op de juiste plaats terechtkomt. U kunt de zoekfunctie van de browser gebruiken om het begin van het eigenlijke bericht te vinden. Omdat het bericht HTML is, moet het beginnen met een HTML-tag. Open de zoekopdracht met Ctrl+F Zoek vervolgens naar DOCTYPE om naar het begin van de berichtinhoud te gaan.

    Image
    Image
  6. Om het originele bericht als een TXT-bestand te downloaden, selecteert u Download Original. Of selecteer Kopieer naar klembord om alle tekst te kopiëren, zodat u deze overal kunt plakken.

    Image
    Image

Je kunt de volledige broncode van een e-mail alleen bekijken als je de desktopversie van Gmail of Inbox gebruikt. De mobiele Gmail-app biedt geen ondersteuning voor het bekijken van het originele bericht.

Aanbevolen: