Een Mac herstellen naar een eerdere datum

Inhoudsopgave:

Een Mac herstellen naar een eerdere datum
Een Mac herstellen naar een eerdere datum
Anonim

Wat te weten

  • Sluit op een M1-Mac je Mac af en houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat er staat Opstartopties laden.
  • Op Intel Macs drukt u op de aan/uit-knop en houdt u Command-R ingedrukt. Laat los wanneer je de draaiende wereldbol ziet.
  • Voer wachtwoord in (M1 Macs: > Options > wachtwoord). Herstellen van Time Machine Backup en kies station en datum.

Als je problemen begint te krijgen op je Mac, kun je deze altijd terugzetten naar een eerdere datum om te proberen eventuele recente wijzigingen die je hebt aangebracht ongedaan te maken. In dit artikel leren we je hoe je Time Machine kunt gebruiken op zowel M1 als Intel Macs.

Een Mac herstellen naar de vorige datum

Als je al back-ups hebt ingeschakeld, kun je doorgaan en profiteren van de herstelfunctie die in macOS is ingebouwd. Voor het grootste deel zijn de stappen vergelijkbaar tussen Intel en M1-gebaseerde Macs. Apple heeft echter wel de manier veranderd waarop u toegang krijgt tot de macOS Utilities-functies, waaronder de herstel- en herinstallatiefuncties.

Image
Image

Als Time Machine niet op je Mac draait, moet je het installeren en gebruiken om je Mac te herstellen. Ons artikel over het gebruik van Time Machine op een Mac is alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Herstellen naar een vorige datum op M1 Macs

Als je een M1-Mac gebruikt en je moet een eerdere datum herstellen, ga je gang en sluit je Mac af. Volg daarna de onderstaande stappen.

  1. Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat Opstartopties laden op het scherm van je Mac verschijnt.
  2. Klik op Options en selecteer uw account en voer uw beheerderswachtwoord in.
  3. Selecteer Herstellen van Time Machine-back-up.
  4. Selecteer vervolgens de datum waarvan u wilt herstellen en volg de rest van de instructies op het scherm om het proces te voltooien.

Herstellen naar een eerdere datum op Intel-gebaseerde Macs

Als je een op Intel gebaseerde Mac wilt herstellen vanaf een Time Machine-back-up, dan wil je deze volledig afsluiten. Volg daarna de stappen die we hieronder hebben beschreven.

  1. Druk op de power-knop en houd Command-R ingedrukt totdat de draaiende wereldbol verschijnt. Laat Command-R los wanneer de wereldbol verschijnt.
  2. Typ uw beheerdersgebruikersnaam en wachtwoord in.
  3. Klik op Herstellen van Time Machine-back-up.

  4. Selecteer de datum waarnaar u wilt herstellen en volg de rest van de instructies.

FAQ

    Hoe maak ik een back-up van een Mac zonder Time Machine?

    Een andere optie voor het maken van een back-up van je Mac maakt gebruik van Schijfhulpprogramma, maar het is een veel ingewikkelder proces. Sluit eerst een nieuw geformatteerde harde schijf aan op uw computer en start vervolgens opnieuw op terwijl u Command + R ingedrukt houdt om de herstelmodus te openen. Zodra het opnieuw is opgestart, gaat u naar Schijfhulpprogramma > selecteer uw externe schijf > Edit > Restore >Herstellen vanaf > selecteer uw harde schijf > Herstellen

    Hoe herstel ik een Time Machine-back-up op een nieuwe Mac?

    Om je gegevens over te zetten naar een nieuwe computer, sluit je de schijf met de back-up aan terwijl je de nieuwe Mac instelt. Tijdens het eerste proces kun je ervoor kiezen om gegevens van de schijf over te zetten, net als bij het instellen van een nieuwe iPhone vanaf een iCloud-back-up.

Aanbevolen: